Rantalomailijan inspiraatiopaketti

Ihosi kaipaa lämmön kosketusta, haluat tuntea hiekan paljaiden varpaidesi alla ja leikkiä aalloissa tai vain siemailla Margaritaa rantabaarissa. Olet selkeästikin rantaloman tarpeessa. Maailmassa on toinen toistaan upeampia rantoja, mutta mikä täyttäisi juuri nyt kaikki toiveesi? Tässä vinkkini rantalomakohteen valintaan.

paratiisisaari

Euroopan rantalomakohteet

Euroopan sisältä löytyy upeita rantakohteita, etsit sitten kaupungin ja rannan kombinaatiota tai hiljaista, koskematonta rantaa. Valitse vain suosikkisi!

 • Ranskan Biarritz on hurmaava kaupunki, jonka sydämessä on myös mahdollisuus rantalomailuun ja jopa surffaukseen.
 • Miten olisi Ranskan Dune du Pilat? Euroopan korkein dyyni on paitsi pitkällä rannalla, mutta myös varjoliitäjien mekka.
 • Ranskan Hossegor on surffaajan paratiisi ja pieni pala Balia Euroopassa.
 • Turkki on yllättävän monipuolinen rantakohde, josta löytyy toinen toistaan kauniimpia rantoja.
 • Espanjan Galicia on täydellinen rantakohde surffareille ja koskemattomia rantoja tai pieniä kalastajakyliä etsiville matkaajille.

Rantaloma lähellä ja pienellä budjetilla?

 • Jos aikaa ei juurikaan ole, miten olisi rantaloma Virossa? Virostakin löytyy pitkiä hiekkarantoja.
 • Berliini on muutakin kuin kaupunkikohde, myös Berliinissä voi rantalomailla.
 • Tiedätkö, että Suomessa on todella kirkasvetisiä järviä? Oletko kuullut esimerkiksi Nurmijärven seudun Sääksjärvestä?rantalomat

Kaukomaiden rantalomat

Kenties Sri Lankalle?

Sri Lanka on monipuolinen maa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Jos kaipaat rantalomaa, ota selvää sääolosuhteista ja sadekauden vaikutuksista. Pääsääntö on, että jommalla kummalla puolella saarta paistaa aina aurinko.

 • Mirissa on helppo kohde, jossa turismi on suhteellisen kehittynyttä. Ei suuria massoja, mutta älä myöskään kuvittele olevasi rannalla yksin.
 • Unawatuna on myös helppo rantakohde, jossa on kaikki mahdolliset palvelut turisteille.
Kirkkaiden vesien Malediit?

Malediivit on paratiisimainen saariryhmä. Kirkkaat vedet ja upeat sukellus- sekä snorklailumahdollisuudet. Muista, että Malediivit on muslimivaltio, jossa rantalomailussa pitää resortien ulkopuolella kunnoittaa paikallisia sääntöjä ja tapoja eli ei bikineissä rannalle!

Malesian rannat

Malesian molemmat rannikot saarineen tarjoavat upeita rantaelämyksiä sukeltajille, bilettäjille ja aurinkotuoleissa makaajille. Onnistunut rantaloma on taattu!

Ehkä rantaloma Indonesiassa?

Indonesia lukuisine saarineen on rantalomailijan paratiisi. Bali, Gilin saaret, Lombok ja moni muu kohde Indonesiassa ovar varmoja valintoja tropiikin rantojen ystäville.

 • Nusa Lembongan on helppo matkakohde sukeltajille ja mutkatontan elämää etsiville rantalomailijoille. Saaren rannat eivät ole maailman kauneimmat, mutta kokonaisuutena paikka on toimiva matkakohde.
Intian matka
Rannalle Intiaan?

Intia on yllättävä rantalomakohde ja maassa onkin loputon määrä rantaviivaa ja upeita rantoja. Haluat sitten joogata rannalla tai vain löhötä, Intia on sinua varten.

Marokkoon rannalle?

Marokko on etenkin surffareiden ja muiden aktiivilomailijoiden suosiossa rantalomakohteena. Yhdistä rantaloma kulttuuriin kauniissa Marokossa.

 • Tuulinen Essaouira on etenkin purjelautailijan tai leijalautailijan unelmakohde.

Haluatko tietää lisää? Kaikki rantalomiin liittyvät jutut löytyvät blogin sisältä, täältä!