Roadtrippin’

Pistä nyt soimaan vaikka Lana Del Rey:n biisi, Ride. Se sopii tähän juttuun paremmin kuin nenä päähän. Nyt puhutaan nimittäin päämäärättömistä matkoista, vapaudentunteesta ja tutkimattomista teistä. Nyt puhutaan automatkoista, joissa päämäärä ei ole se juttu vaan joissa matkanteolla on yhtä suuri merkitys.

Life is like a roadtrip – enjoy each day and don’t carry too much baggage.

All good things are wild and free.

Olen taas päässyt tien päälle. Koska elämääni liittynyt mobiikikoti ei ole omani, olen joutunut odottelemaan uusia tieseikkailuja jo kolme viikkoa. Nuo kolme viikkoa tuo eräs espanjalainen mobiilikodin omistaja seikkaili jossakin päin Espanjaa ja Portugalia. Nyt hän on taas kuvioissa ja pääsimme tien päälle.

roadtip

En ole vielä kertonut edellistenkään reissujen päämääristä, joten nytkin keskityn vain karavaanarielämän hehkutukseen. Määränpäistä tulossa jutut aivan pian, älkää siitä huoliko. Sen verran voin paljastaa, että tällä kertaa reitti vei leppoisia maalaisteitä pitkin Porvoon perukoille; sinne, missä surffiaallot lyövät kauniisti karuihin rantakallioihin.

Blessed are the curious, for they shall have adventures.

Roadtrips aren’t measured by mile markers, but by moments.

Roadtripit ovat parhautta. Vapaus on parhautta ja mahdollisuus muuttaa olematonta suunnitelmaa on parhautta. Ei tarkkoja suunnitelmia, ei tarkkoja aikatauluja, ei tarkkaa määränpäätä – vain avoimia mahdollisuuksia.

roadtrip

image

roadtrip

_MG_2153

Ihmettelen suuresti, miksei asuntoautoilu ole nykyistä suositumpaa. Villisti uskallan myös veikata, että tällainen matkailu tulee taas nostamaan päätään. Asuntoautossa kulkee mukana kaikki kylmänä pysyvistä ruokatarvikkeista vessanpönttöön ja makuusijaan. Liikkuva koti, jonka voi parkkeerata käytännössä minne vain antaa uskomattoman paljon vapautta. Asuntoautossa en ole riippuvainen hotelleista eikä säälläkään ole niin väliä. Telttakin kulkee kätevästi mukana, joten sinnekin voi asettua vaikka yöksi asumaan siltä tuntuessa.

Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road. – Jack Kerouac

Parkkeerattaisiinko puun juurelle, metsän laidalle? Vai olisko merellinen sijainti tänään parempi? Etsitäänkö ehkä pieni järvi? Grillikatos jossakin lähellä voisi olla hyvä juttu. Haluaisin myös, että keittiön ikkunasta näkyisi tänään metsämaisema. Huomenna sen sijaan haluaisin kokkailla aamupalaa järvelle katsellen.

_MG_2068

_MG_2042

_MG_2150

Oi ihanuutta. Tällainen elämä sopii vaihtelunhaluisille mielille ja levottomille sieluille. Kärsivällisyyttäkin tämä kasvattaa.

Difficult roads often lead to beautiful destinations.

Tämä espanjalainen aikoo muuten asua koko kesän liikkuvassa kodissaan. Kiinnostuneena seuraan vierestä, miltä elämä niin sanotusti off the grid maistuu. Haasteita varmasti mahtuu matkaan, mutta tämä kokemus tulee kasvattamaan. Ainakin on taas yksi tarina enemmän kerrottavana kiikkustuolissa istuessa. Jos hän ei siellä vaunussaan viihdy, voin tehdä vaihtokaupat vaikka heti.

_MG_2074

Minne sinä haluaisit parkkeerata mobiilin kesämökin? Onko vinkkejä maailman kauneimpiin parkkeerauspaikkoihin? Tai muita vinkkejä, ideoita, mitä vaan? Luitko muuten jo jutun musiikista matkoilla? Sieltä löytyy kiva soittolista leppoisiin hetkiin tien päällä tai kokkaillesssa.


 

Another roadtrip in Finland in our mobile home is behind us. I just love the fredom the campervan gives us. No fixed destinations, no fixed plans – just the open road.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.