liquidrom

Nakuilua Berliinin Liquidrom-kylpylässä

Jos kaipaat rentoutumista Berliinin lomallasi, Liquidrom-kylpylä kannattaa lisätä matkaohjelmaan.

Juuri tänä päivänä, tasan vuosi sitten, olin jo ties kuinka monetta kertaa Berliinissä. Jälleen kerran kaupunki näytti uusia puoliaan. Tuolloin olin pakannut mukaani bikinit matkalleni marraskuiseen Berliiniin. Niin, luit oikein – Berliini, marraskuu ja bikinit samassa lauseessa. Olin päättänyt mennä testaamaan suositellun Liquidrom-kylpylän.

Berliinin kylpylä Liquidrom tarjoaa rentoutumista

Olin kuullut vedenalaisesta musiikista, kynttilöistä, live-musiikista ja dj-seteistä. Halusin mennä rentoutumaan kaupungin tutkimisen ohella ja pyysin Berliinissä asuvan ystävän mukaani Liquidromin altaisiin ja saunoihin.

Paikka osoittautui ihanan modernikiksi, urbaaniksi kaupunkikylpyläksi. Altaita on muutama. Bossa nova soi ja ihmiset rentouivat altaissa ja saunoissa. Käytävillä, houkuttelevissa lepotuoleissaan, rennosti ottavat kylpijät lueskelivat kylpytakeissaan kirjoja kylpemisen ja saunomisen jälkeen.

Suurin allas on suolavesiallas, jossa saattoi kellua ja kuunnella vedenalaista linnun viserrystä tai rauhallista musiikkia. Altaan reunoilla oli kynttilöitä ja tunnelma oli todella mystisen rentouttava. Useat ihmiset harjoittivat altaassa jotakin intiiminoloista parikelluntaa. Mielenkiintoista ja hieman hämmentävää.

Tunnelma etenkin suuressa altaassa oli ainakin tuolloin ehkä hieman romanttisesti latautunut, jopa hieman eroottinen, ja muutamat pariskunnat suutelivat altaassa. Muisk vaan. Itse keskityin pää veden alla vedenalaiseen musiikkiin ja kelluin vaahtomuovipötköjen päällä omassa maailmassani, muista välittämättä.

× Tutustu myös rentouttavaan Vabali Spa -kylpylään! × 

Unisex-saunoja ja vapaata oloa Berliinin kylpylöissä

Saunaosastolla vallitsi saksalaiseen tapaan unisex-saunakulttuuri. Uima-asut ovat saunoissa ja saunaosastolla kiellettyjä. Tästä huolimatta saunassa ei ollut kiusaantunut olo, koska kaikki keskittyvät omaan rentoutumiseensa, ei muiden tuijotteluun.

Sitä kuvitellaan, että meillä täällä Suomessa ollaan saunomisen ja alastomuuden suhteen vapaamielisiä, mutta se ei kokemukseni mukaan ole mitään verrattuna yleiseen saksalaiseen tai berliiniläiseen ajatusmaailmaan (tässä viittaan Berliinin yleiseen rentouteen muuallakin kuin siellä saunaosastolla).

Alastomuuden luonnollisuus on läsnä useilla uimarannoillakin. Olen muun muassa seisoskellut uimarannan jäätelökioskilla jonottamassa jätskitötteröä alastomien ihmisten ympäröimänä. Pian siihenkin tottui. Mikäs siinä, luonnollistahan tuo alastomuus kuitenkin on ja silti ei tunnu, että ihmiset menisivät rannoille tai kylpylöihin tuijottelemaan toisiaan. Hyvä niin.

Liquidrom-kylpylä on auki lähes joka päivä, aamusta yöhön. Sunnuntaisin se on on ainakin ennen ollut suljettu. En suosittele kovin konservatiivisille henkilöille. Itse aion kuitenkin tulevalla matkallani suunnata taas tuonne rentouttavaan paikkaan lataamaan hieman akkuja. Suuntaan suoraan sinne suureen altaaseen ja valloitan pari vaahtomuovipatjaa, joiden päällä aion lillua pitkään! Ihanaa rentoutumista kaupunkiloman keskellä! Tekee varmasti hyvää!

× Lukuvinkki: Lue täältä myös vinkkejä muihin Berliinin kylpylöihin ja rannoille. ×

× Tutustu majoitussuosituksiini Berliinissä täällä ja tekemistä Berliinistä löytyy esimerkiksi tästä Seikkailijattaret-median artikkelista. ×

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top