vaihto-oppilas yhdysvalloissa

Muistoja Amerikasta

Siitä on jo viisitoista vuotta, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltojen Minnesotaan, mutta nuo muistot eivät kulu mielestä millään.

Amerikan Yhdysvallat, siitä se kaikki minulla alkoi. Tuosta valtavasta maasta ja sen 50:stä toisistaan kovin erilaisesta osavaltiosta. Olen kertonut teille Jenkki-matkoistani vain vähän, mutta muistatte ehkä, että tuo maa oli elämäni ensimmäinen virallinen matkakohde. Tuo maa oli myös kotini vuoden verran jo ruhtinaalliset 15 vuotta sitten ja pala sydämestäni on jäänyt Jenkkilään jo silloin.

vaihto-oppilasvuosi yhdysvalloissaTämä viikko alkoi USA-teemalla, Yhdysvaltain suurlähetystöstä. Yhdysvaltain matkailuun keskittyvän 50 State Puzzle- blogin kirjoittajat järjestivät muille matkabloggaajille mukavan illan puna-sini-valkoisella USA-teemalla. Tuona iltana näin pitkästä aikaa Suomen ja Yhdysvaltain liput vierekkäin. Tuo näky nosti monta muistoa pintaan.

Sain illasta muistoksi myös näiden kahden maan lipuilla varustetun pinssin. Minulla on jo vastaava, sen taisin saada joululahjaksi vaihto-oppilasvuotenani Minnesotassa. Vierekkäin sijoitetut liput muistuttivat minua myös omasta huoneestani minnesotalaisen järven rannalla, Syreenitien päässä. Huoneessani oli silloin vastaavat liput, miniatyyreina.

Voihan USA, monien muistojen maa – minulla taitaa olla ikävä luoksesi!

Vaihto-oppilasvuoteni päätyttyä minulle jäi Minnesotaan poikaystävä. Käytin kaikki rahani ja lomani siihen, että pääsin matkustamaan tuon nappisilmän luokse seuraavan vuoden ajan. Sitä seuraavana vuonna taisin matkustaa Yhdysvaltoihin pari kertaa, vaikka tuo poikaystävä olikin jo jäänyt kuviosta pois.

Olin oikeastaan jo muuttamassa tuohon maahan, ainakin olisin halunnut. Tutkailin jo kouluja ja tilailin koulujen esitteitä. Sitten elämä vei ja suunnitelmat muuttuivat, en enää halunnutkaan asua niin kaukana koko aiemmasta elämästäni ja taisivat ne New Yorkin terroristi-iskutkin saada minut taas arvostamaan tuttua ja turvallista kotia.

vaihto-oppilas USaEdellisen kerran kävin tuossa suuressa maassa muutama vuosi sitten. Tuolloin olin Miamissa ja muualla Floridassa. Yhteensä olen käynyt tuossa kaiken valtavan ja ihmeellisen maassa melkein kymmenen kertaa, en edes muista tarkkaa lukua. Osavaltiota on tullut koluttua noin 20. Jossakin vaiheessa koko muu maailma aukeni, enkä enää malttanut matkata joka kerta samaan maahan, niin monipuolinen kuin se onkin.

Viime kesänä haaveilin taas matkasta yhteen elämäni kodeista, pitkästä aikaa. Tuo matka ei toteutunut tällä kertaa, ehkä ensi vuonna sitten. Kyllä tämä Amerikka-ilta sai minussa nyt sellaisen nostalgian tunteen aikaan, että pakkohan sinne on pian päästä ja ehkä minulla on jo vanhoissakin Jenkki-jutuissa teille kertomista, kaiken muun kertomattoman ohella. Minnesota on my mind!

LUKUVINKKI: Vaihto-oppilasvuoteni oli kaiken alku

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.