surffaajan matkassa

Reissaavat ystäväni: Spontaani surffari

Kuten hyvässä kirjassakin, myös blogissa pitää olla päähenkilön lisäksi sivuosia. Vaikka juttuni perustuvatkin lähinnä omiin matkoihini ja omiin ajatuksiini, päätin aloittaa jotain aivan uutta. Haluan esitellä teille silloin tällöin myös reissaavia ystäviäni ja tuttaviani.

Perustin jonkin aikaa sitten ryhmän, Seikkailijattaret, Suomen seikkaileville ja matkaaville naisille. Halusin kuulla monien erilaisten ihmisten tarinoita maailmalta. Tuo ryhmä kokoaa yhteen vain naisia, mutta haluan saman ajatuksen kautta jakaa muidenkin itselleni kiinostavalla tavalla maailmaa tutkivien reissaajien tarinoita ja vinkkejä.

Olen kohdannut suuren määrän kiinnostavia ihmisiä matkojen ja arjen varrella. Haluan esitellä teille uudessa juttusarjassani kiinnostavia matkailijoita. Joku saattaa matkustaa joogakohteisiin, joku eläimien perässä, joku surffilomille ja joku etsimään maailman kiinnostavimpia majapaikkoja. Kaikki matkustavat omiin arvoihini ja intresseihini sopivalla tavalla.

Kukas muu olisikaan paras henkilö ensimmäiseksi haastateltavaksi kuin oma poikaystävä? Tuo tyyppi, joka on blogissani jo vuoden verran silloin tällöin vilahdellut, mutta jota en ole sen kummemmin vielä esittellyt. Tämä espanjalainen karavaanari on aikamoinen matkaaja – en kai muuten olisi häntä seikkailuseurakseni huolinutkaan.

Eukka seikkailee surffilauta kainalossa

image

Kuvaile itseäsi matkailijana?

Spontaani aktiivimatkailija. Yleensä varaan vain ensimmäisen yön majapaikan ja menen fiilksen mukaan. Matkustan aaltojen perässä, muutan suunnitelmaa surffiaaltojen mukaan. Espanjassa asuessa saatoin ajaa Portugaliin tai Ranskaan asti, jos hyvät aallot olivat siellä.

Missä kaikkialla olet reissannut?

Olen asunut pitkin poikin Espanjaa, Englannissa, Itävallassa ja nyt Suomessa. Olen matkustanut Fidjillä, Havaijilla, Meksikossa, Kuubassa, Costa Ricassa, Panamassa, Ecuadorissa (myös Galapagossaarilla), Perussa, Chilessä, Argentiinassa, Brasiliassa, Marokossa, Reunionissa, Portugalissa, Malediiveilla, Sri Lankalla, Nepalissa, Malesiassa, Singaporessa, Indonesiassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Venäjällä, Virossa, Portugalissa, Ranskassa, Englannissa, Walesissa, Hollannissa, Saksassa, Itävallassa, Liechtesteinissa, Andorrassa, Tsekeissä, Ruotsissa ja tietysti Suomessa.

Minkälaisiin kohteisiin matkustat?

Matkustan yleensä saarille, isoille ja pienille. Yleensä kohteet ovat surffikohteita. Haluan aitoutta. En matkusta suurimpiin turistirysiin ja välttelen vain ja ainoastaan turisteille suunnattuja paikkoja. En keräile maita tai leimoja passiini, keräilen elämyksiä ja kokemuksia.

image

Parhaat surffikohteet?

Fidji (Cloud break/Tavarua), Reunion (Le Gauche st. Leu/St. Leu), Peru (muelles y lobitos/Lobitos). Ranskan La Graviere Hossegorissa on myös hyvä, samoin Fronton, el Confi sekä la Laja Gran Canarialla. Tietysti myös kotona Galiciassa on hyvä surffata ystävien kanssa ja ottaa samalla pari olutta.

Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Olin matkustamassa Sri Lankalle ja olin ottanut yhteyttä espanjalaiseen järjestöön, joka jakaa kierrätettyjä lukulaseja niitä tarvitseville. Halusin viedä laseja Sri Lankalle ja sain mukaani yli 500 paria lukulaseja paikallisille annettavaksi. Tapasin Colombon bussiasemalla paksuilla silmälaseilla varustetun paikallisen miehen, joka tuli noutamaan laseja. Hän kiitteli, halaili minua ja ylisti kiltteyttäni. Melkein tuli tippa linssiin, kohtaaminen oli unohtumaton.

Rinkka vai matkalaukku?

Rinkka, ehdottomasti. Matkustan aina kevyellä rinkalla, toisessa kainalossa on yleensä tosin surffilauta.

image

Yksin vai yhdessä?

Olen reissannut paljon yksin, olen soolomatkailija. Matkoilla ei silti joudu olemaan yksin, reissatessani yksin olen tutustunut upeisiin ihmisiin, joista on tullut läheisiä ystäviä. Tällä hetkellä tilanne on hieman muuttunut, koska reissaan paljon yhdessä toisen soolomatkailijan kanssa (=allekirjoittanut).

Suosikkikohteesi?

Kotikaupunkini Espanjan Galiciassa, siellä on sydämeni. Sieltä kaipaan kevään sateenkaaria, vehreyttä, mereneläviä, paikallista musiikkia ja hiljaisuutta.

Paikka, jonne haluat palata? Paikka, jonne et koskaan halua takaisin?

En koskaan enää haluaisi Balille, koska olen ollut siellä jo monta kertaa. Joka kerta se muuttui huonompaan suuntaan. Reunionille haluaisin palata surffaamaan. Toivoisin tosin, että haihyökkäykset vähenisivät siellä.

image

Unelmakohteesi?

Tällä hetkellä unelmoin Intian Lakkadiiveistä. Jemenin Socotra on myös yksi kaukainen unelmakohteeni. Toisaalta haluaisin matkustaa pitkin Uutta-Seelantia pakettiautolla.

Matkustusvinkkisi?

Ole ajoissa check innissä ja kanna aina mukanasi lääkkeitä vatsavaivoihin.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.