luthercountry

Roadtrip Saksassa

Pian olen taas matkalla. Suuntaan Saksaan, roadtripille Saksanmaalle.

Kun mietin Saksaa, mietin ensimmäisenä Berliiniä. Olen kuitenkin viime vuosina laajentanut ajatuksiani valtavasta Saksasta ja saksalaisuudesta boheemin Berliinin ulkopuolelle. Saksa ja Berliini ovat kuin Yhdysvallat ja New York, kaksi eri maailmaa. Laajensin vuosi sitten Saksaani Hannoverin yllättävän eläväisille kaduille ja samoin Pohjois-Saksan puutaloilla vuorattuihin herttaisiin kyliin. Seuraavaksi tutustun Saksan eteläisempään osaan, joka kulkee tällä hetkellä kutsumanimellä Lutherinmaa eli Luthercountry.

Nauratte ehkä, kun kerron matkustavani Saksaan Martti Lutherin jalanjäljillä. Miehen, josta en tiedä juuri muuta kuin sen, että tämä vuosi on 500-vuotisjuhlavuosi herran liikkeelle laittamasta uskonpuhdistuksesta ja samalla teema, jonka perässä moni matkustaa tänä juhlavuonna Saksaan. Olen yksi noista monista. Aion tosin matkallani noudattaa herran oppeja, enemmänkin kuin uskonnollisissa asioissa, elämästä nautiskelun suhteen. Älkää siis peljätkö, en aio saarnata uskosta tai kiertää matkallani vain kirkkoja. Se ei taitaisi olla aivan tapaani matkustaa, eihän? Toisaalta, rajojakin on hyvä rikkoa. On oikeastaan aika hauska tapa rakentaa matka jonkun tunnetun ihmisen reiteille. Miettikää vaikka menevänne Oscar Wilden jalanjäkiä Briteissä tai purjehtivanne Vasco da Gaman reittejä? Luther ei välttämättä olisi itselläni tullut aivan ensimmäisenä mieleeni, mutta miksi ei? Aion ottaa selvää, mitä Lutherinmaalla on tarjottavanaan.

Roadtrip Saksassa, Lutherin jalanjäljillä

Herra Luther, monen suomalaisenkin uskonnon eli evankelis-luterilaisuuden isä, ajatteli kaiketi, ettei uskonnon pidä olla niin tuomitsevaa ja että elämästä pitää myös nauttia. Aivan samoilla linjoilla olemme, elämästä pitää ehdottomasti nauttia. Aionkin Saksan matkalla toimia käskystä. Aion nauttia ruoasta, juomasta, maisemista ja tunnelmasta.

luthercountry

Matka kestää viikon verran ja kyseessä on bloggaajan työmatka, joka toteutetaan yhteistyössä suuren Iambassador-matkabloggaajajärjestön ja Saksan turismitoimiston kanssa. Lähden matkaan kahdestaan norjalaisen matkabloggaajanaisen kanssa, jota en ole ennestään tavannut. Jännittävää.

Kyseessä on roadtrip läpi Lutherinmaan eli käytännössä liikumme Baijerin ja Baden-Württenbergin alueella. Kyllä, minullekin alueet ovat aivan tuntemattomat ja siksi otan kaikki vinkkinne enemmän kuin mielelläni vastaan. Reitti kulkee Frankfurtista Wormsiin, sieltä opiskelijoiden Heidenbergiin, Speyeriin, Bodensee-järvelle, Augsburgiin ja lopulta Müncheniin.

Matkan varrelle mahtuu paljon tutkimusmatkailua −  ja ehkä muutama kirkkokin. Tiedän, että München on hauska kaupunki, että Baden-järvi on kirkasvetinen ja että alueella saattaa olla myös viinitiloja. Tiedän alueen pyöräreiteistä ja useista Unescon maailmanperintökohteista, mutta niistäkin tiedän vain vähän. Mitä muuta tuolla alueella on tarjottavanaan? Kertokaa minulle parhaat vinkkinne! Mielelläni kuulen myös ne niin sanotut off the beaten path -vinkit!

Psst! Koko reissu ja kaikki siihen liittyvä löytyy somesta sanalla #luthercountry.


♥  Lukuvinkki: Kasasin reitin parhaat pysähtymispaikat tähän juttuun!  ♥

2 ajatusta aiheesta “Roadtrip Saksassa”

  1. Super! Kerrankin joku huomaa minun mainion asuinsutuni olemassaolon Kurpfalzissa, Metropolregion Rhein-Neckarissa (vrt. esim. Wikipedia -saksaksi- suomeksi-englanniksi). Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Olkoon vaikka luthercountry. Lutherin jalanjäljillä (Wormsissa,tuomiokirkko, Wormisn valtiopäivät, Speyerissä- tuomiokirkko, ”Reformationsstad Europas”- ja Heidelbergissä- Saksan vanhin yliopisto ja vaaliruhtinaitten linna, Augustinerkloster- luostari ja Lutherin väittely 1518) keskellä Saksan parhaita viinimaita on niin paljon kiinnostavaa näkemistä, syömistä ja juomista että en arvaa mitään suositella. Netistä löytyy kaikista paikoista tietoa myös englanniksi. Ensi viikolla meidän suomalaisyhteisömme lähtee opastetulle kierrokselle Wormsiin. Ei sitten kannata kiirehtiä suurella tohinalla paikasta paikkaan, kun ei kuitenkaan ehdi kaikkea nähdä, vaikka kaikki paikat ovat lähekkäin. Martin Lutherkin osasi nauttia syömisestä ja juomisesta. Saumagen on paikallinen erikoisuus, mitä täällä
    asunut edesmennyt liittokansleri Helmut Kohl tarjosi kaikille maailman mahtaville valtiovierailulle täällä. Tunnelmaan pääsee vaikkapa kuuntelemalla yuoutubesta ”Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren” (I lost my Heart in Heidelberg) suunnillen sadassa versiossa. Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa vietetään täällä näkyvästi koko vuosi. Hauska sattua, että me suomalaisyhteisöt juhlimme omaa Suomi Finland 100 juhlaamme yhdessä tillsammans together Berliinistä Bodenseelle ja Kurpfalziin asti. Me ”vanhat” tapaamme toisiamme tosiaan yhteisöissämme eikä vain somessa. Hyvää matkaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top