Aroha Helsinki – Meidän matkateemainen parturi-kampaamomme on minulle Helsingin paras kampaamo

Helsinkiin avautui huhtikuussa uusi ja maailmani paras parturi-kampaamo, Aroha Helsinki. Tämä salonki ei ole vain mikä tahansa salonki vaan minun ja yhtiökumppanini ikioma, sydämellä tehty matkateemainen keidas. Itselleni paikka Helsingin paras ja rakkain kampaamo. 

Irtisanoin itseni marraskuussa, tietäen vain tarvitseni muutosta. Ajattelin lähteväni kerrankin sille pitkälle matkalle, joka veisi minut juuri sinne, minne kuuluisin. Halusin antaa maailmalle mahdollisuuden riepotella minua minne vain ja halusin olla vapaa tarttumaan maailman minulle tarjoamiin tilaisuuksiin.

Toisin kuitenkin kävi. Kuultuani muutamasta eri suunnasta kysymyksen ikiomasta parturi-kampaamosta, en voinut jättää ajatusta huomiotta. Miksi ihmeessä minulla ei olisi omaa salonkia? Sellaista pientä kampaajan työpajaa, josta voisi pitkää päivää paiskittuaan aina livahtaa maailmamme inspiroitumaan ja elämään toista unelmaansa, toteuttamaan itseään vapaana matkailijana.

paras kampaamo aroha helsinkiAroha Helsinki

Siitä se ajatus matkateemaisesta parturi-kampaamosta Helsingissä sitten lähti

Ajatus muuttui tuumasta toimeksi ja pian katselin jo itsekseni Oikotiellä liiketiloja. Sitten mieleni valtasi seuraava ajatus. Olisiko maailmassa joku toinenkin samanhenkinen reissaaja, jonka kanssa voisin toteuttaa tämän uuden päähänpistoni, jossakin takaraivon taka-alalla muhineen ajatukseni?

Laitoin marraskuussa ilmoituksen Facebookissa pyörittämääni matkailevien naisten Seikkailijattaret-ryhmään, minnekäs muuallekaan. Minulle tuli yksi vastaus ja vastaus kolahti. Tiina, joka on juuri palannut niin sanotulta Irti oravanpyörästä -matkaltaan kuulosti jo ensimmäisessä viestissään siltä oikealta.

Laura Santanen kampaamo helsinki

Helsingin paras kampaamo

Minä ja Uudesta-Seelannista hiljattain siippa kainalossaan palannut Tiina tapasimme marraskuisena sunnuntaina Talvipuutarhassa, palmujen alla. Juttelimme ja fiilistelimme. Näytimme toisillemme Pinterestin maailmaan kasaamiamme visualisointeja ja oli, kuin olisimme ne yhdessä kasanneet. Joku kolahti ja kovasti.

Tapasimme vielä toisen kerran ja kolmannella kerralla kävimme jo jättämässä tietojamme välitysfirmoihin keväällä vapautuvien liikehuoneistojen varalta. Mitä ikinä, taskussani oli jo menolippu Bangkokiin, halusin ehdottomasti myös sille pidemmälle reissulleni.

Samalla välitysfirmojen tutkimusmatkalla satuimme valitsemaan reittimme niin, että kävelimme erään muuttomyynnissä olevan liiketilan ohi. Katsoimme merkitsevästi toisiamme ja marssimme sisään. Kysyimme tilan vapautumisesta saaden vastaukseksi kevään.

Helsingin paras kampaamo minulle löysi paikkansa

Maailma kuitenkin tiesi meitä paremmin ja sama liiketila pompsahti pian Oikotien valikoimaan. Pian olimme allekirjoittamassa sopimusta suuren liiketilan vuokrasta ja ennen tammikuun 1. päivä alkanutta matkaani ajatus omasta parturi-kampaamosta oli saanut siivet ja nimiä papereihin.

Pääsin matkalleni, jonka aikana sain levätä ja samaan aikaan olla innoissani paluusta. Kotona odotti kissan lisäksi aivan uusi projekti, oma kampaamoprojekti. Kampaamo sai arvoisensa nimen, Aroha Helsinki. Aroha on Uuden-Seelannin maorien sana rakkaudelle ja rakkaudelliselle elämäntavalle.

Matka tuli, meni ja oli ihana. Palasin maaliskuun puolivälissä Suomeen ja myös Tiina palasi parin viikon Sri Lankan reissultaan. Avasimme tulevan salongin ovet ensimmäistä kertaa ja siitä hetkestä alkoi oman unelman rakentaminen.

Aroha kampaamo Helsinki

kampaamo helsinki

Lomalta rakennustyömaalle, parturi-kampaamo Aroha Helsingin pariin

Rakensimme ja suunnittelimme kaksi viikkoa aamusta iltaan. Voi Luoja, kuinka pitkää päivää paiskimmekaan. Onneksi Tiinan mies oli apunamme ja hoiti kaikki likaiset (öhöm, ne tärkeimmät remonttijutut) hommat.

Saimme kuin saimmekin Aroha Helsingin ovet auki 1.4. ja aprillipilaksikin potentiaalisesti luultu avaamisaika oli totista totta. Meidän ihka oma Aroha Helsinki -kampaamomme oli auki. Uskomatonta!

Aroha Helsinki on meidän oma matkakeidas, meille paras pakopaikka

Nyt, nelisen kuukautta avaamisen jälkeen voi sanoa, että tuntuu niin hyvältä. Olemme saaneet luoda juuri sellaisen matkailijan taivaan, josta olimme kai salaa molemmat haaveilleet tahoillamme.

kampaamo helsinkiHelsingin paras kampaamo

Sisustus on toteutettu kierrätysmateriaalein ja omista kodeista löydetyin aartein. Matkailun maailma on läsnä kaikkialla. Pesupaikka on kuin marokkolainen keidas ja myyntitiski kuin rantabaari. Matkailun elementtejä on kaikkialla, matkaoppaita lukemisena ja matkalaukkuja säilytykseen.

Halusimme luoda paikan, jossa koemme olevamme matkalla. Keitaan, jossa puhutaan matkajuttuja ja parannetaan maailmaa. Aloitamme jossakin vaiheessa matkateemaiset inspiraatioillat ja vain mielikuvitus on rajana, mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. Jo nyt oikeanlaiset ihmiset ovat avanneet Arohan ovet ja tämä perhe kasvaa kasvamistaan. Katsotaan, kuinka suuret siivet tämä sydämellä rakennettu paikka saa ja minne Arohan polku vie.

Ehkä sinäkin tulet joskus kylään?

www.arohahelsinki.fi

Ajanvaraus löytyy täältä!

Hair, beauty and travel vibes 

Aroha Helsinki kampaamo

Kuvat: Kristian Presnal ja Sergei Bardin

Lukuvinkki: Lue myös juttu vaihtoehtoisesta suunnitelmastani lähteä töihin Indonesiaan. 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate