Espanjan matka Urbaani viidakkoseikkailijatar

Mutkitellen matkalle, sunnuntaina Espanjaan

Lentojen varaaminen on oma taiteenlajinsa. Muistan ajat, kun opiskelijabudjetilla piti päästä matkustamaan mahdollisimman usein, mahdollisimman halvalla. Halpalentoyhtiöitä oli Suomessa vain yksi, Ryanair, ja muiden lentoyhtiöiden lennot menivät usein yli budjetin.

Olen mutkitellut matkoillani; mennyt laivalla Ruotsiin, nukkunut lentokentillä, ottanut monen välilaskun lentoja ja kaikkea muuta järjetöntä – kunhan vain pääsin matkalle.

Olen oivaltanut, että joskus näennäisesti kalliimmat lennot saattavat sittenkin olla säätölentoja edullisemmat. Joskus lentokentän vaihto vaikka Lontoon sisällä voi olla kalliimpi ratkaisu kuin suorat lennot kohteeseen olisivat olleet. Myös pitkä odotteluaika kentällä voi käydä kovin kalliiksi, jos päätyy ruokailemaan lentokentällä useaan otteeseen tai lipittämään muutaman euron vesiä.

Matkailualalla töitä tekevä espanjalaiseni osasi kertoa Ryanairin lentävän alle parissa tunnissa Palma de Mallorcalta Santiago de Compostelaan, päämäärääni.

Berliinin matkani ovat ihanteellisia. Lentoaika on alle kaksi tuntia ja vaihtoja ei ole. Berliiniin mennessä en säädä. Sinne haluan päästä helpolla ja nopeasti, edullisestikin. Moniin muihin kohteisiin matkatessani olen edelleen valmis säätämään, oikeastaan seikkailemaan.

Sunnuntaina starttaava matka on taas oikea matkojen matka. Päämääräni on Luoteis-Espanjan Galicia. Olisinko lentänyt Lontoon kautta Madridiiin ja matkannut sieltä junalla määränpäähäni? Vai olisinko lentänyt Lontoon kautta määränpäähäni, mutta pitkillä vaihdoilla? Entäs halpalentoyhtiöt, minne ne lentävät Espanjassa? Miten ihmeessä pääsen sinne helposti, edullisesti ja nopeasti?

Matkailualalla töitä tekevä espanjalaiseni osasi kertoa Ryanairin lentävän alle parissa tunnissa Palma de Mallorcalta Santiago de Compostelaan, päämäärääni. Suomesta taas lentää Mallorcalle kätevästi, kaiken lisäksi edullisesti. Päätös oli tehty.

Jos kerran lentäisin Mallorcalle, miksen aloittaisi lomaani jo sieltä? Päätin siis tehdä parin päivän pysähdyksen Mallorcalla. Uusi kohde, check!

Mallorcalta matka jatkuu käsimatkatavarat kourassa Espanjan Galiciaan. Siellä aikaa on hieman yli viikko, paluu Suomeen on Madridista. Madridiin suuntaamme yhdessä, tavalla tai toisella. Espanjalaiseni liittyy seuraani Espanjassa, hän on ollut siellä jo yli kaksi viikkoa.

Jos kerran lentäisin Mallorcalle, miksen aloittaisi lomaani jo sieltä?

Eikä siinä vielä kaikki. Madridista matka kohti Helsinkiä saa vielä yhden pienen stopin, joka on ilahduttava yllätys. Melkein kymmenen tunnin vaihto Berliinissä antaa meille mahdollisuuden käydä moikkaamassa Berliinin kotiani ja suosikkikaupunkiani. Mietin jo, mitä siellä söisin. Nam.

Tällainen seikkailusuunnitelma tällä kertaa. Alan olla kovin innoissani. Kohta olen Mallorcalla, Galiciassa, Madridissa ja Berliinissäkin. Lähtölaskenta matkaan alkoi jo aikoja sitten, mutta nyt voi alkaa jo laskea yhden käden sormilla. Sunnuntaina menen – taas kerran.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top