Hossegor ranska surffaus

Ranskan Hossegor on suloinen surffiparatiisi

Ranskan Hossegor on loistava kohde surffilomalle, Atlantin aaltojen pauheeseen.

Kellertävää hiekkaa jatkuu kilometri toisensa jälkeen. Rannalla ja aalloissa näkyy surffareita. Seinään on maalattu suuri kuva aallosta ja rantabulevardia reunustaa rivi matalia rakennuksia. Olemme selkeästikin tulleet paikkaan, jossa viihtyisin pidempäänkin. Olemme Ranskan Hossegorissa, vain 40 kilometrin päässä Biarritzista.

Kun kuulin nimen Hossegor ensimmäisen kerran, mitkään kellot eivät soineet päässäni. Nimi kuulosti omaan pieneen korvaani enemmänkin islantilaiselta kylältä kuin ranskalaiselta surffiparatiisilta. Kyseessä on kuitenkin pieni rantakaupunki Ranskassa, Biskajanlahdella, jossa valtavan Atlantin aallot lyövät rantaan tasaiseen tahtiin.

Hossegor

Hossegor

Hossegor

Tutkailin paikkaa Instagramista (kyllä, Instagram on loistava välinen matkakohteiden tutkimiseen) ja päädyin toinen toistaan söpömpiin kahvilakuviin. Vegaaniruokaa, herkkujäätelöitä, smoothie-kulhoja ja muuta hipsteriuskottavaa. Tiesin, että saattaisin viihtyä Hossegorissa.

Ranskan Hossegor sopii surffareille ja shoppailijoillekin

Hossegor jakautuu kahtia: toinen puoli on surffaajien merenranta ja toinen järven ympäristö, jossa myös pienen kylän keskusta sijaitsee. Ranta toimii hyvin seä aloitteleville surffareille että maailmanluokan konkareille. Hossegorissa järjestetään myös suuria surffikilpailuja. Nämä kaksi toisistaan kovin erilaista aluetta ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, joten saman päivän aikana on helppo tutustua molempiin alueisiin.

Kylän keskusta on täynnä nättejä sisustus- ja vaatekauppoja, sympaattisia kahviloita ja surffikauppoja. Hetkittäin luulin jopa olevani Balilla, en Ranskassa. Vain korvissa kauniina kaikuva ranskan kieli erotti paikan jostakin leppoisasta Balin surffikylästä. Niin, ja palmujen sijasta Hossegor on enemmänkin mäntyvoittoista. Muutama palmukin toki löytyy.

Hossegor

Hossegor

Hossegor

Hossegor

Hossegor

image

hossegor

Emme loppujen lopuksi kerenneet tutustua paikkaan pintaraapaisua enempää, mutta tuo välillä jopa Balinmakuinen pintakauhaisu sai minut valtaansa. Olisin helposti voinut viipyä Hossegorin seudulla pidempäänkin, siellä on oikeastaan kaikkea, mitä lomalainen voi kaivata ranta-aktiviteeteista kivoihin kuppiloihin ja öhöm, silmäniloon.

Hossegor itsessään ei ole mikään erityisen kaunis kaupunki, eikä rantakaan ole muita alueen rantoja kauniimpi tai rumempi. Paikka on nätti, mutta Hossegorin juttu on sen rento tunnelma. Tuossa surffirantatunnelmassa viihdyin vähän liiankin hyvin ja olisin voinut jäädä oleilemaan jonnekin alueen rannoista ja vaikka elelemään siellä, omassa liikkuvassa kodissamme. Suuri sydän Hossegorille, tykkään!

image

image

image

image

image

image

ranska surffaus

image


LUKUVINKKI: Lue päiväkirjamerkintäni samalta alueelta täältä.

2 ajatusta aiheesta “Ranskan Hossegor on suloinen surffiparatiisi”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.