lahden caravan messut

Minä, Ville Haapasalo ja Caravan-messut

Mitä yhteistä on minulla, tv-kasvo Ville Haapasalolla ja karavaanauksella? Ei ainakaan Venäjän matkat, koska en ole koskaan matkustanut siellä, toisin kuin Ville. Meitä yhdistävä tekijä on Lahdessa tänä viikonloppuna järjestettävä tapahtuma, Lahden Caravan-messut.

Ai miten niin tuo tapahtuma yhdistää meitä ja miten ihmeessä Ville liittyy karavaanaukseen? Haapasalon poika sattuu juontamaan ainakin osittain kyseistä tapahtumaa ja arvatkaas, kuka omatoiminen karavaanari eli urbaanari nousee sunnuntaina lavalle Villen tentattavaksi? Täältä nousi jo innokas käsi pystyyn eli minä se olen, minä vastailen sunnuntaina klo 12 muutamiin nykyään myös karavaanauksesta innostuneen Villen kysymyksiin. Jännää!

Oli muuten hieman jännittävät hetket tällä viikolla, kun matkailuautomme Oskari joutui Saksassa ongelmiin. Siinä miettiessäni, mikä Oskaria vaivaa, mietin jo monenmoisia skenarioita. Mietin tilannetta, että Oskarimme moottoriremontti olisi liian kallis. Mietin vaihtoehtoa Oskarin joutumisesta romuttamolle. Mietin tilannetta Villen haastattelussa, jossa kertoisin rakkaan autovanhuksemme surkeasta kohtalosta ja kuinka kertoisin meidän olevan yht’äkkiä autottomia karavaanareita. Nuo mietteet eivät saaneet hymyä huulille ainakaan hyvällä tavalla. Nyt, kun tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, osaan jo nauraa paniikilleni.

Ensimmäinen kerta Caravan-messuilla

Kävin Caravan-messuilla ensimmäisen kerran vuosi sitten, tuoreena karavaanarina. En ole kovinkaan innokas messuilija, etsin usein tiedon ja inspiraation muualla kuin suurten väkijoukkojen keskellä. Annoimme kuitenkin kyseiselle tapahtumalle mahdollisuuden ja kävimme ihmettelemässä toinen toistaan kalliimpia matkailuajoneuvoja.

Viime vuoden messut eivät suuremmin saaneet sukkia pyörimään jaloissani, en vain yksinkertaisesti ole niin kiinnostunut itse autoista tai niiden teknisestä puolesta. Toisaalta oli kiinnostavaa nähdä, miltä modernit ja kaikin puolin upeasti varustellut autot pitävät sisällään.

Tänä vuonna kuulin ilouutisen kyseisiin messuihin liittyen. Tänä vuonna messuilla jaetaan myös ideoita inspiraatiota. Messuilla on myös keskitytty paljon enemmän myös vapaamman karavaanauksen ja uusien karavaanauksen tapojen esittelyyn. Iso peukku sille!

Caravan-messujen uudet tuulet?

Kuulin, että kuvataideakatemian opiskelijat ovat suunnitelleet messuille uudenlaisia matkailuajoneuvojen sisustuksia ja käyttötarkoituksia. Itse olen kaiken kaikkiaan myös aika innoissani koko ajan enemmän nousevasta trendistä muokata matkailuautoista, vanhoista koulubusseista, pakettiautoista sun muista aivan upeita, pieniä koteja; koteja, jotka liikkuvat pyörien päällä.

Sunnuntaina siis messuilen ja haen viimeiset vinkit, toivottavasti myös inspiraatiot ja ideat, aivan parin päivästä starttaavalle roadtripille Espanjassa ja Ranskassa. En voi uskoa, että se on menoa aivan kohta ja että Oskari on jo päässyt Ranskan rannikolle asti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top