tropical islands resort

Rantaihmisen Berliini – Berliinin rannat ja altaat

Berliini on paljon muutakin kuin betoniviidakko. Kaupunki on todella vehreä ja vesi elementtinä on läsnä, vaikka merta ei kaupungissa olekaan. Mitä Berliini tarjoaa rantaihmiselle?

Kaupungin läpi virtaa joki ja jopa Tegelin lentokentälle laskeuduttaessa tuntuu välillä, että laskeutuminen tapahtuu suoraan viereiseen järveen. Tämä oli asia, jota en ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten Berliinissä vieraillessani osannut odottaa. Samalla se oli asia, joka yllätti minut positiivisesti. Itse tarvitsen elämääni juomaveden lisäksi muunlaistakin vettä monin eri tavoin; vesi rauhoittaa.

Keräsin teille suosikkejani Berliinin paikoista, joissa vesi on tavalla tai toisella läsnä. Vietä hellepäivää aurinkotuolissa letkeää musiikkia kuunnellen ja kiinnostavia ihmisiä tiiraillen tai pakene sadetta tropiikkiin. Tässä vinkki moneen makuun, urbaaneille seikkailijoille ja luontoihmisille.

Berliinin rannat ja Berliinin vesialtaat

Badeschiff

Spree-jokeen upotettu, turkoosivetinen uima-allas. Paikassa järjestetään rantabileitä ja muutenkin tämä on loistava paikka viettää sosiaalista chillailupäivää auringossa, altaalla tai hiekkarannalla.

Badeschiff Berliini

Haubentaucher

Urbaani klubimiljöö tehdasrakennusten keskellä, RAW Templen alueella. Uima-allas ulkona ja dj soittaa levyjään. Ota drinkki käteen, makoile rantatuolissa ja chillaile tiskijukan soittamien rytmien mukana. Auki yömyöhään asti.

Haubentaucher Berliini

Plötzensee

Weddingin helmi. Pieni ja kotoisa järvi lehtimetsän keskellä, jonka ympäristössä voi lenkkeillä, grillailla tai uida. Alueella myös maksullinen uimaranta nakuosastoineen ja toisella puolella sympaattinen rantakahvila, josta vuokrataan polkuveneitä ja soutuveneitä.

Plötzensee Berliini

Liquidrom (lue kokemuksestani)

Rentoutumista ja kylpyläkokemusta kaipaaville todellista arjen luksusta. Pakene Liquidromin kelluttavaan altaaseen arjen kiireitä ja paina korvat veden alle kuullaksesi vedenalainen musiikki tai vietä aikaa vaikka ulkoaltaalla. Myös täällä on live-musiikkia.

Tropical Islands Resort

Paras paikka paeta kylmyyttä ja koleutta. Astu sisään keinotekoiseen tropiikkiin, noin tunnin matkan päässä Berliinistä. Vietä yö hiekkarannalla teltassa ja nauti trooppisia juomia rantatuoleissa. Kokemuksestani lisää täällä.

Tropical Islands resort berliini

Tiergarten

Keskellä Berliinin valtavaa keskuspuistoa sijaitsee myös pieni järvi. Sen rannalla on mukava kahvila-ravintola ja aurinkotuoleista käsin on mukava seurata sorsien polskuttelua vedessä. Myös täällä vuokrataan soutuveneitä.

Tierparken berliini

Spree-joki

Berliinin läpi kulkee joki monine kanavineen ja haaroineen. Joen varsi on hyödynnetty hyvin ja sen rannalla on lukuisia kahviloita, klubeja ja ravintoloita. Spreeparkin suunnalla vuokrataan kajakkeja ja jopa hauskoja telttaveneitä grilleineen.

Berliini grilli

Berliini

Vabali Spa

Ihana ja rentouttava balilaishenkinen spa, joka on paras paikka kirjan lukemiselle ja rentoutumiselle. Sauno ja istu altaiden laitamilla vaikka koko päivä. Lue lisää kokemuksestani täältä.

Berliinin järvet ja rannat

Berliinin lähistöllä on monta järveä. Suurin ja tunnetuin on Wannsee, joka tuntuu melkein jo mereltä purjehtijoineen ja veneilijöineen. Järvien rannoilla on uimarantoja ja venevuokraamoja. Osa uimarannoista on Freibadkulturin mukaan nakurantoja. Jos kyseessä on tällainen, uimapuvun käyttö voi olla kiellettyä. Tsekkaa lista järvistä täältä.

Berliini

Berliini

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top