NBE Finland – maailman matkabloggaajat Suomessa

En tiedä itkeäkö vai nauraa. Olo on tunteiden täyttämä ja viime viikko on ollut tapahtumarikas. Kuinka on edes mahdollista, että yhteen viikkoon voi mahtua kaikkea helikopterilennosta ja avantouinnista kattokävelyyn, laivan karaokeen ja pallomereen? Kyynel voisi puskea silmäkulmaan toisaalta väsymyksestä, mutta ennen kaikkea kaiken tämän hauskuuden sekä yltäkylläisyyden loppumisesta.

Suomessa jo toista kertaa järjestetty blogitapahtuma, Nordic Bloggers’ Experience, kokosi samaan kaupunkiin ja usein jopa saman katon alle kymmeniä maailmalla seikkailevia matkabloggaajia. Vieraita saapui tänne kylmään Pohjolaan Matkamessuviikolla maailman monesta eri kolkasta ja sain tänäkin vuonna kunnian olla yksi tapahtuman suomalaisista emännistä.

Elämäni bloggaajana muuttui tasan vuosi sitten, kun pääsin ensimmäistä kertaa mukaan tähän Suomelle mainetta niittävään tapahtumaan. Tutustuin ammatikseen bloggaaviin matkailijoihin ja opin paljon lisää koko blogimaailmasta. Vuoden mittaan näin samoja kasvoja Berliinin matkamessuilla ja myöhemmin Suomessa järjestetyssä Outdoors Finland- blogitapahtumassa. Yht’äkkiä minua ympäröi kansainvälisten (sekä tietysti suomalaisten) matkabloggaajien porukka ja tajusin oikeasti olevani yksi heistä ja samalla tajusin tekeväni juuri sitä, mistä olin unelmoinut.

NBE FinlandNBE FINLANDOli hienoa nähdä toista kertaa vuosi sitten Suomeen rakastunutta brasilialaista, joka toi tällä kertaa mukanaan myös upean toisen puoliskonsa. Nyt he molemmat rakastuivat Suomeen. Samoin rakastui toinenkin, Berliinissä majaileva, brasilialaispariskunta. Syksyllä tutuksi tullut puolalais-ranskalainen superseikkailija sohvasurffasi luonani ja jo kolmatta kertaa kohtaamani, valloittava brittiläinen budjettimatkailija halasi minua kohdatessamme kuin vanhaa ystäväänsä. Sitähän me melkein tässä porukassa jo taidamme ollakin – uskomatonta. Sitten oli tietysti kaikki ne uudet ystävät ja tuttavat, joita ei pidä myöskään unohtaa.

_MG_7193_MG_7494Niin mahtavia, kivoja, hauskoja, unohtumattomia ja kaikkea muutakin kuin kaikki kuluneen viikon aktiviteetit ja paikat ovatkin olleet, mikään ei taida voittaa ihmisiä, jotka tekivät koko viikosta unohtumattoman ja niin onnistuneen. Kyllä se vain niin on, että kaunein paratiisisaarikaan ei ole paratiisi väärässä seurassa ja päinvastoin. Wau, ei voi muuta sanoa. Näissä fiiliksissä, näissä tunnelmissa painun pehkuihin ja palaan asiaan mieli hieman enemmän levänneenä – toivottavasti jo huomenna.

_MG_7837NBE FinlandNBE Finland*Yhteistyössä Nordic Bloggers’ Experience, Matkamessut, Visit Helsinki, Visit Stockholm ja Visit Finland.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top