sohvasurffaus

Sohvasurffaajan kanssa Helsingissä

Avasin taas viime viikolla kotini ovet vieraalle ihmiselle, sohvasurffaajalle. Tästä ihmisestä, viimeiset vuodet Etelä-Koreassa asuneesta norjalais-venäläisestä maailmankansalaisesta, tuli minulle uusi ystävä.

En tiedä olenko ollut vain onnekas näiden sohvasurffaajien kanssa, mutta olen ystävystynyt heistä kaikkien kanssa (no joo, kaikkien kolmen). Olin jopa juuri marraskuussa luonani olleen italialaisen luona sohvasurffaamassa Italiassa, vuoroin vieraissa.

Nyt minut on kutsuttu Moskovaan. Täytyy myöntää, että Venäjä ei missään nimessä ole koskaan ollut ykkösenä matkakohteideni listalla, mutta miksi ei. Olen varma, että saisin Moskovasta paljon enemmän irti enemmän tai vähemmän paikallisen, luovan ihmisen opastamana.

Ulkomaiset vieraat kotikaupungissa inspiroivat minuakin tutkimaan omaa tuttua kaupunkia ja näyttämään heille niitä jo löytämiäni suosikkeja. Monesti nämä paikat ovat sellaisia, joita ei pelkän opaskirjan avulla löytäisi. Sama pätee, jos itse matkustan muualle. Paikalliset oppaat ovat parhautta!

Uuden ystäväni visiitin aikana istuimme Kallion kuppiloissa ja tanssimme Siltasessa. Osallistuimme kolmen tunnin joogamaratoniin ja kokkailimme kotona. Kuuntelimme live-musaa Tavastialla ja ihailimme taidetta Sic-galleriassa. Käppäilimme pitkin poikin kaupunkia ja perjantai-iltapäivän kahvit joimme ihanassa töölöläiskahvilassa, Regatassa. Aurinko paistoi ja herkuttelimme kahvin ohessa tuoreilla korvapuusteilla.

Paluumatka Töölöstä keskustaan taittui mukavasti rantoja pitkin ja pitihän sitä nyt Hietsun legendaariselle uimarannallekin suunnata maaliskuussa kuvittelemaan, miltä se näyttää muutaman kuukauden päästä. Nyt siellä oli lisäksemme lähinnä vain juuri ja juuri rannoilta sulaneessa vedessä uiskentelevia lintuja.

Monipuolinen ja mukava kulttuuriviikonloppuni päättyi vielä rakkaan sisareni kanssa tehtyyn sunnuntaiseen päiväretkeen Helsingin Lammassaareen ja Kuusiluotoon. Keväinen aurinko paistoi ja kuuntelin kateellisena sisareni tarinoita hänen juuri päättyneeltä Costa Rican reissultaan. Hän oli käynyt monessa minun hänelle suosittelemassaan paikassa ja kokenut paljon muutakin. Ei haittaisi sinnekään palata vielä joku päivä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.