Riippuliitoa Langkawilla

Osaatko kuvitella, miltä tuntuisi riippuliitää trooppisen paratiisin päällä, Malesian Langkawilla? Minä kerron ja näytän sen sinulle.

Talvella pääsin katselemaan Helsinkiä linnun persprektiivistä, helikopterista käsin. Nyt sain tilaisuuden kokea trooppisemman linnun perspektiiviä Langkawin saarella, Malesiassa.

En ollut koskaan ennen riippuliitänyt. Kerran olin jo ollut veneessä lähtövalmiina nousemaan Atlantin ylle Floridassa, kun matkanjärjestäjä päätti keskeyttää lentomme liian kovan tuulen takia. Nyt en antanut minkään estää liitelyäni, sillä halusin kokea riippuliidon; ensimmäistä kertaa elämässäni.

Thaimaan saaret edessä ja Malesian rantaviiva takana. Valkoista hiekkarantaa, kirkasta vettä ja vehreää viidakkoa joka puolella. Näkymä oli uskomaton ja liitäminen taivaalla oli hiljaista. Meitä vetävän veneen moottorin äänet eivät kuuluneet niin korkelle ja ympärillämme oli vain tuuli. Kokemus oli lähes epätodellinen; siellä me liitelimme Kaakkois-Aasian yllä.

Useita eri järjestäjiä riippuliidolle Langkawilla

Langkawilla on useita eri järjestäjiä tällaisille riippuliitoelämyksille. Cenangin rannan alueella on liitäjiä välillä ruuhkaksi asti ja meno siellä vaikutti hieman epäorganisoidummalta. Katselin rannalta käsin, kun aktiviteettia pyörittävät rantapojat hyppelehtivät varjojen alla ilman minkäänlaisia turvaköysiä, pelkkien käsivoimiensa avulla.

Naam Adventure

Naam Adventure

Oman elämykseni koin saaren pohjoisella puoliskolla, Tanjung Rhu- rannan alueella. Naam Adventuresin toiminta oli luotettavaa ja varusteet olivat hyvässä kunnossa. Ennen liitämistä sain turvallisuusohjeistuksen ja muutenkin he hoitivat kaiken ammattimaisesti. Liitoaika taisi olla noin 30 minuuttia, joka tosin tuntui melko lyhyeltä, koska nautin hommasta niin paljon. Olisin ehdottomasti voinut liidellä pidempäänkin.

Nousu ja lasku tapahtuivat veneestä käsin ja ne hoituivat helposti. Aivan turhaan jännitin ennen liitoani, siinä ei todellakaan ollut mitään jännittämistä. Menisin liitelemään uudelleen milloin tahansa. Vaikkei tämä mitään aivan ilmaista lystiä olekaan, kokemus oli kaikin puolin upea ja suositeltava.

riippuliito Langkawi

Langkawi

Langkawi

riippuliito Langkawi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top