Seikkailu Tukholman kattojen yllä

Mitä tehdä Tukholmassa, kun perinteiset asiat on tehty ja nähty? Lähde kiipeilemään Tukholman katoille!

Kaipaatko adrenaalin virtaamista suonissasi? Nautitko kauniista maisemista ja näköalapaikoista? Jos suunnittelet matkaa Tukholmaan ja haluat kokea reissullasi jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, minulla on sinulle ehdoton aktiviteetti tehtäväksi Ruotsin pääkaupungissa. Tämä aktiviteetti yhdistää kaiken edellä mainitun ja on varmasti asia, jota mummona tai pappana muistella.

Takvandring StockholmJuuri päättyneen blogimatkan ohjelmassa luki jotakin maisemista tukholmalaiselta katolta käsin. Mielessäni näin jonkun trendikkään kattoterassin tai näköalarvintolan. En osannut kuvitellakaan päätyväni kävelemään kirkon tornin vieressä, katolta katolle ja vielä kaiken kukkuraksi lumisateessa, mutta niin siinä kävi.

Pelkoni kohdaten (joo, pelkään nykyään korkeita paikkoja) päätin pukea päälleni turvavarusteet ja ottaa muiden bloggaajien lailla osaa ikimuistoiseen kävelyretkeen Tukholman kattojen yllä. Tämä kokemus oli koko reissun kohokohta ja Takvandringin oppaiden johdolla seikkailimme paikassa, jonne kovin moni muu ei ole Tukholman reissullaan päätynyt.

Takvandring, Stockholm_MG_7483_MG_7481

Kävely Tukholman katoilla on upea elämys

Turvaköydet kattojen yllä kulkeviin portaikkoihin kiinnitettyinä kuljimme katolta katolle, jännityksen valtaamina. Minua ainakin jännitti, mutta yritin muistaa kaiken sen jännityksen ohella myös katsoa ympärilleni ja ihailla lumista kaupunkia aivan uudesta vinkkelistä. Välillä pystyin jopa täydestä sydämestä nauttimaan maisemasta ja unohtamaan sekä kuumotuksen korkeita paikkoja kohtaan että paleltumispisteessä olleet varpaani. Näkymä oli aika uskomaton, aikamoinen seikkailu.

_MG_7493Takvandring, Urbaani viidakkoseikkailijatar_MG_7516_MG_7549Kierroksen aikana opas kertoi englanniksi faktoja Tukholman historiasta ja osoitteli sormellaan tunnettuja rakennuksia kohti. Kirkkaana päivänä katoilta voi nähdä koko kaupungin. Kokonaisuudessaan kattoseikkailu kesti puolisen tuntia ja hintaa tällaiselle elämykselle kertyy noin 60 euroa. Kesällä kierros on luultavasti hieman pidempi ja ehkä vielä himpun verran nautinnollisempi (no joo, itse olin vain pukeutunut epäsopivasti).

Kuvitelkaa auringonnousu tai auringonlasku kesäisen Tukholman kattojen yltä katsottuna – wau. Tämä on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja ikimuistoinen kaupunkiseikkailu, suosittelen!

_MG_7509_MG_7538

_MG_7543Pssst! Tämä on loistava aktiviteetti esimerkiksi polttariporukoille, ystäväporukoille tai työporukoille. Itse saattaisin seuraavalla kerralla pukeutua jotenkin hassusti, kuvista tulisi ainakin ratkiriemukkaita!

Matka oli osa Nordic Bloggers’ Experience- tapahtumaa. Se toteutettiin yhteistyössä Visit Stockholmin, Viking Linen ja Nordic Bloggers´ Experiencen kanssa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.