Pieni retriitti omin eväin

Oletko haaveillut joogaretriitistä? Sellaisesta hyvää oloa tuovasta lomasta vaikka Balilla tai Intiassa, mutta siihen ei ole aikaa, varaa tai muuten vain mahdollisuutta? Tuollaisen retriitin toteuttamiseksi ei tarvitse matkustaa maailman ääriin, eikä siitä tarvitse maksaa maltaita. Sellaisen hyvinvointiloman voi järjestää itse itselleen, jopa omalla mökillään.

_MG_7087_MG_7112Punainen tupa, joka on valaistu kynttilöillä ja jonka takapihalta alkaa metsä. Sellainen söpöläinen oli tukikohtani vuoden vaihtuessa toiseen. Vietin tuossa kotoisassa mökissä melkein viikon joogaten, meditoiden, syöden terveellisesti ja jopa paastoten, kynttilöitä poltellen, saunoen ja rentoutuen, välillä vain seiniä katsellen. En voi sanoin kuvailla sitä hyvän olon määrää, joka noiden päivien aikana syntyi ja se syntyi loppujen lopuksi kovin pienistä palasista.

_MG_6945

_MG_6993_MG_6982_MG_6977Kun berliiniläinen ystäväni kertoi pakenevansa Berliinin maailmansotaa muistuttavaa uutta vuotta Suomeen, aloimme välittömästi suunnitella yhteistä luontomatkaa kotimassani. Ajatus luontomatkasta muuttui jossakin vaiheessa hyvinvointimatkaksi ja tutkiskelimme vaihtoehtoja kaiken maailman detox-leireistä ja meditaatioretriiteistä. Muutaman mutkan kautta saimme käsiimme tiedon Inkoossa sijaitsevasta kodista, jonka yläkertaan on rakenettu joogasali.

_MG_7105_MG_7056_MG_7037_MG_7029Ystäväni selvitteli asiaa ja pian olimme buukanneet itsellemme paikan jostakin Inkoon maaseudulta, jonne päätimme vetäytyä rauhoittumaan. Olen kertonut teille joogailevani enemmän tai vähemmän aktiivisesti ja ystäväni on juuri valmistunut jooga-ohjaajaksi. Meillä oli käytännössä kaikki eväät käsissämme ilman kallista ja järjestettyä joogaretriittiä. Pystyimme tehdä itse itsellemme meidän tarpeitamme vastaavan hyvinvointiloman – ja vieläpä erittäin edullisesti.

_MG_6974_MG_6971_MG_6968Punaisen mökin porukka vaihteli. Välillä talon omistava, ihana pariskunta, hengaili kanssamme. Parin ensimmäisen päivän jälkeen ystäväni kolme tuttavaa saapuivat Saksasta ja liittyivät seuraamme. Siellä siis olin, lähinnä saksalaisessa porukassa viettämässä uutta vuotta. Välillä meitä oli kaksi, välillä seitsemän ja kaksi hauskaa koiraa.

Joogaa aamulla, joogaa illalla. Meditaatiota fiiliksen mukaan, vain puhdasta ja terveellistä ruokaa – hyvää oloa monella tasolla. Ei alkoholia, ei kahvia, ei karkkia. Kuutamokävely, retki Fiskariin ja Raaseporin linnoitukselle sekä saunomista, höpöttelyä ja takkatulta.

_MG_7047Oi että, pieni irtiottoni oli oikeastaan aika täydellinen. Olo on taivaallinen. Olen levännyt, keventynyt ja puhdistautunut. Kadulla kiireessä tönivät ihmiset eivät käy hermoille ja arjen pienet haasteet eivät tunnut kaatuvan niskaan yhtä painavina kuin vielä muutama päivä sitten. Tästä on hyvä startata tähän vuoteen, joka tuo mukanaan jos jonkinmoista uutta kujetta. Niistä lisää pian. Ihanaa alkanutta vuotta kaikille. Muistakaa välillä pysähtyä- niin kliseistä kuin se onkin.

laurajooga2joogalaura

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.