junalla tsekeissä

Regiojet – lähes ilmainen tapa matkustaa junalla Tsekeissä

Junanatkailu Tšekeissä on edullista. Ehdottomasti paras tapa liikkua maassa ja jopa ympäroiviin maihin asti on keltainen Regiojetin juna. Tässä junassa palvelu pelaa ja kahvi on ilmaista. Jos junamatkailu ei nappaa, Regiojetin muutaman euron hintaiset bussikyydit kannattaa myös muistaa. 

Tiesin Tšekkien olevan edullinen maa, mutta en uskonut sen olevan niin halpa. Ravintolassa olut maksaa noin euron, korkeintaan pari. Lounaan voi saada neljällä eurolla ja esimerkiksi Prahassa julkisen liikenteen päivälippu maksaa myös noin neljä euroa, kertalippu noin euron.

Tšekeissä matkailu on muutenkin halpaa, jopa ympäröiviin maihin pääsee naurettavan pienellä budjetilla. Edullisin tapa matkustaa ympäri maata on bussilla tai junalla, Regiojetillä. Kyseessä on Onnibussiin verrattava halpamatkafirma, joka tarjoaa sekä juna- että bussimatkoja. Matkusta junalla Prahasta Puolan Krakovaan kympillä, Saksan Berliiniin 12 eurolla (kesto noin 4,5 tuntia) tai Brysseliin 33 euron hintaan. Halvempaa lystiä kuin Interrail-passin hankkiminen, sanoisin.

Regiojet

Keltaisella junalla Tšekeissä

Nyt matkustimme Prahasta keltaisen (junat ovat aina keltaisia, ne on helppo löytää laiturilta) junan kyydissä, kuuden hengen hytissä aina Puolan rajalle asti, Ostravaan. Hieman alle neljän tunnin matka maksoi 6 euroa henkilöä kohden. Paluuliput olivat hieman kalliimmat, business-luokassa. Ne hankittiin vasta muutamaa päivää ennen matkustuspäivää (mikä nostaa hintaa), mutta silti hinta 3-4 tunnin matkalle leveissä penkeissä oli henkilöltä vaivaiset 15 euroa.

Regiojet

Regiojet

Junassa on wifi. Kahvi ja tee on ilmaista, samoin vesi. Sanomalehtiä saa lukea ilmaiseksi ja palvelu tulee luokse. Junan ruoka on yllättävän hyvää ja halpaa. Usko tai älä, 12 kappaleen sushi-annos maksaa 3,20 euroa, täytetty croissant 0,80 euroa ja Caesar-salaatti 2,40 euroa. Maksoin omasta juustokakustani 0,40 euroa. Olut maksaa 0,80 euroa. Uskomatonta! Miettikäähän junaruoan hintoja Suomessa. Tšekeissä ollaan hieman eri kategoriassa. Tällä reissulla pääsin testaamaan vain junaa, mutta ilmeisesti busseissa on samankaltainen hinnoittelu ja tarjoilu.

Regiojet junalla Tsekeissä

Regiojet saa täydet pisteet! Netti toimi menomatkalla hyvin, paluumatkalla hieman takkuillen, mutta nukuin joka tapauksessa. Ilmainen kahvi, tee ja vesi junassa on uskomatonta luksusta. Jopa vessasa oli muutama kukkanen lasikulhossa, muutenkin junan tilat olivat siistit. Tämä on ehdottomasti paras ja myös lentämistä luontoystävällisempi tapa pistellä menemään pitkin Eurooppaa.

Aion ehdottomasti käyttää Regiojetin palveluita toisenkin kerran, ja kolmannen ja neljännen. Tästä voisi myös VR ottaa oppia ja tämä on varmasti paras vinkki, jonka osaan teille matkaltani jakaa. Itse en ainakaan tiennyt tästä tavasta matkustaa aiemmin. Tiesitkö sinä? Miltäs kuulostaa?

Regiojet junalla Tsekeissä

 

 

 

6 ajatusta aiheesta “Regiojet – lähes ilmainen tapa matkustaa junalla Tsekeissä”

 1. Kiitos todella hyvästä suosituksesta! Oli mukava junamatka Prahasta Brnoohon ja takaisin. Olutkin oli vielä saman hintaista. 🙂

 2. Huippua! Pitääpä ensi kerralla junailla. Tsekeissä taitaa pitää päämajaansa myös bussiyhtiö Student Agency, jolla pääsee esimerkiksi Wien-Bratislava 4e ja Wien-Praha 10e. Teet, kaffet ja hyvät leffat kuuluivat hintaan, ja bussit olivat todella paljon enemmän ajallaan kuin surullisenkuuluisa saksalainen Flixbus.

  1. Moikka! En ole ihan varma, mutta nämä kaksi taitavat olla samaa firmaa. Olisiko jopa niin, että firman nimi vain muuttui? Suuri suositus! 🙂

 3. Irmeli Väisänen

  Hei ! Kiva vinkki Prahassa matkustamiseen 🙂 Ollaan lähdössä kuuden hengen porukalla Prahaan 3.9 ja innostuttiin kovasti mahdollisuudesta käydä päivämatkalla Berliinissä 🙂
  Miten nuo junaliput kannattaa varata ? Katsoimme alustavasti ja varaussysteemi näyttää matkaa bussilla.
  Voiko ostaa liput vasta Prahassa paikan päällä ? Kyseessä siis edestakainen matka 5.9 .
  Kiitos !

  1. Moikka! En osaa aivan varmaksi sen enempää näistä sanoa, jotkut pidemmät matkat voivat olla toki bussilla vaikka sama firma onkin. Joskus junaradat menevät pitkien kiertoreittien kautta. Jos oikein ymmärsin, myös bussissa on kahvit ja teet ilmaiseksi tarjolla. Luultavasti kannattaa varata jo etukäteen netistä, aina halvempaa! Mukavaa matkaa teille :).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.