la taina

Ravintolaelämys Barcelonassa- pala paikallista elämää

Barcelona on täynnä tunnelmallisia ravintoloita. Joskus sattuma vie juuri oikeaan paikkaan juuri oikealla hetkellä ja voi löytää täydellisen ravintolahetken.

Kävelen kollegani kanssa hääjuhlien jälkeisessä humussa Barcelonan makeimman alueen, Gracian, kadulla. Nälkä on kova, etsimme ravintolaa. ”Tuonne voisin mennä”, tokaisee latinojuuret omaava kollegani. Luotan hänen sanaansa ja makuunsa, ravintolamme on valittu.

Pitkulainen ravintola on täynnä elämää. Paikan nimi on helppo muistaa, se on La Taina. Vähän kuin se naisen nimi, Taina. Lähes jokainen pöytä on täynnä, turisteja ei näy. Elämää ja älämölyä on tyypilliseen etelänmaalaiseen tapaan kaikkialla.

Boheemin sekainen sisustus on kotoisa. Paikka on varmasti jo pidempään näyttänyt samalta, nyt olemme aidon barcelonalaisen elämän keskipisteessä. Tätä paikkaa ei ole tehty turisteille, tätä ei ole tehty miellyttämään ketään. Tämä paikka on aidoista aidoin, herttaisen tavallinen.

Istumme alas nurkkapöytään. Seinillä on kauniita laattoja, nekin ovat koristaneet seiniä varmasti jo pitkään. Ne olivat siinä ennen kuin azulejo-laatat olivat muotia. Räsäisessä t-paidassa paikalle kiiruhtava nainen heittää eteemme paperille kirjoitetut ruokalistat. Ruokalista on katalaaniksi. Ei edes espanjaksi, jota ymmärtäisimme vaan katalaaniksi. Siitä sitten arvailemaan.

Viereiseen pöytään istahti vanha herra, joka saapui paikalle koiran kanssa. Koira hypähti tottuneesti tuolille, kun herra niin pyysi. Herra pisti ruokalapun siististi rinnalleen ja pian tarjoilijanainen toi ruokaa hänen eteensä.

Tarjoileva nainen on selkeästi paikan omistaja. Hän auttaa meitä valitsemaan annoksemme ja päädymme molemmat kolmen ruokalajin lounasmenuun. Tarjoilija kommentoi valitsemaani pääruokaa suorasanaisesti: ”Miksi sinä nyt sen valitset, sehän maistuu kaikkialla aina samalta? Ota mieluummin tuo toinen”. Nainen ei silti ole töykeä, hän on hauskan rempseä.

Eteemme tuodaan ensin salaatit. Sen jälkeen valtavat annokset, joista ei nälkää jää. Paikan menu on etenkin lihansyöjille ruhtinaallinen, liha- ja kana-annokset näyttivät pursuilevan yli lautasen äyräiden. Jälkiruoka mahtuu juuri ja juuri vatsasta alas. Hinta omalle menulle on 15 euroa.

La Taina ravintola barcelona

Ravintolaelämys Barcelonassa − pala paikallisuutta

Tämän yhden ruokailun aikana koimme palan aidointa ja tavallisinta katalaanielämää. Viereiseen pöytään istahti vanha herra, joka saapui paikalle koiran kanssa. Koira hypähti tottuneesti tuolille, kun herra niin pyysi. Herra pisti ruokalapun siististi rinnalleen ja pian tarjoilijanainen toi ruokaa hänen eteensä. Herra on tarjoilijan isä, näin kävi ilmi. Koira on vakioasiakas. Koiran nimen tosin unohdin jo, olisiko se ollut jokin pilvenhattaraan liittyvä? Koira siirtyi pian kerjäämään ruokaa toisen naapuripöydän lapselta, joka luovutti suurimman osan annoksestaan koiruudelle. Molemmat tulivat onnellisiksi. Kaikki hyvin siis.

La Taina ravintola barcelona

Elämää oli La Tainassa oman visiittini aikaan aivan joka puolella. Pieni hetki lomasta voi olla täydellinen hyppäys vieraaseen kulttuuriin − aidoimmillaan. Tähän ravintolaan menisin toistekin, pelkän elämän ihmettelyn takia. Paikallinen ravintola on aina loistava tapa saada vilaus tavallisesta hetkestä vieraassa maassa tai kaupungissa tavalla, jota turisteille suunnatuissa ravintoloissa ei koe.

La Taina, Bruniquer 24, 08012 Barcelona, Espanja


♥  Kaipaatko lisää vinkkejä Barcelonan baareihin ja ravintoloihin? Lue tämä juttu.  ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.