Natural high healing festival 2016

Natural High Healing Festival 2016

Joogaa, meditaatiota, luentoja, hyvää oloa ja yhteisöllistä elämää. Tätä kaikkea tarjoaa elämästä huumaava hyvinvoinnin festivaali, Natural High Healing -festivaali.

Vaaleanpunainen hippipaku, se oli tullut tielleni jo moneen otteeseen. Ensimmäisen kerran näin sen pari vuotta sitten, Kaivopuiston rannalla. Auton ovet olivat auki ja näin auton perällä kartan. Tuo kaikki kuvasti unelmaani liikkuvasta kodista ja matkasta oikeastaan kaikkialle, omalla kodilla. Tuo paku sattui tielleni syystä, jostakin syystä.

En voinut ohittaa autoa, halusin tietää sen tarinan. Jututin hetken auton edessä hääräileviä ihmisiä ja lähdin tilanteesta pastellinen tapahtumaesite kädessäni. Kuulin auton olevan kyseisenä viikonloppuna järjestettävän, päihteettömän Natural High Healing -festivaalin maskotti.

_MG_0836

_MG_0660

_MG_0572

_MG_0646

Hyvinvointifestivaali tuli tielleni

Natural High Healing Festival tuli siis ensimmäisen kerran elämääni unelma-autoni kautta. Tuona viikonloppuna en päässyt festaroimaan, olin juuri lähdössä Turkkiin. Tuo festivaali jäi kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja onneksi seuraava festarivuosi saapui.

Elämässä kai moni asia on kiinni oikeasta ajoituksesta. Näin kävi todellakin tämän tapahtuman kanssa. Seuraavan vuoden festivaali sattui hetkeen, kun olin juuri eroamassa uudehkosta, mutta jo kovin tutuksi ja rakkaaksi tulleesta poikaystävästäni (saman ihmisen kanssa muutin tosin pari viikkoa sitten saman katon alle) ja oikea silmäni oli verestävän punainen. Kissani kynsi oli naurettavan tilanteen seurauksena osunut silmääni ja silmässäni (kyllä, silmämunassa) oli haava, jonka tulehtumisvaara oli olemassa.

_MG_0583

natural high healing festival 2016

natural high healing festival 2016

Tuolloin tarvitsin healingia eli parannusta monella eri tasolla. Olin hetkellisesti haavoilla – ulkoisesti ja sisäisesti. Natural High Healing Festival oli minulle lottovoitto ja palasin ihanan hippeilyn päätteeksi viikonlopun jälkeen kotiin eheämpänä ihmisenä. Olin saanut kokea uskomatonta iloa ja yleistä hyvää oloa, hyvää energiaa. Niitä tarvitsin. Kotiin palauttuani päätimme myös jatkaa parisuhdetta ja silmäkin parantui. Elämä kantaa.

Erilainen kokemus eri hetkinä

Tänä vuonna menin festaroimaan kahden ystävän kanssa. Tiesin jo, mitä festareilta odottaa ja paikkakin oli tuttu, ihana Narvilinna, Uudenkaupungin lähettyvillä. Parisuhde on vakaampi ja muutenkin elämän suunta tuntuu oikealta. Olen juuri ottanut askeleen elämässä ja ryhtynyt avovaimoksi ja muutenkin on yllättävänkin seesteinen olo, hieman levoton tietysti.

Tänä vuonna huomasin tarvitsevani erilaisia asioita kuin viime vuonna. Kaipasin enemmän vain hyvää oloa ja rauhoittumista. Sisälläni ei ollut selkeää aggressiota tai pahoja tuntemuksia, ainakaan ne eivät olleet päällimmäisinä tunteina. Viime vuonna tietynlainen suru tai muutos oli enemmänkin läsnä juuri tuona kyseisenä viikonloppuna.

Se on jännä juttu, miten sama paikka ja sama tapahtuma voi tuntua todella erilaiselta eri hetkinä. Sama pätee matkakohteissa.

Se on jännä juttu, miten sama paikka ja sama tapahtuma voi tuntua todella erilaiselta eri hetkinä. Sama pätee matkakohteissa. Mikään ei pysy samanlaisena, koska itse muuttuu ja elämä menee eteenpäin. Matkavinkkejäkin jakaessani haluan aina painottaa, että mikään paikka ei ole absoluuttisesti jonkinlainen. Jokainen kokee paikan eri tavalla.

Hyppelehdin viikonlopun aikana meditaatiosta ja villiyrttiluennolta kristallikulhojen äänimaailmaan ja joogaan, söin kasvisruokaa ja kokkailin teltan edessä hyvässä seurassa. Iloitsin, ihmettelin ja kohtasin myös hetkiä, jolloin odotukset eivät kohdanneet todellisuutta. Sellaiset hetket tulivat kai tarpeeseen. Olen hyvä kasaamaan odotuksia ja luomaan mielikuvia. Kaikki ei aina mene, kuten on itse kuvitellut. Tämä on elämäni tämän hetken oppiläksy opittavana.

_MG_0627

_MG_0628

Vaikka nyt en niin healingin tarpeessa (ainakaan niin selkeästi) ollutkaan, tapahtuman iloa ei voi sanoin kuvailla. Ihmisten lempeitä katseita, pitkiä halauksia, syviä keskusteluja, naurua, itkua, surua, iloa, aitoutta, antautumista ja moniulotteista rakkautta; nuo kaikki pitää tuntea itse, kokea itse.

Natural High Healing Festival on tunnettava ja koettava itse. Kun sen koet, koe se avarakatseisesti ja hyväksyvästi. Älä tuomitse, älä analysoi, vain tunne. Tämäkään tapahtuma ei ole kaikkia varten, mutta jokaiselle edes pienen hippitytön tai hippipojan sisälleen kätkevälle tämä ainutlaatuinen festivaali voi olla juuri se, mitä tarvitset.

IMG_0620

IMG_0615

_MG_0619

_MG_0692

Matka hyvinvointiin – tee siitä omanlaisesi

Tee tapahtumasta paras mahdollinen juuri sinulle, omia rajojasi ja tunteitasi kuunnellen. Menet sitten meditoimaan, tanssimaan, joogaamaan tai katsomaan tuntemattomia ihmisiä silmiin ja halailemaan vastaantulevia, kaikki on sinusta itsestä kiinni.

Ehkä minä jäin tänä vuonna turhankin paljon omalle mukavuusalueelleni, mutta kotiin palasin täynnä uusia ideoita. Mukaan tarttui myös halu saada silmät loistamaan, kuten muutamalla tapahtumassa esiintyneellä ihmisellä. Se ilo ei saa kadota aikuisuuden tai arjen keskellä. Iloa ja naurua ei elämässä ole koskaan liikaa, joten näiden kuvien myötä toivon iloa päivääsi!

Kiitos ihanasta viikonlopusta, kaikki kanssajuhlijat! Älkää antako ilon silmistä kadota!

_MG_0818

_MG_0525

_MG_0529

_MG_0684

_MG_0699

_MG_0686

_MG_0703

_MG_0707

_MG_0708

natural high healing festival 2016

hyvinvointifestivaali

natural high healing festival 2016

natural high healing festival 2016

natural high healing festival 2016

_MG_0820

_MG_0839

_MG_0541

_MG_0544

_MG_0545

_MG_0548

_MG_0569

_MG_0580

_MG_0581

_MG_0601

_MG_0629

_MG_0678

_MG_0683

_MG_0713

_MG_0748

_MG_0591

IMG_0594

_MG_0640

_MG_0644

_MG_0764

_MG_0789

_MG_0795

_MG_0798


LUKUVINKKI: Lue myös juttuni aiemman vuoden kokemuksestani täältä.

6 ajatusta aiheesta “Natural High Healing Festival 2016”

 1. Ihanaa, kiitos tästä! Huomasin festarin juuri kun se oli päättynyt, joten uteliaisuus ja innostus ensi vuotta kohden on suuri. Tämä kirjoitus vain vahvisti sen, että tuonne on päästävä 🙂

  1. Urbaanilaura

   Kiitos! <3 Mäkin kaipaan jotain oikein kunnon retriittiä jossakin kauniissa ja rauhaisassa paikassa. Sitä ennen pistä Magnesia-festivaali elokuun alussa omaan kalenteriin!

 2. Niin totta, että mikään paikka ei ole vain jonkinlainen. Paikka on jokaiselle ihan erilainen riippuen juuri henkilön omasta kokemuspohjasta ja jopa sen hetkisestä mielialasta. Tutuista paikoista onkin usein kiva lukea, koska on mielenkiintoista nähdä miten joku toinen kokee sen.

  1. Urbaanilaura

   Se on juuri näin! On ollut jännä huomata matkakohteidenkin kanssa, miten pelkkä sääkin vaikuttaa omaan kokemukseen. Jokainen kokee asiat niin eri tavoin! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top