Slovenian matkavinkit

Slovenian neljä elementtiä

Mikä tekee Sloveniasta niin kiehtovan maan? Vastaus löytyy sen kompaktista koosta ja monipuolisuudesta. Jopa yhden viikonlopun aikana on mahdollista vaeltaa korkealla vuoristossa, uida meressä ja järvessä, herkutella eläväisessä kaupungissa, ihailla vesiputouksia, laskea koskea, tutkia valtavia luolastoja, maistella paikallisia viinejä, rentoutua terveyskylpylässä tai vaikka riippuliitää laaksojen yllä.

Meidän muutaman päivän seikkailumme Sloveniassa vei meidän bloggaajaporukan monenlaisiin tunnelmiin ja monenlaisiin maisemiin. Saimme pintaraapaisun kaikesta siitä, mitä tuolla pienellä maalla on tarjottavanaan. Todellakin tuntuu, että tämä reissu oli ikäänkuin teaser maasta, joka sai minut haluamaan lisää.

Nytkin kävin aina tilaisuuden tullen omin päin seikkailemassa ja etsimässä vinkkejä, joita juuri te haluatte lukea. Te ette varmaankaan halua kuulla mäkihyppymuseosta tai maailmansotamuseosta, ne eivät taida kuulua oman tarinankerrontani piiriin, eihän? Joku muu saa kertoa teille niiden tarinat. Minä kerron hieman toisenlaisista seikkailuista.

Slovenian matkavinkit
Oletko kuullut tarinan kultaisista sarvista? Triglavin alueella liikkuvien kannattaa pitää silmät auki aarteen varalta.
slovenian matkavinkit
Eikös tällainen majapaikka olisi aika täydellinen? Sloveniassa voi majoittua muun muassa aittamajoituksessa. Onnekas voi saada majoituksen ilmaiseksi, jos vain rohkenee kysymään esimerkiksi paikalliselta maanviljelijältä. Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä.

Matkamme näytti meille pienen palan kaikesta siitä, mitä Slovenia tarjoaa. Muutaman päivän aikana saimme tutkia vuoristoseutua, rantaviivaa, kaupunkia ja maaseutua. Nämä neljä asiaa ovat kuin Slovenian neljä elementtiä, jotka muodostavat tasapainoisen ja aika lailla täydellisen kokonaisuuden samalla tavoin kuin maa, vesi, ilma sekä tuli tekevät.

Slovenian matkavinkit.
Etenkin Ljubljanan kaupunki on tutkimisen arvoinen!
Slovenian matkavinit
Sloveniassa riittää kukkaloistoa ja vihreitä arvoja.
Slovenian matkavinkit
Slovenian eteläosassa on viinitiloja, joissa pääsee maistelemaan paikallisen sadon antimia.

Slovenian elementit: Tuli

Tulen elementti pitää sisällään Slovenian kontrastit. Sen alle menee luonnon ja kaupungin kontrasti, vuoriston ja rannikon kontrasti sekä historian ja nykyajan kohtaaminen. Sen alle menevät myös maan antimet viinistä hyvään ruokaan.

Vinkki: Testaa todella tasokas ravintola Hisa Franko, jossa kuuluisa kokki, Ana Ros, tekee herkkuja sydämellään. Paikassa on myös yöpymismahdollisuus.

Slovenian matkavinkit
Slovenian vuoristoseutu on kaunista. Kosteus liikkui metsän päällä laaksossa kuin revontulet taivaalla.

Slovenia

Slovenian matkavinkit
Maastopyöräilyä, kalliokiipeilyä, laskettelua, lumilautailua ja liitovarjoilua – tätä kaikkea tarjoaa maan vuoristoseutu.
Slovenian matkavinkit
Näetkö seinässä kasvot? Se on Heaten Maiden.

Slovenian elementit: Maa

Maan elementti Sloveniassa löytyy vuorilta. Kuprut maan kuoressa, joita vuoriksikin kutsutaan, ovat kauniita. Vuoristossa kulkee kesäkaudella vaellusreittejä ja talvella niillä lasketellaan. Vuoristossa on jotain todella maadoittavaa, rauhoittavaa.

Vinkki: Vaella Velika Planinan paimentolaiskylään vuoriston läpi. Oma juttuni aiheesta löytyy täältä.

Portti mielenrauhaan, portti luontoon patikoimaan.

slovenia
Maan pienet kylät ovat sympaattisia. Punakattoiset talot ovat maalle kovin tunnusomaisia.
Slovenia matkavinkit
Yksi Slovenian upeimmista paikoista vuoristossa on vanha paimentolaiskylä, Velika Planina.
Slovenia
Velika Planinan alueella lehmät laiduntavat ja ruoho on vihreää. Tämä paikka on ehdottomasti nähtävä ja koettava uudelleenkin!

Slovenian elementit: Ilma

Ilman elementti Sloveniassa pitää sisällään metsät. Vaella happirikkaan metsän kätköissä, ime itseesi puhtaan luonnon energiaa. Sloveniasta 57,7% on metsän peitossa, joten metsissä on tilaa temmeltää, eikä vaelluspoluilla ole ruuhkaa.

Vinkki: Pakkaa reppuun teltta ja eväät ja valitse yksi maan kauniista vaellusreiteistä. Reitit ovat hyvin merkattuja ja reittien varrella on myös majapaikkoja.

Rannikolla on muutama tunnelmaltaan välimerellinen kaupunki.

slovenia

Slovenian vinkit
Vesiputouksia on siellä täällä, suuria ja pieniä.
slovenia
Maan tunnetuin joki on Soca, joka tunnetaan kirkkaasta väristään. Miten olisi koskenlasku?

slovenia

Slovenian elementit: Vesi

Veden elementin alle menevät luonnollisesti Slovenian rannikko, maan lukuisat vesiputoukset, joet ja järvet. Vesiputoukset valuvat pitkin vuorten rinteitä, laaksoissa on kirkasvetisiä järviä ja maan tunnetuin joki, Soca-joki, virtaa vihertävänä pitkin vehreää laaksoa.

Vinkki: Vuokraa SUP-lauta jostakin rannikon kylästä ja katsele maisemia vedestä käsin. Koskenlasku Soca-joella on varmasti upea kokemus, joka meiltä jäi korkean vedenpinnan takia tällä kertaa kokematta.

Slovenia
Slovenia, olet kaunis.

slovenia gopro

*Olin Sloveniassa osana NordicTB -kollektiivin kampanjaa, joka toteutettiin yhteistyössä Slovenian turismitoimiston kanssa. Kaikki mielipiteet ja juttujen aiheet ovat aidosti omiani. Seuraa koko kampanjaa #GoSlovenia #IfeelsLOVEnia.


♥  Kaikki Sloveniaan liittyvät juttuni löytyvät täältä.  ♥

2 ajatusta aiheesta “Slovenian neljä elementtiä”

  1. Vau! Itä-Euroopan puolella on niin monia paikkoja, jonne haluaisin mennä. Slovenia on yksi niistä, samoin Albania. Kiitos matkakuumeen nostattamisesta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top