Berliini

Rakkauskirje Berliinille

Rakas Berliini,

Kiitos, kun olet juuri sellainen kuin olet. Olen kertonut tunteistani jo lukuisia kertoja sekä ääneen lausutuin sanoin että kirjoitetuin tekstein, mutta haluan tehdä sen taas. Haluan kertoa hullaantumisestani sinuun koko maailmalle!

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja ensimmäisellä hengenvedolla.

Tunnuit heti oikealta, niin tutulta ja niin kotoisalta. Alkuhuuma välillämme on ohi, olemmehan tunteneet jo muutaman vuoden ajan; tarkalleen ottaen neljä vuotta. Tämä tunteeni sinua kohtaan ei ole laantunut tippaakaan. Se vain syvenee joka kerta kohdattuamme.

Olet moniulotteinen ja pidän siitä. Samaan aikaan olet räväkkä ja silti niin rauhallinen ja rento. Innostat ja inspiroit, kehityt jatkuvasti. Et jämähdä paikallesi ja kun kuvittelen tuntevani sinut läpikotaisin, löydän kokonaan uuden ulottuvuuden.

Olet samaan aikaan vihreä ja harmaa. Sinne tänne on ripoteltu kirkkaita väripilkkuja; värikkäitä taloja tai katutaidetta. Harmaiden talojen keskellä on vihreä puisto, jotta syleilyssäsi olisi helpompi hengittää.

Olet kansainvälinen ja luonasi voin olla samaan aikaan koko maailmassa, maailman kaikkien kulttuurien keskellä. Tarjoat herkkuja maailman joka kolkasta, siitä pidän sinussa erityisen paljon.

Tarjoat asukkaillesi kohtaamisia, koska elämä on ulkona.

Olet täynnä elämää aamuin illoin, jopa yömyöhään. Muutkin pitävät sinusta ja jaan sinut ilomielin muiden kanssa, ainakin niin pitkään kuin hekin kunnioittavat sinua ja pitävät sinusta hyvää huolta. Vaikka jaankin sinut miljoonien ihmisten kanssa, otat minut silti joka kerta yhtä avosylin vastaan.

Sinun syliisi olen rakentanut toisen kotini. Sinun kanssasi olen päättänyt viettää aikaa jatkossakin ja sinuun olen sitoutunut. Pidän toki myös muista, mutta suvaitsevana, vapaamielisenä ja avarakatseisena hyväksyt sen. Silti tiedät, että sinä olet se ykkönen.

Vaikka toistaiseksi olenkin päättänyt viettää aikaani toisen kanssa, tulee vielä aika, jolloin omistaudun enemmän sinulle. Toisaalta tälla lailla, etäsuhteessa, osaan arvostaa sinua ehkä vieläkin enemmän. Et muutu itsestäänselvyydeksi.

Kiitos siis olemassaolostasi, Berliini. Olet kovin rakas minulle ja olen löytänyt yhden paikkani maailmasta sinun luotasi.

Rakkaudella,

Laura xxx

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.