prahan nakoalapaikat

Olutta Prahan parhailla näköalapaikoilla

Sanat olut ja Praha yksinkertaisesti vain kuuluvat yhteen. En edelleenkään ole kovinkaan kokenut oluenlipittäjä, mutta kyllä kylmä pivo ja toinenkin kuumana päivänä maistuu, etenkin maisemalla varustettuna. Listasin teille kolme suosikkipaikkaani oluen ja maiseman kombolle, kauniissa Tšekkien pääkaupungissa.

Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints
Letna Parkin Stalin-kahvila on hauska je rento paikka.
Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints
Maisema Letna Parkin alueelta.

Prahan Letná Park

Kukkulan päällä on vanha ja kaunis ravintola. Sen edestä aukee upea näkymä kaikille Prahan silloille. Vltava-joki virtaa alla, puut reunustavat aluetta ja toisella puolen jokea näkyvät punertavat kaupungin katot. Tässä täytyy olla Prahan hulppein maisemapaikka, josta näkyvät kaikki Prahan yli 100 tornista.

Kun jatkaa matkaa samalla kukkulalla, päätyy enemmän minun tyyliseeni paikkaan. Skeittipuiston ympärille on kokoontunut joukko skeittareita temppuilemaan, joku soittaa kitaraa puistossa ja kiviaidan päällä istuu joukko ihmisiä nauttimassa toistensa seurasta ja auringosta. Hieman alempana on eloisa baari/kahvila. Sen nimi on Stalin Containall.

Alueella järjestetään ulkoilmaelokuvanäytöksiä, konsertteja ja muuta mukavaa, aina yöhön asti. Olut maksaa euron verran ja tunnelma on mukava. Tämä on Prahan hipstereimmän alueen (alue numero 7) helmi! Jos keli on hyvä, mene ja viihdy.

Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints
Tie kohti Prahan vilkkaampia katuja.
Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints
Riegrovy Savy Park soveltuu vaikka auringonottoon.

Prahan Riegrovy Sady Park

Tämä suuri puistoalue on rauhallisempi ja lapsiystävällisempikin näköalapaikka. Maisema ei aukene aivan yhtä upeasti Prahan kattojen ylle kuin Letná-puistosta, mutta tämäkin paikka on kannattaa pistää omalle Prahan to do -listalle. Juo halpaa olutta suuressa ja perinteisessä olutpuutarhassa ja nauti olostasi.

praha
Prahan sillat Letna Parkin alueelta käsin katseltuna.
Untitled
Strahovin luostarin takana on hyviä maisemapaikkoja.

Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints

Strahovin luostarin takaosa on upea maisemapaikka Prahassa

Strahovin luostarin takaa lähtee pieni tie, joka vie suoraan maisemapaikalle. Maisemapaikan edustalla on viinitila ja maisema koko Prahan ylle on kaunis. Paikalla on ravintola, jonka ruoatkin näyttivät erittäin hyville, vaikka vilkkaalla turistialueella ollaankin. Muutenkin suosittelen nauttimaan edes yhden kylmän juoman tässä maisemaravintolassa, hinnoissa on tietysti pieni maisemalisä.

Muista myös kurkata Strahovin luostarin kirjastoon, joka on turistinähtävyys, mutta kaunis sellainen. Pieni sisäänpääsymaksu.

Psst! Kurkkaa myös lista Prahan parhaista olutkuppiloista. Prahassa on jopa olutmuseo ja olutkylpylä. Lounaallakin juodaan perinteisesti olutta.

Prahan maisemapaikat | Prague viewpoints
Entäs, miten olisi illallinen tai jopa yöpyminen Prahan Tv-tornissa?

*Olin matkalla Tsekkien turismitoimiston kutsumana, en vastannut matkan kuluista itse.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top