Matkateemainen Aroha Helsinki on minulle Helsingin paras kampaamo

Helsinkiin avautui huhtikuussa uusi ja maailmani paras parturi-kampaamo, Aroha Helsinki. Tämä salonki ei ole vain mikä tahansa salonki vaan minun ikioma, sydämellä tehty matkateemainen keidas. Itselleni paikka Helsingin paras ja rakkain kampaamo.

Irtisanoin itseni marraskuussa, tietäen vain tarvitsevani muutosta. Ajattelin lähteväni kerrankin sille pitkälle matkalle, joka veisi minut juuri sinne, minne kuuluisin. Halusin antaa maailmalle mahdollisuuden riepotella minua minne vain ja halusin olla vapaa tarttumaan maailman minulle tarjoamiin tilaisuuksiin.

Toisin kuitenkin kävi. Kuultuani muutamasta eri suunnasta kysymyksen ikiomasta parturi-kampaamosta, en voinut jättää ajatusta huomiotta. Miksi ihmeessä minulla ei olisi omaa salonkia? Sellaista pientä kampaajan työpajaa, josta voisi pitkää päivää paiskittuaan aina livahtaa maailmamme inspiroitumaan ja elämään toista unelmaansa, toteuttamaan itseään vapaana matkailijana.

paras kampaamo aroha helsinkiHelsingin paras kampaamo Aroha Helsinki ja omistaja Laura.

Siitä se ajatus matkateemaisesta parturi-kampaamosta Helsingissä sitten lähti

Ajatus muuttui tuumasta toimeksi ja pian katselin jo itsekseni liiketiloja. Sitten mieleni valtasi seuraava ajatus. Olisiko maailmassa joku toinenkin samanhenkinen reissaaja, jonka kanssa voisin toteuttaa tämän uuden päähänpistoni, jossakin takaraivon taka-alalla muhineen ajatukseni?

Laitoin marraskuussa ilmoituksen Facebookissa pyörittämääni matkailevien naisten Seikkailijattaret-ryhmään, minnekäs muuallekaan. Minulle tuli yksi vastaus ja vastaus kolahti. Tiina, joka oli juuri palannut niin sanotulta Irti oravanpyörästä -matkaltaan kuulosti jo ensimmäisessä viestissään ”siltä oikealta”.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Kuivashampoo pelastaa hiukset kaupunkilomalla

Laura Santanen kampaamo helsinki

Helsingin paras kampaamo Aroha Helsinki on matkateemainen kampaamo Helsingissa.

Minä ja Uudesta-Seelannista hiljattain siippa kainalossaan palannut Tiina tapasimme marraskuisena sunnuntaina Talvipuutarhassa, palmujen alla. Juttelimme ja fiilistelimme. Näytimme toisillemme Pinterestin maailmaan kasaamiamme visualisointeja ja oli, kuin olisimme ne yhdessä kasanneet. Joku kolahti ja kovasti.

Tapasimme vielä toisen kerran ja kolmannella kerralla kävimme jo jättämässä tietojamme välitysfirmoihin keväällä vapautuvien liikehuoneistojen varalta. Mitä ikinä, taskussani oli jo menolippu Bangkokiin, halusin ehdottomasti myös sille pidemmälle reissulleni.

Samalla välitysfirmojen tutkimusmatkalla satuimme valitsemaan reittimme niin, että kävelimme erään muuttomyynnissä olevan liiketilan ohi. Katsoimme merkitsevästi toisiamme ja marssimme sisään. Kysyimme tilan vapautumisesta saaden vastaukseksi kevään.

Minun Helsingin paras kampaamo löysi paikkansa

Maailma kuitenkin tiesi meitä paremmin ja sama liiketila pompsahti pian Oikotien valikoimaan. Pian olimme allekirjoittamassa sopimusta suuren liiketilan vuokrasta ja ennen tammikuun 1. päivä alkanutta matkaani ajatus omasta parturi-kampaamosta oli saanut siivet ja nimiä papereihin.

Pääsin matkalleni, jonka aikana sain levätä ja samaan aikaan olla innoissani paluusta. Kotona odotti kissan lisäksi aivan uusi projekti, oma kampaamoprojekti. Kampaamo sai arvoisensa nimen, Aroha Helsinki. Aroha on Uuden-Seelannin maorien sana rakkaudelle ja rakkaudelliselle elämäntavalle. Kysyimme sanalle myös siunauksen muutamilta maoreilta, emme halunneet omia kulttuuria.

Matka tuli, meni ja oli ihana. Palasin maaliskuun puolivälissä Suomeen ja myös Tiina palasi parin viikon Sri Lankan reissultaan. Avasimme tulevan salongin ovet ensimmäistä kertaa ja siitä hetkestä alkoi oman unelman rakentaminen.

Aroha kampaamo Helsinki

Aroha Helsinki on Helsingin paras kampaamo.Lomalta rakennustyömaalle, luomaan oman Helsinkini parasta kampaamoa

Rakensimme ja suunnittelimme kaksi viikkoa aamusta iltaan. Voi Luoja, kuinka pitkää päivää paiskimmekaan. Onneksi Tiinan mies oli apunamme ja hoiti kaikki likaiset (öhöm, ne tärkeimmät remonttijutut) hommat.

Saimme kuin saimmekin Aroha Helsingin ovet auki 1.4.2019 ja aprillipilaksikin potentiaalisesti luultu avaamisaika oli totista totta. Meidän ihka oma Aroha Helsinki -kampaamomme oli auki. Uskomatonta!

Lukuvinkki: Kampaajan vinkit lomahiusten hoitoon

Aroha Helsinki on matkakeidas, minulle paras pakopaikka ja kampaamo

Nyt, nelisen kuukautta avaamisen jälkeen voi sanoa, että tuntuu niin hyvältä. Olemme saaneet luoda juuri sellaisen matkailijan taivaan, josta olimme kai salaa molemmat haaveilleet tahoillamme.

Matkateemainen Kampaamo helsingissa.Helsingin paras kampaamo

Sisustus on toteutettu kierrätysmateriaalein ja omista kodeista löydetyin aartein. Matkailun maailma on läsnä kaikkialla. Pesupaikka on kuin marokkolainen keidas ja myyntitiski kuin rantabaari. Matkailun elementtejä on kaikkialla, matkaoppaita lukemisena ja matkalaukkuja säilytykseen.

Halusimme luoda paikan, jossa koemme olevamme matkalla. Keitaan, jossa puhutaan matkajuttuja ja parannetaan maailmaa. Aloitamme jossakin vaiheessa matkateemaiset inspiraatioillat ja vain mielikuvitus on rajana, mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. Jo nyt oikeanlaiset ihmiset ovat avanneet Arohan ovet ja tämä perhe kasvaa kasvamistaan. Katsotaan, kuinka suuret siivet tämä sydämellä rakennettu paikka saa ja minne Arohan polku vie.

Ehkä sinäkin tulet joskus kylään?

www.arohahelsinki.fi

Hair, beauty and travel vibes 

Kuvat: Kristian Presnal ja Sergei Bardin

Lukuvinkki: Lue myös juttu vaihtoehtoisesta suunnitelmastani lähteä töihin Indonesiaan. 

EDIT 8/22: Aroha Helsinki on nykyään vain minun omistuksessani ja kampaamon toiminta on kehittynyt suuresti, salonki löytänyt paikkansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top