Sisilian Palermo on toimiva kohde katutaiteen ystäville

Sisilian Palermo osaa yllättää monin tavoin. Kuka olisikaan arvannut, että kaupungissa riittää yllin kyllin tutkittavaa katutaiteen ystäville?

Arvatkaas, mikä oli Palermon matkani kiinnostavin osuus? Ei, se ei ollut ruoka tai kulttuuri. Se oli katutaide. Kyllähän sekin jollakin tavoin kulttuurin saralle menee, hieman urbaanimman ja vaihtoehtoisemman kulttuurin saralle tosin.

Palermon tarjonta katutaiteen saralla oli todella kiitettävä ja yllätyksellinen. Kävelin kaupungilla ristiin rastiin, samoilin sinne ja tänne. Pitkien samoilujeni ansiosta taisin löytää kaikki kaupungit merkittävimmät ja näyttävimmät katutaiteilijoiden taidonnäytteet – ja niitä on paljon!

Palermon Borgo Vecchio on katutaiteen ystävän paikka

Eniten mieleeni jäi upean rosoinen Borgo Vecchion alue, jonne on muutama vuosi sitten tehty ilmeennosto katutaiteen keinoin. Joukkorahoituksella toteutettu projekti laittoi osan köyhemmän kaupunginosan koululaisista värittämään ja elävöittämään kotikulmiaan tunnettujen graffitiartistien opastuksella. Upea projekti, tällaista Suomeenkin!

Toinen kiinnostava projekti löytyi Ibis-hotellin parkkipaikalta. Parkkipaikka oli herätetty henkiin katutaiteen avulla ja betonialue muuttui värikkääksi galleriaksi. Tässä toinen loistava idea kotimaahamme, kuka toteuttaisi?

Sisilian pääkaupunki, Palermo, on ehdoton kohde katutaiteen ystäville. Oma kierros on helpoin aloittaa mainitsemani Ibis-hotellin takaa, jatkaen matkaa sinne, minne nenä näyttää. Pitäkää silmät auki, monen nurkan takaa saattaa löytyä katutaiteen aarteita!

palermo katutaide

♥ Matkalla Palermoon? Lue myös informatiivisempi juttu Palermosta! ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.