Ruuhkainen Chiang Mai ei sykähdyttänyt

Jos Pohjois-Thaimaan Pai vei sydämeni, noin 120 kilometrin päässä Paista sijaitseva suurkaupunki, Chiang Mai, ei sitä sykäyttänyt.

Olen käynyt Chiang Maissa aiemmin kerran, siitä on jo 13 vuotta. Tuolloin taisin käydä jollakin temppelillä, mutta pääsyy vielä silloin paljon pienemmässä kaupungissa vierailuun oli viidakkovaellus, joka starttasi nimenomaan Chiang Maista. Sama syy taitaa tänäkin päivänä olla järkevin syy matkata suureen kaupunkiin, jossa saa jatkuvasti väistellä autoja ja skoottereita.

Skoottereita ja lisää skoottereita.

Välillä omituiset asiat ilahduttavat.
chiang mai
Chiang Mai on temppeleiden tutkimiseen oiva paikka.
chiang mai
Välillä pienemmät temppelit voivat olla tunnelmallisempia ja rauhallisempia. Joidenkin temppeleiden pihamaalla on meditointikatoksia. Muista aina pukeutua säädyllisesti ja kunnioittaen.

Diginomadien suosima Chiang Mai tuntui itselleni etenkin leppoisan Pain (lue myös tämä juttu) jälkeen jotenkin kiireiseltä ja sieluttomalta. Menisin diginomadeilemaan mieluummin pienempään ja inspiroivampaan Paihin, jossa nettiyhteydet toimivat yllättävänkin hyvin.

Yritin kierrellä ja kaarrella Chiang Maissa, etsiä kaupungin viehätystä. Kuljin pitkin vanhankaupungin katuja ja kyselin vinkkejä muista kiinnostavista alueista. Väistelin vuorotellen autoja, skoottereita ja turistilaumoja. Vietin kaupungissa kolme päivää ja tapasin muun muassa viime kesän pyöräilykaverini (muistatteko saksalaisen Julienin, jonka kansa pyöräilin 230 km Etelä-Suomessa?), joka oleilee parhaillaan tyttöystävänsä kanssa Chiang Maissa. Edes hänen vinkkinsä eivät tehneet vaikutusta. Nostan kyllä suuresti hattua Julienille, hän se vain pyöräilee myös Chiang Main ruuhkaisilla kaduilla. Ainiin, Julienille kiitos opastuksesta nerokkaisiin vesiautomaatteihin. Hyvästi muovipullot, kaupunkeihin on alkanut tulla kaduille vesiautomaatteja.

chiang mai vesiautomaatti
Tältä näyttää vesiautomaatti, jossa litra vettä maksaa yhden bahtin eli on lähes ilmaista ja muovia säästyy.
chiang mai
Chiang Maissa on ruuhkaa aina ja kaikkialla. Yksi jaettu taksikyyti paikallisella avonaisella taksilla maksaa yleensä 30 bahtia eli noin euron.
chiang mai
Chiang Maista löytyy joitakin kävelijäystävällisempiä ja tunnelmallisempia alueita.

Vaikka Chiang Mai ei tehnyt minuun vaikutusta, löysin kaupungista muutaman kivan tärpin. Silti painotan, että Chiang Maihin menijöiden kannattaa suunnata pois kaupungin keskustasta ja mennä vaikka ihastelemaan pelastettuja elefantteja (blogiystävä Veera on kirjoittanut aiheesta hyvän jutun), mennä liukumaan pitkille zipline-radoille ja kuten itse 13 vuotta sitten tein, suunnata viidakkoon vaeltamaan, vuoristokyliin yöpymään ja vaikka jatkaa matkaa kohti Laosia, kuten minä tein toisella Kaakkois-Aasian reppureissullani.

Chiang Mai on hyvä paikka katutaiteen bongailuun.
Kissat kaduilla ovat aina hyvä juttu!

Muutama tärppi Chiang Maihin

Kissakahvila Catmosphere

Siemaile kahvi tai tee kissojen seurassa. Nauti karvakavereiden viihdyttävästä seurasta ja taltuta rapsuttelunkaipuutasi.

Nimmanin alue

Moderni ja trendikäs alue kaupungissa, jossa voi istuskella kivoissa kahviloissa ja ravintoloissa sekä shoppailla. Liikenne on hieman häiritsevää, älä odota viipyilevää tunnelmaa.

Roots, Rock, Reggae -reggaebaari

Tästä pienestä baarista tuli mukava kohtaamispaikka kolmen Chiang Mai -päiväni aikana. Joka ilta live-musiikkia ja kiva tunnelma. Vieressä monta muutakin baaria.

Kävelykadut (Moon Muang Road Lane 6)

Tämä kohta Chiang Maita on oma suosikkini. Mukavia kuppiloita ja ravintoloita. Viipyilevä tunnelma.

Katutaide

Chiang Maissa on paljon katutaidetta. Bongaile hienoja kuvia seiniltä, yllättävistäkin paikosta. Etenkin Nimmanin alueella on paljon katutaidetta.

Kivoja kahviloita on joka puolella.

Hieronnat

Jos liikenteen melu rasittaa, poikkea hierontaan. Sitä on saatavilla joka nurkan takana. Hinta noin 10e/h.

Sherloft hostel

Majoitusvinkki: Sherloft hostel

Siisti ja kohtuuhintainen hostelli hyvällä sijainnilla. Oma puutarha ja moderni sisustus. Hinta noin 15e/yö (sis. aamiainen).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top