Minä pähkinänkuoressa

Tutustutaanko hieman lisää? Haluatko tietää enemmän siitä, kuka tämän Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin takana oikein hääräilee?

Kun aloitin bloggaamisen, en juurikaan näyttänyt omaa naamaani tai kertonut itsestäni. Tässä parin vuoden aikana asiat ovat selkeästi muuttuneet ja olen jopa lataillut Instagramiin muutaman hieman nolon ”selfie”-kuvan, joka vielä muutama kuukausi sitten tuntui maailman kaukaisimmalta ajatukselta. Tässä sitä siis nyt ollaan, omalla nimellä ja oman pärstäni kuvilla menossa mukana, jakamassa tietoa intohimoistani eli reissauksesta.

Olen siis Laura. Täytin juuri ruhtinaalliset 32-vuotta ja voisin sanoa olevani nuorehko nainen, joka ei koskaan halua kasvaa liian aikuiseksi. Olen kotoisin kovin pieneltä paikkakunnalta Keski-Suomessa, Muuramesta. Jyväskylän kautta tieni toi tänne Helsinkiin, jossa olen pidellyt majaani enemmän tai vähemman pysyvästi siitä asti…silti jatkuvasti toinen jalka oven välissä lähdössä maailmalle.

Ammatiltani olen parturi-kampaaja (sellainen kampaaja, joka lähtee usein reppu selässä reissuun ilman harjaa ja pesee hiuksensa saippualla) ja aiemmin haaveilin olevani superstarojen hiusstylisti. Olen myös haaveillut olevani marsujen hoitaja (ilmeisesti sekin on ainakin 9-vuotiaan mielestä potentiaalinen ammatti) ja jalkapalloilija. Lentoemäntäkin taisi olla jossakin vaiheessa listani ykkösenä. Nuo unelmat ovat jo jääneet ja hyvä niin. Mieluummin leikkelen ja värjäilen mukavien, tavallisten ihmisten hiuksia ja samalla jutttelen suosikkiaiheestani, matkailusta. Mieluummin myös kerron ylpeänä reissuissani tapaamilleni ihmisille: ”Moi, olen matkabloggaaja!”.

Olen matkustanut omien laskujeni mukaan 39:ssä maassa, neljässä maanosassa. Noista maista useaan olen palannut monta kertaa ja henkilökohtaisesti minulle eivät nuo luvut merkitse enää juurikaan mitään. Minulle merkitsee enemmän se, kuinka paljon niistä maista olen kokenut, keitä olen niissä tavannut ja kuinka moni hetki oli ikimuistoinen. Jos olisin halunnut haalia sen pienen pintaraapaisun maailman jokaisesta maasta ja jos olisin tähän mennessä halunnut voida sanoa käyneeni kaikilla mantereilla, olisin sen kaikilla tehdyillä reissuillani kerennyt tehdä. Niin en kuitenkaan ole valinnut ja hyvä niin. Minä en tarvitse niitä maapisteitä tai sulkia hattuuni tuolla saralla.

Olen asunut tai oleskellut tavallista lomaa pidemmän ajan Suomen lisäksi neljässä eri maassa: Yhdysvalloissa, Espanjassa, Saksassa ja Kreikassa. Töitä olen tehnyt tai koulua käynyt Suomen lisäksi Jenkeissä, Italiassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Italiassa melkein toisenkin kerran, mutta tuolloin jätin baarityöläisen kesätyön interraililla tavatun lomaromanssi-ihastuksen takia ja lähdinkin Kreikkaan ihmisen luokse, jota en juurikaan edes tuntenut. Noh, hän oli söpö skeittaripoika ja minä olin 19-vuotias. Pitihän sekin kokeilla.

Olen spontaani ja heittäytyvä. Olen levoton sielu. Vaihtelu virkistää ja inspiroi. Nautin hetkistä, enkä halua suunnitella elämääni liian pitkälle. Suunnitelmien muutoksille pitää aina olla pieni mahdollisuus. Joskus suunnittelemattomat asiat ovat niitä parhaita ja niihin täydellisiin tilaisuuksiin ei voi tarttua, jos oli jo suunnitellut kaiken A:sta Ö:hön.

Tutustun helposti ihmisiin ja reissaajana saatan jakaa huoneeni toisen reissaajan kanssa jo viiden minuutin tuntemisen jälkeen säästääkseni pennosia ja vain tutustuakseni uuteen ihmiseen. Huomennakin avaan kotini ovet uudelle sohvasurffaajalle. Maailmaan mahtuu niin paljon mielettömiä tyyppejä ja haluan tutustua heihin.

Matkailijana olen fiiliseläjä. Oikeastaan kaikissa tilanteissa olen fiiliseläjä. Jos tykkään, sen huomaa ja jos en, sen huomaa myös. En pidä teeskentelystä ja nautin aitojen ihmisten seurasta. Minulla on ystäviä ympäri maailmaa ja se on suurinta rikkautta.

Tykkään yllätyksellisyydestä, nuotioista, katutaiteesta, kissoista, surffirannoista, viidakosta, metsästä, linnunlaulusta, suklaasta, nautiskelusta, kohtaamisista, katutaiteesta, sukeltamisesta, musiikista, tanssista, joogasta, kirpputoreista, tatuoinneista, puumajoista, puutaloista, Kleinbusseista, vanhoista huonekaluista, luovuudesta, kontrasteista, merestä, auringonlaskuista, uteliaisuudesta ja seikkailuista.

Listaa mieltymyksistäni ja kiinnostukseni kohteista voisi jatkaa loputtomiin ja yhden ihmisen elämä tai olemus ei muutamaan riviin mahdu, enkä kaikkea tulekaan paljastamaan, mutta tässä edes pieni pintaraapaisu minuun. Päätän tämän pähkinänkuoren paljastukset tähän. Tällainen olen lyhykäisyydessään, Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin Laura.

Hauska tutustua! Encantado! Nice to meet you! Enchanté! Trevligt att treffas!


♥  Minusta lisää muun muassa täällä.  ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top