loma

Onneksi on loma

Päätä särkee ja väsyttää. Olen tehnyt töitä ja tehnyt hieman vielä lisääkin töitä. Olen soitellut puheluita ja olen säätänyt säätämisen jälkeen. Olen maksanut laskuja ja availlut nettilittymiä. Pessyt pyykkiä ja siivonnut kotia. Olen tehnyt kaikkea kivaa, mutta olen tekemällä tehnyt liiankin paljon. To do -lista on loputon. Tältä varmaan tuntuu lievä burn out. Olen loman tarpeessa. Olen todellakin loman tarpeessa. Onneksi kohta on loma. Päässäni pyörii vain nelikirjaiminen sana loma ja suussani maistan jo kookosveden makean maun.

Sosiaalisessa työssäni vietän aikaa ihmisten parissa aamusta iltaan. Työpäivän jälkeen huomaan tarvitsevani paljonkin omaa aikaa, tilaa olla ja hengittää. Olen vain sellainen, välillä sisäänpäin kääntyvä mietiskelijä. En ole vuodenvaihteen lupauksien jälkeen muistanut ottaa tarpeeksi aikaa itselleni. En ole oikein voinut, kun on ollut liikaa kaikkea ihanaa ja kivaa. Sellaistakin voi olla liikaa. Olen oikeastaan tehnyt kaiken aivan toisinpäin kuin mitä vuoden vaihtuessa ajattelin. Tunnen sen nahoissani.

Onneksi on loma. Lähden tällä viikolla virallisesti lomalle, pariksi viikoksi. Olen aivan kohta Intiassa, tropiikissa. Tämä reissu tulee olemaan sitä itseään eli pelkkää lomailua. Unohdan hetkeksi kiireen ja suorittamisen. En tarvitse jokaista mahdollista elämystä matkaltani, haluan saada elämyksiä yksinkertaisista hetkistä ja pienistä asioista. Haluan tuijottaa lentelevää perhosta pitkään ja seurata kissanpennun leikkiä. Haluan keskittyä pieneen tuulenvireeseen kasvoillani ja heilutella varpaitani rantahiekassa.

Aion ottaa päiväunia riiippumatossa. Aion pitää hieman taukoa internetistä, ehkä jopa kahvista ja alkoholista. Edellisellä Intian matkallani olin totaalisessa detoxissa pari viikkoa (ei, se ei liittynyt vatsapöpöihin), enkä ole loman jälkeen koskaan voinut niin hyvin sekä henkisesti että fyysisesti. Se oli hyvä tunne se.

Aivan kohta olen siellä, lomalla nimittäin. Tämän loman ei tarvitse olla suuren suuri seikkailu, tämä saa olla rentouttava ja aistikas loma. Mieleni voi toki muuttua jo kolmen riippumattopäivän jälkeen, mutta nyt levotonkin sielu on hieman ylikuormittunut. Nyt sekin haluaa vain olla ja möllöttää, kauniissa paikassa palmun alla. Onneksi on loma.

4 ajatusta aiheesta “Onneksi on loma”

    1. Samassa veneessä siis ollaan ja molemmat onneksi saavat lääkettä tähän eli lomaa <3. Ihanaa reissua sullekin!

  1. Oikein hyvää lomaa! Lyhythän se viikko on vähän kauemmas matkustaa, mutta joskus ei aikaa vaan ole sen enempää, joten parempi lyhytkin loma ja matka kuin ei mitään …

    1. Kiitos, Pirkko! Onneksi lomaa on nyt kaksi viikkoa! Siinä kerkeää sekä lomailla että voimien riittäessä myös seikkailla :).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top