sohvasurffaus italia

Sohvasurffausta parhaimmillaan

Kun ajattelet sohvasurffausta, ajattelet luultavasti pieniä opiskelijabokseja ja sohvalla nukkumista. Sohvasurffaus voi kuitenkin olla paljon muutakin, kuten oli niin sanottu sohvasurffaukseni pienessä pohjois-italialaisessa Vicenzan kylässä.

Oikeastaan tämä surffaus ei mennyt sohvasurffauksen piikkiin, ehkei se ollut lähelläkään sitä. Olin nimittäin vuorostani majoittumassa luonani muutamaa kuukautta aiemmin majoittuneen italialaisen sohvasurffaajan luona; sohvasurffaajan, josta tuli ystäväni jo ensimmäisenä päivänä.

Italia sohvasurffausKun saavuin Italiaan, en odottanut majoittuvani sohvasurffaajan tai vieraan roolissa kokonaan omassa talon siivessä. Niin siinä kuitenkin kävi ja minua varten kauniiksi laitettu vierasasunto oli lähes kolminkertainen verrattuna omaan kotiini.

sohvasurffaus italiasohvasurffaus italiaOli takka ja kaikki. Oli italialainen äiti, joka kokkaili minulle lounaspastoja ja toi aamukahvia. Oli sanaakaan englantia puhumaton isoäiti, jolle kuitenkin onnistuin päivittäin muutaman sanan hienosti italiaksi lausumaan. Oli kissa ja oli ystäväni, joka eräänäkin iltana kokkaili minulle herkkuaterian viineineen.

italia sohvasurffaus_MG_8375_MG_8379italia matka_MG_8634Niin, sellaista sohvasurffausta siis. Kun avaa kotinsa oven tuntemattomalle, parhaimmassa tapauksessa tuon tuntemattoman kodin ovet ovat myös itselle auki jopa ainiaan. Minut on taas kutsuttu Italiaan ja ystäväni on taas kutsuttu Suomeen. Katsotaan, kuka hostaa seuraavaksi ja ketä.

_MG_8388_MG_8386

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.