Scubepark: Yöunet berliiniläisessä kuutiossa

Kaipaatko hieman erilaista majapaikkaa Berliinin reissullasi? Miten olisi yöpyminen yhdeksän neliön kuutiossa, puiston reunalla?

Itselleni mieleenpainuvimmat majapaikat maailmalla ovat yleensä jotakin ihan muuta, kuin ketjuhotelleja. Arvostan majapaikan yksilöllisyyttä ja ominaisuuksia, jotka erottavat sen tusinatavarasta. Tämä pätee tosin elämässä monella muullakin saralla.

Pari viikkoa sitten päättyneellä Berliinin reissullani sain tilaisuuden testata ekologista, yksinkertaista ja luonnonläheistä majoituksen muotoa, Scube-mökkiä. Tämä kuution muotoisista puulaatikoista koostuva mökkikylä sijaitsee Neuköllnin eläväisessä kaupunginosassa, hyvien yhteyksien päässä kaikesta. Maantieteellisestä sijainnistaan tämä kuutiokylä saa kyllä plussaa, sillä itse ainakin koen, että Neukölln on erittäin toimiva tukikohta Berliinin tutkimiselle.

Saavuin tyhjään Scube-kylään sunnuntaina ja tarkoitus oli asettua taloksi parin yön verran. Olin innoissani. Alkuun ihmettelin paikan hiljaisuutta, kunnes sain kuulla olevani paikan ainoa vieras juuri tuona kyseisenä ajankohtana Berliinissä pidettyjen matkamessujen takia. Paikka oli siis käytännössä kiinni ja itse olin oikea kunniavieras.

Siellä siis olin, aivan yksin, aitojen takana sijaitsevassa puulaatikkokompleksissa. Alkuun jopa hieman pelkäsin tätä hiljaisuutta, mutta pian koin tilanteen aika kiehtovaksi. Vain minä ja kokonainen Scube-kylä!

Heitettyäni rinkkani alueen takaosasta valitsemaani kompaktiin mökkiini, suuntasin tutkiskelemaann paikoja. Autotie ei ole kovin kaukana mökkialueesta, joten siksi halusin mahdollisimman rauhaisan kuution. Sinne asetuttuani tiesin heti, että siellä minä viihtyisin. Lähellä luontoa, omassa mökissäni.

Scube on pieni, mutta toimiva majapaikka Berliinissä

Scubepark on ollut toiminnassa pari vuotta ja sen omistajilla on paikan tulevaisuuden suhteen runsaasti uusia, kiinnostavia ideoita. Pohjimmaisina ajatuksina ovat ekologisuus ja yhteisöllisyys. Vaikka itse koin erittäin yksinäisen (positiivisella tavalla tosin) Scube-majailun, on scubeilijoilla etenkin kesällä mahdollista viettää aikaa yhdessä esimerkiksi grillaillen tai yhteisissä tiloissa hengaillen.

Jokaisessa mökissä on yhdestä kolmeen sänkyä, kirjahylly sekä pöytä. Sisustus on simppeli ja televisiota ei ole. Hyvä niin, itse ainakin vietän lomani mieluummin lukien ja lintujen laulua kuunnellen. Valo pääsee sisään etuseinän kokoisista isoista ikkunoista ja luonto tulee ikkunan ja oven kautta lähes sisälle mökkiin.

Linnuista tulikin mieleeni, että molempina aamuina heräsin lintujen konserttiin. Kevät on todellakin saanut pikkulintujen hormonit hyrräämään ja sain kuulla jos jonkinmoista laulelmaa. Tämäkin on pelkästään positiivinen asia.

Illalla istuskelin mökkini kuistilla ja vaikka iso autotie ja kaupunki ovat vain kivenheiton päässä, pienellä mielikuvituksen käytöllä pystyin melkein kuvittelemaan olevani kesämökillä. Ihana rauha ja ihana hiljaisuus, keskellä suurta kaupunkia.

Sää suosi oleskeluani ja päivien auringonpaisteen vastapainona taivas oli iltaisin tähtikirkas. Yritin bongailla tähdenlentoja, mutta huonolla menestyksellä. Yritin myös houkutella ruoan tuoksulla paikalle alueella kuulopuheiden mukaan asustelevaa kettua. Siinäkään ei lykästänyt.

Kaipaan melkein jo takaisin tuohon pikkuruiseen laatikkooni. Scubing on ehdottomasti suositeltava majoitusvaihtoehto kaikille niille perheille, ystävyksille, pariskunnille ja yksinäisille susille, jotka haluavat kokea jotakin erilaista ja joille luksus ei synny omasta kylpyhuoneesta (saniteettitilat ovat täällä yhteiset) ja kymmenien tuumien televisiosta vaan omasta pihamaasta, pihalla grillauksesta ja lintujen laulusta.

Vinkki: Jos haluat enemmän hiljaisuutta ja rauhaa, valitse kuutio alueen perältä. Tien viereiset kuutiot eivät vaikuttaneet aivan yhtä rauhoittavilta liikenteen melun takia.

Metroasema: U Boddingstrasse

Vinkki: Myös Berliinin käytöstä poistettu lentokenttä, Tempelhof, on aivan vieressä. Lue juttu täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.