lombok

Paratiisini Lombok

Balin kupeessa sijaitsee naapuriaan tuntemattomampi saari, Lombok. Toistaiseksi suurilta turistimassoilta säästynyt saari on vehreä, kaunis ja kiinnostava matkakohde ja samalla yksi paratiiseistani maailmalla.

Aktiivisimmat lukijani tietävät, että olen jo muutaman kerran maininnut Balin itäpuolella sijaitsevasta saaresta, Lombokista. Olen käynyt kyseisellä saarella nyt kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla jumituin sinne suunniteltua pidemmäksi aikaa. Skippasin molemmilla kerroilla oikeastaan kaikki huikeat suunnitelmani jatkon suhteen ja päätin vain yksinkertaisesti jäädä hieman pidemmäksi aikaa sinne, missä minun oli hyvä olla. Loogista, eikös?

Olen viettänyt paljon aikaa varsinkin eteläisellä Lombokilla (esimerkiksi Kuta), jonne suuret matkailijamassat eivät ole isojen hotellien puuttumisen takia vielä päätyneet. Tämä asia tulee muuttumaan pian, kun paratiisiini aletaan rakentaa ison rahan luksushotelleja. Nyyh, sanon minä.

Lämpenin Lombokille pikku hiljaa

Suhteeni eteläiseen Lombokiin ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, kuten suhteeni Barcelonaan tai Berliiniin. Olin oikeastaan ensimmäisen päivän jälkeen tylsistynyt etenkin ihmisten juttuihin, jotka pyörivät vain ja ainoastaan surffauksen ympärillä.

Seuraavana päivänä jokin muuttui ja tutustuin ihmisiin lisää. Vuokrasin skootterin ja huristelin menemään pitkin pieniä, hiljaisia teitä. Heiluttelin skootterini selästä hymyileville paikallisille ja bongailin vehreiden kukkuloiden välistä paljastuvia hiljaisia paratiisirantoja valkoisine hiekkoineen ja turkoosine vesineen.

Lombok Indonesia

Suosikkiasioiden Lombok

Nyt Lombokilla sijaitsee se suosikkiravintolani koko maailmassa. Lombokilla on myös suosikkisurffirantani ja siellä sijaitsee myös suosikkitieni. Niinpä niin, ihmisellä voi oikeasti olla myös suosikkitie. Tuo tie on vain niin kaunis ja en varmaan koskaan voisi kyllästyä sitä pitkin huristeluun.

Löysin Lombokilta myös suosikkiauringonlaskupaikkani (kuinka pitkä voi yksi sana ollakaan?) koko maailmassa. Tämä paikka on se, jossa olen katsellut sateen jälkeistä taivasta. Aurinko laski toiselle puolelle ja meri ympäröi minua joka puolella. Kauempana näkyi muutaman surffarin hahmot. Tuona, sateenjälkeisenä hetkenä taivaalle muodostui kaksi sateenkaarta. Olin niiden keskellä ja olisin voinut kävellä sateenkaarten päihin etsimään sitä aarretta. Tuo hetki oli satumainen. Olin todellakin paratiisissa! Kun ajattelin, että asiat eivät voi enää paremmin olla, kukkulalle kipusi mies ystävänsä kanssa. Heillä oli mukanaan kitara ja toinen miehistä alkoi soittaa kitaraansa kauniisti. Sen lisäksi, että olin tuplasateenkaaren välissä, kukkulan päällä, auringonlaskun aikaan, merinäköalapaikassa, sain vielä livesäestyksen tälle ihmeelliselle hetkelle.

Lombok Indonesia

Yksi omista paratiiseistani sijaitsee siis Indonesian Lombokilla ja paikan ihmeellisyys perustuu myös tunnesyihin – läheskään kaikille Lombok ei ole sopiva matkakohde. Jokin siinä paikassa vain tuntuu muita paikkoja ihmeellisemmältä juuri minulle ja aion kertoa siitä lisää teille myöhemmin. Siihen asti, niinkuin Lombokilla usein raikaavassa laulussa sanotaan ”Lombok, I love you!”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.