Postia lennolta, melkein Pariisista asti!

Norwegianin lentokone kaartaa jossakin Tanskan päällä ja lentoaikaa on jäljellä noin tunti. Edessäni on viinilasi, ostin sen hintaan 6,5 euroa. Kaukana ovat ne ajat, kun lyhyillä lennoilla tarjoiltiin herkkuja ilmaiseksi, mutta toisaalta tuohon aikaan ei myöskään päässyt lentämään Helsingistä Pariisiin hintaan 39 euroa. Juoma on tässä tapauksessa henkilökohtainen valintani ja valitsin sen, koska olen nyt lomalla.

Olen siis matkalla Helsingistä Pariisiin. Matka ei todellakaan lopu Euroopan romanttisimpaan kaupunkiin, vaan Pariisin Orlyn lentokentältä säädän itseni bussiasemalle, josta hyppään klo 22:30 lähtevään bussiin, määränpäänä Atlantin rannikon Bordeaux. Tiedättekö muuten, että olen ollut Pariisissa yhden ja ainoan kerran, vuonna 2002. Tuolloin pysähdyimme ystäväni kanssa interreilillä Pariisiin, jossa viihdyimme pari päivää. Tuolloin halusimme päästä pian jonnekin, missä on lämmin ja matka jatkui kohti samaa rannikkoa, jonne nytkin menen.

Varasin tämän bussimatkan netistä ja kahdeksan tunnin yöbussi maksoi 25 euroa. Vielä vuorokautta aiemmin se olisi ollut 19 euroa Ouibus-firman kulkuvälineellä. Kuka siis väitti, että matkailu on kallista? Pääsen Helsingistä Pariisiin halvemmalla kuin Helsingistä Jyväskylään ja Pariisista Bordeauxiin edullisemmin kuin syön yhden hyvän illallisen ravintolassa. Nämä ovat näitä kuuluisia valintoja. Minä valitsen seikkailun.

Yöunet bussissa ovat usein mitä ovat, mutta olen valmis seikkailuun. Kaiken ei tarvitse olla niin helppoa ja valmiiksi tehtyä. Tätä on olla reissussa, ei vain lomalla. Jos olisin halunnut helppoa lomaa, olisin lähtenyt valmismatkalle vaikka Thaimaahan. En olisi missään tapauksessa lähtenyt säätämään itseäni lähes vuorokauden matkustusajalla Ranskan rannikolle, josta alkaa karavaanausseikkailumme.

Eukka ja Oskari-matkailuauto ovat jo Ranskassa. Eukka on jo korkannut Atlantin aaltoja ja hengaillut siellä, missä hänen levoton sielunsa lepää parhaiten eli surffiaaltojen luona.

En voi uskoa, että aamulla kohtaamme taas. Siitä on nyt jo lähes kolme viikkoa, kun sanoimme heipat Tallinnassa. En ole osannut ikävöidä suuresti, olen ollut liian kiireinen sellaiseen. Siitä huolimatta olen enemmän kuin innoissani tästä kaikesta ja kaikkein eniten siitä, että viimein me pääsemme oikealle karavaanausreissulle. Muutaman päivän Suomi-reissut ovat olleet upeita, mutta tämä matka tulee varmasti viemään voiton elämyksellisyydessään kaikista aiemmista karavaanausmatkoista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top