Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa?

Kesä on loistava ajankohta paitsi matkustaa Suomessa, mutta myös lähteä merta edemmäs kalaan ja suunnata kaupunkilomalle Euroopassa. Valinnanvaikeus iskee, kun tarjolla on koko Eurooppa kiinnostavine kaupunkeineen. Minne siis kannattaa suunnata kaupunkilomalle Euroopassa ja miksi?

Euroopan kaupunkilomakohdetta valitessa kannattaa alkuun miettiä, mitkä ovat omat motiivit ja matkatavoitteet. Kuinka paljon on aikaa käytettävissä, mitä matkalta kaipaa ja mikä on oma budjetti? Pienellä budjetilla kannattaa harkita mieluummin itää kuin länttä, ja etelää mieluummin kuin pohjoista. Lämmön perässä kannattaa luonnollisesti suunnata etelään ja mitä suurempi kaupunki, sitä enemmän aikaa matkalle kannattaa varata.

Euroopassa riittää valinnanvaraa kaupunkien saralla, eivätkä kohteet koskaan lopu kesken. Olen käynyt lähes kaikissa Euroopan suurimmissa kaupungeissa, osassa hiljattain ja osassa vuosien varrella. Joissakin on kiva käydä kerran, kun taas jotkut tekevät suuremman vaikutuksen, saavat haluamaan lisää. Vaikka listaa kiinnostavista kaupunkikohteista voisi jatkaa loputtomiin, valitsin teille nyt muutamia kiinnostavia kaupunkikohteita vaikka Euroopan viikonloppureissua varten. Valitsin teille sellaiset kaupungit, jotka puhuttelevat minua eniten juuri nyt.

Kaupunkiloma Euroopassa − kiinnostavimmat kohteet

eurooppa kaupunkiloma
Saksan Berliini on yllättävä, ihmeellinen ja kummallinen.

Berliini − Boheemin nautiskelijan valinta

Saksan eläväinen pääkaupunki, Berliini ei petä koskaan. Kaupunki on suhteellisen edullinen, uskomattoman monipuolinen ja kaikin puolin yllättävä. Lennot Berliiniin kestävät noin kaksi tuntia ja lentää voi edullisimmillaan noin sadalla eurolla. Berliinissä on tarjolla koko maailman ruokakirjo, kaupunki on shoppailijan paratiisi ja bilettäjän mekka. Historian havinaa, taidetta ja tunnelmaa.

Valintani majoituksen alueeksi: Mitte

♥  Lukuvinkki: Opas Berliiniin  

Madrid − Shoppailua ja tapaksia

Espanjan Madrid on sisämaasijainnistaan huolimatta yllättävän mukava kaupunkikohde, oikeastaan todella positiivinen yllätys. Madridiin ei suunnata rantalomalle, sinne suunnataan kaupunkikulttuurin perässä. Madridin tunnelma on eläväinen ja Barcelonan tunnelmaa hienostuneempi. Museoita, hyviä ravintoloita ja eläväistä, espanjalaista tunnelmaa. Suoria lentoja Madridiin voi saada alle parilla sadalla.

Valintani majoituksen alueeksi: Malasana

Barcelona − yhdistä kaupunki- ja rantaloma

Barcelona on aina eläväinen ja värikäs, mukavan rosoinen ja yllättävä. Juo sangriaa paikallisissa kuppiloissa, rentoudu rannalla ja tutustu Gaudin arkkitehtuuriin. Käy museoissa ja taidegallerioissa, shoppaile ja nautiskele. Ime itseesi Katalonian energiaa ja syö mereneläviä sekä tapaksia. Hintataso on kohtuullinen ja lentoja voi löytää jopa sadalla eurolla.

Valintani majoituksen alueeksi: Gracia

  Lukuvinkki: Barcelonan ravintolat ja baarit

Tallinna − yllätyksellinen kaupunkikohde kivenheiton päässä

Tallinna on loistava valinta edullista ja helppoa kaupunkikohdetta etsiville. Hyppää laivaan ja suuntaa tutkimaan Tallinnan jatkuvasti kehittyvää kaupunkitunnelmaa. Sujahda sympaattisiin kahviloihin ja ravintoloihin, tee ostoksia, käy hoidoissa ja bongaile katutaidetta. Suuntaa myös Vanhankaupungin ulkopuolelle, esimerkiksi boheemiin Telliskiveen. Muista myös opiskelijoiden Tarto!

Valintani majoituksen alueeksi: Kalamaja

♥  Lukuvinkki: Inspiraatiota Viroon

♥. Lukuvinkki: Kaupunkiloma Tallinassa (Seikkailijattaret-sivusto)

Istanbul − Kaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat

Istanbul on valtava. Se on eläväinen ja rauhallinen, kaunis ja ruma, uusi ja vanha. Istanbulissa voi matkustaa samalla matkalla Eurooppaan ja Aasiaan, kaupunki onkin kulttuurien kehto. Itä kohtaa lännen ja vanha uuden. Istanbul menee tunteisiin, kaikessa kaoottisuudessaan. Edullinen hintataso ja esimerkiksi Turkish Airlinen lentää Istanbuliin todella edullisesti.

Valintani majoituksen alueeksi: Beyougly

♥  Lukuvinkki: Istanbul-arkistot

Biarritz − Surffia ja rennon hienostunutta kaupunkilomailua Euroopassa

Biarritz on mukavan kompakti, monipuolinen kaupunki. Päivällä surffataan kaupungin aalloissa ja illalla maistellaan viinejä ja pinchoseja paikallisissa ravintoloissa. Kaupunki ei ole halvimmasta päästä, mutta oikeilla valinnoilla voi säästää selkeästi. Loistava kohde kaikille, jotka haluavat yhdistää merimaiseman kaupunkilomaan.

Valintani majoituksen alueeksi: Mikä vain, kaupunki on suhteellisen pieni

♥  Lukuvinkki: Biarritz on tyylikkään rento surffikaupunki

Euroopan kaupunkilomat
Tanskan Kööpenhamina on pyöräilijöiden kaupunki.

Kööpenhamina − Tyylikkään matkailijan valinta

Kööpenhamina on tyylikäs. Ihmiset ovat tyylikkäitä, arkkitehtuuri on tyylikästä ja tunnelma on tyylikkään rento. Noin tunnin lennon päässä Helsingistä, mutta tunnelmaltaan niin erilainen kuin oma pääkaupunkimme. Kööpenhamina on kompakti ja silti monipuolinen. Vesistöt ympäröivät kaupunkia ja pyörällä pääsee kätevästi joka puolelle. Köpis ei ole budjettimatkailijan valinta, mutta sielläkin voi elää pienellä budjetilla. Lennot kaupunkiin saa alle sadalla eurolla.

Valintani majoituksen alueeksi: Christianshavn

♥  Lukuvinkki: Kööpenhaminan boheemi Christiania

Amsterdam − Eläväinen kanaalien kaupunki

Amsterdam on kuin monta kaupunkia samassa kaupungissa. Kaupungilla on monet kasvot ja se on eläväinen lähes vuorokauden ympäri. Tunnelma on rento ja hauska, kekseliäskin. Amsterdam ei ole halpa valinta, hinnat ovat lähellä Suomen hintoja. Loistava viikonloppukohde yllättävän lähellä, täydellinen vaikka shoppailu- tai bilereissulle.

Valintani majoituksen alueeksi: Itse olen majoittunut vain ystävieni luona, ehkä tästä artikkelista on apua?

Eurooppa kaupunkiloma
Tshekkien Praha on tunnelmallinen ja kaunis kaupunki.

Praha − Edullinen ja monipuolinen kaupunkilomakohde

Praha on kaunis. Joen mollemin puolin rakentunut kaupunki on yllättävä. Kaupungissa yhdistyy tunnelmaltaan itä ja länsi. Praha on hyvä kohde sekä historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille että hipsterihenkisille matkailijoille. Prahassa on vähän kaikkea ja se kaikki on halpaa! Muista myös Prahaa muistuttava Budapest.

Valintani majoituksen alueeksi: Holesovice

  Lukuvinkki: Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan

Eurooppa kaupunkiloma
Eloisaa Slovenian Ljubljanaa ympäröivät vuoret ja kaupungin läpi virtaa joki.

Ljubljana − Kompakti ja lämminhenkinen kaupunki

Slovenian Ljubljana on eläväinen ja kompakti kaupunki. Ljubljana on helppo ja turvallinen kaupunkikohde, joka osaa yllättää. Kanaalien ympärillä on hauskoja ravintoloita ja kaupunki on mukavan nuorekas ja boheemikin. Suhteellisen edullinen hintataso!

Valintani majoituksen alueeksi: Metelkovan alue

♥  Lukuvinkki: Hullaannu Ljubljanasta

Muista myös nämä kohteet suunnitellessasi kaupunkilomaa Euroopassa

Edinburgh − Linnoja ja pubeja

Skotlannin Edinburgh on yllättävän kiva kaupunkikohde. Niittyjen ja upeiden maisemien ympäröimä kaupunki on kiehtova, tunnelma on käsin kosketeltavissa. Omasta vierailustani on jo monta vuotta, joten muistikuvat ovat jo haalistuneet. Silti uskallan väittää, että Edinburgh on oiva kaupunkikohde vanhasta tunnelmasta, oluesta ja brittiläisestä tunnelmasta tykkääville matkaajille. Älä matkusta Edinburghiin auringon perässä. Kun suuntaat ulos auringon perässä, sadepilvet ovat jo matkalla luoksesi.

Santiago de Compostela − Pyhiinvaeltajia ja opiskelijoita

Espanjan Galician suurin kaupunki on positiivinen yllätys. Pyhiinvaeltajat päättävät reittinsä Länsi-Espanjan Galiciaan ja Santiago de Compostelan tunnelma on tästäkin syystä omalaisensa. Samaan pakettiin voi lisätä vilkkaan opiskelijakaupunkin eläväisyyden ja yllätyksellisyyden, kirsikkana kakun päälle hyvä ja edullinen ruoka.

kaupunkiloma euroopassa
Portugalin Porto on värikäs, eläväinen ja rosoinen.

Porto − Portugalin rappioromantiikkaa

Porto on kiinnostava kaupunkikohde, jonka korkeuseroisia mukulakivikatuja voisi tallailla pidempäänkin. Rappioromanttista maisemaa, raitiovaunujen kolinaa ja lävitse virtaava joki. Porton tunnelma on rento ja etenkin kalaravintolat ovat huippuluokkaa.

San Sebastian − Baskimaan helmi

San Sebastian on oikeastaan aika ihana kaupunkilomakohde Euroopassa. Atlantin aallot, Baskimaan herkut, vanhankaupungin kujat ja rento rantaelämä yhdistyvät Espanjan länsirannikon kompaktissa ja kauniissa kaupungissa. Loistava kombinaatio: Biarritz ja San Sebastian.

Eurooppa kaupunkiloma
Dubrovinikista löytyy myös rauhallisia kolkkia, vaikka pääkadut ovatkin välillä täynnä turistijoukkoja.

Dubrovnik − Mukulakiviä, historiaa ja kirkasta vettä

Dubrovnik saattaa jopa jollakin asteikolla olla Euroopan kaunein kaupunki. Tunnelmallisin se ei ole, sillä Dubrovnik on melko tuotteistettu ja ruuhkainenkin. Silti, ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen kohde. Kaupunki ei ole suunnattu reppureissaajille tai budjettimatkaajille, mutta edullisemmatkin optiot löytyvät varmasti. Muista myös Montenegron versio Dubrovnikista eli Kotor.

Reykjavik − Pieni, mutta yllättävä

Reykjavik on toimiva kaupunkinkohde, vaikka itse en lähtisi Islantiin asti pelkän kaupunkiloman takia. Islantiin kannattaa mennä kokonaiseksi viikoksi. Reykjavik itsessään on kiehtova ja sympaattinen kaupunki, joka osaa yllättää positiivisesti. Yöelämä on vilkasta ja islantilaiset tajuavat tyylin päälle.

Palma de Mallorca − Kaunis ja tunnelmallinen kaupunki

Mallorcan Palma on kiehtova yhdistelmä rantaa ja kaupunkia. Palma on tunnelmallinen ja eloisa, kaunis ja kirkasvetinen. Lentoja voi bongata parilla sadalla, lentoaika kolmisen tuntia.

♥ ♥ ♥

Lukuvinkki:  Parhaat Euroopan kaupunkilomat/momondo

Jos et vieläkään osaa päättää, suuntaa blogini kategoriaan Eurooppa tai Seikkailijattaret-yhteisön puolella samaiseen kategoriaan.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate