Seikkailu on vain vaivan ja idean päässä

Kaupallinen yhteistyö: Addnature

Helteinen kesä teki Suomesta ulkoilmaseikkailuiden temmellyskentän. Tänä kesänä en juurikaan lomaillut, nautiskelinhan vapaasta ajastani koko huhtikuun Indonesian auringon alla. Lomatonkin arki osoittautui silti elämykselliseksi, se vaati vain hieman vaivaa ja ideoita.

Omistin tämän kesän mikroseikkailuille, seikkailuille aivan lähellä. Lämpimät ja valoisat kesäillat ja aikaiset aamut ovat olleet täydellisiä hetkiä nauttia Suomen luonnosta sen kukkeimpaan aikaan. Meloin, pyöräilin, lenkkeilin ja retkeilin.

Pakkasin usein pitkänkin työpäivän jälkeen kajakin tavarasäiliöön riippumaton ja aamupalatarvikkeet ja suuntasin jollekin Helsingin saarista yöksi. Meloin vaihtuvaan määränpäähän ilta-auringon laskiessa ja heräsin auringon noustessa keittämään aamukahvit retkikeittimen kaasun yllä. Välillä hyppäsin pyörän selkään ja polkaisin jonnekin kotini lähelle yöksi, silti irti omasta kotipiiristäni. Luontoyön jälkeen pistin aina itseni jälleen kaupunkikuntoon ja suuntasin töihin levänneenä ja arjesta irti päästäneenä. Tein kaiken tämän ilman lomaa ja koin lomattomuudesta huolimatta olevani lomalla.

seikkailu

seikkailu

Pienikin luontohetki rauhoittaa

On tutkittu, että luonnossa liikkuminen laskee jo hetkessä verenpainetta ja stressitasoa. Pienikin irtiotto omasta arjesta virkistää ja palauttaa. Retken ei tarvitse olla monen päivän mittainen vaellus Lapissa, läheltäkin löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Kynnys retkelle lähtöön nousee heti suureksi, jos suunnitelmat ovat suureelliset. Unohda arjessa retkeilyn suorittaminen ja mikroseikkaile lähellä ja lyhyestikin.

Pakkaa mukaan tärkeimmät varusteet (omista varustesuosikeistani tulossa juttu aivan pian, *tilasin juuri uusia varusteita Addnature-verkkokaupasta), valitse kohde ja polkaise, aja, kävele, suppaile, melo tai vaikka kumiveneile määränpäähän. Pystytä teltta, aseta makuualusta ja hyttysverkko tai viritä riippumatto puiden väliin ja luontohotellisi on valmis. Pakkaa mukaan mieluisat aamiaistarpeet. Yhden yön reissulla pienessäkin kylmäpussukassa ruoka säilyy hyvin aamuun asti ja aamiaisesta saa taiottua vaikka kuinka herkullisen. Yleensä tosin puuro marjoilla ja aamukahvi riittävät varsin hyvin.

Mikroseikkailut tapahtuvat lähellä, eivätkä vaadi paljoa aikaa. Ikimuistoinen seikkailu on todistetusti vain vaivan päässä! Mene, tee ja nauti. Lupaan, ettet kadu.

luonto

Seikkailu se on pienikin seikkailu

Kuten oma kesäni todisti, seikkailulliseen elämään ei todellakaan aina tarvita lomaa, aikaa tai rahaa, se vaatii vain vaivan. Kun päässä syttyy lamppu ja seikkailuidea kutittelee korvan takana, siihen kannattaa tarttua. Oli kyse sitten telttaretkestä lähimetsään, piknikistä puistossa tai riippumattoyöstä luonnon helmassa, ideaan kannattaa aina tarttua. Yöuinti lähirannalla, pyöräily metsän siimeksissä, samoilu metsässä, sammalella makoilu, otsalampun kanssa seikkailu pimeässä metsässä, majan tekeminen, eläinten bongailu, lounastauko ulkona pitkän kaavan mukaan tai vaikka pienen elokuvateatterin virittäminen omaan pihaan, puun alle − mitä ikinä keksitkään.

Mikroseikkailut tapahtuvat lähellä, eivätkä vaadi paljoa aikaa. Ikimuistoinen seikkailu on todistetusti vain vaivan päässä! Mene, tee ja nauti. Lupaan, ettet kadu.


Lukuvunkki: Kaipaatko lisää inspiraatiota kotimaanmatkailuun ja lähikohteisiin? Suuntaa siinä tapauksessa tänne.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top