Mökkijortsuilla on hyvä olla!

Ajmme jossakin vanhalla Kuninkaantiellä. Oskarimme taipuu tien kaarteisin juuri ja juuri, mutta maisemat maalaistiellä ovat niin suomalaisen kauniit, että vähän väliä tekisi mieli pysähtyä räpsimään kuvia. Emme pysähdy, olemme jo aikataulusta jäljessä.

Olemme matkalla jonnekin Tammisaaren lähellä olevalle saarelle, jonne mennessä pitää hypätä lossinkin kyytiin. Olen miesvaltaisessa porukassa. Espanjalaiseni, ystävämme Antti sekä matkailutomme Oskari ovat seuranani. Yhdessä olemme spontaanilla matkalla tapahtumaan nimeltä Mökkijortsut.

mökkijortsut1

Emme suoraan sanottuna edes tiedä, mitä odottaa. Espanjalaiseni kalareissulla (kyllä, uusia ihmisiä voi bongahdella elämään mitä erikoisemmissa tilanteissa) tutuksi tullut ihminen on kutsunut meidän tapahtumaan ja tilaisuuksiinhan kuuluu tarttua, eikös?

Olemme perillä. Mökkitie vie kirjaimellisesti mökille. Mökkijortsut , nimestäkin päätellen, järjestetään jonkun omalla mökillä. Mieleeni tulee sisareni hehkuttama festari Naamat, joka on alkanut pienistä kaveriporukan juhlista ja kasvanut lähes jo eeppiseksi kesätapahtumaksi.

Laiturilla istuu ihmisiä, pihakeinussa keinuu joku, sauna lämpiää, joku valmistaa pienen katoksen alla ruokaa ja metsän reunalle on tehty esiintymislava. Haistelemme tunnelmaa, emme edelleenkään tiedä, mitä odottaa.

mökkijortsut2

Mökkijortsujen meno puhkeaa kukkaan, kun ensimmäiset artistit nousevat pienelle lavalle. Porukka kaiketi koostuu taiteellisesti lahjakkaista ihmisistä. Yleisö kuuntelee lumoutuneena ja tunnelma on käsin kosketeltavan lämmin ja kotikutoinen. Toinen toistaan lahjakkaampia artisteja nousee lavalle; osa suunnitellusti ja osa hetken mielijohteesta vain jamittelemaan.

Yö pimenee, nuotiot palavat ja tähtitaivas valaisee festarointiamme. On energistä tanssia, rentoa fiilistelyä ja lempeää rauhaa. Joku räppää ja kuvailee tapahtumaa uutena Woodstockina. Jopas jotakin, ehkä se onkin Mökkijortsujen tulevaisuus. Ehkei vielä olla ihan siellä tapahtuman kokoa ajatellen, mutta tunnelma on taatusti yhtä hyvä, enkä sanoisi ei tuollekaan skenaariolle uudesta Woodstockista. Eikös tämä levoton maailma tarvitsisi hieman lisää hippeilyä?

mökkijortsut3

Unet maistuivat autuaalta omassa liikkuvassa kodissamme, jonka alakerran vieraspetiin Anttikin kömpii jossakin vaiheessa aamun pieniä tunteja. Uni maistuu hyvin aamuun asti ja uusi aamu tervehtii meitä kovaäänisesti, rummuttamalla sateella kattoon.

Kiitos Mökkijortsut, oli hauska tutustua. Ehkä ensi vuonna saan tuoda pari kaveriakin mukaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.