Koli

Minä lähden Pohjois-Karjalaan

Kun mainitsen erään kaikille tutun rallatuksen sanat, saatte taatusti korvamadon koko viikoksi. Korvamadon tartuttaminen ei ole tarkoitukseni, mutta tulevan pitkän viikonlopun matkakohteen vuoksi omassa päässäni raikaa juuri nyt biisi Pohjois-Karjalasta. Juuri se iloinen rallatus, jossa farkut vaihtuvat verkkarihousuihin.

”Minä lähden Pohjois-Karjalaan. Vaihdan farkut verkkarihousuun. Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan. Juon kaljaa auringonnousuun.” Leevi and the Leaving

Istun parhaillaan junassa. Moderni Pendolino kiitää vasta lumipeitteisen Tikkurilan kohdalla ja matkamme on juuri startannut. Kulauttelen kurkustani alas herkullista kahvia ja vatsani täytteeksi hankin ruisleivän. Aamu ei käynnisty ilman kahvia tai aamiaista. Ei varsinkaan ilman kahvia.

Ympärilläni olevat ihmiset ovat hiljaa, kaikki näpyttelevät sormillaan ja tuijottavat ruutua. Tämä kymmenen hengen porukka koostuu kansainvälisistä matkabloggaajista, sillä on taas se aika vuodesta, kun matkamessujen yhteydessä jo kolmatta kertaa järjestettävä Nordic Bloggers’ Experience -blogitapahtuma.

IMG_8503

NBE Northern Karelia

Oikeastaan tapahtuma on jo lopuillaan, vaikka omalta osaltani kohokohta on vasta edessä. Osa kymmenien kansainvälisten ja kymmenen suomalaisen sosiaalisen median vaikuttajien porukasta lähtee tänään kotiin tutustuttuaan pienissä ryhmissä Suomeen ja opittuaan uutta tästä monipuolisesta alasta matkailun parissa.

Koko viikko oli täynnä monenlaisia tapahtumia luennoista työpajoihin ja messuilla kiertelyyn. Vaikka väsymys meinasi välillä ottaa vallan, olo on ispiroitunut. On uskomatonta miettiä, että intohimosta matkailuun syntynyt pieni blogini on tuonut minut pisteeseen, jolloin istun matkailumaailman suurien vaikuttajien kanssa junassa. Aika huikeaa._MG_8681

Mikä se kohokohta sitten on? Palataan hetkeksi siihen korvamatoon. Junalipuissamme lukee määränpäänä Kesälahti eli olemme matkalla Pohjois-Karjalaan. Leggingsit ovat vaihtuneet toppahousuihin ja kaupunki vaihtuu luonnon rauhaan. Joissakin samoissa paikoissa olen ollut kerran aiemmin, toissa keväänä. Tuolloin ajattelin, että haluan ehdottomasti palata maagisiin Kolin maisemiin. Nyt palaan.

Seuraavien päivien aikana tulemme tutustumaan suomalaisen kultturiin kulmakiviin. Vai voiko joku väittää, etteivät karjalanpiirakat, avantouinti, sauna, hiihto, pilkkiminen sekä kanteleen soitto kuulu oleellisesti suomalaisuuteen? Ohjelmassa on myös karvaisia kavereita, sillä pääsemme husky-safarille sekä ratsastamaan hevosilla. Väsymystä pääsemme lilluttamaan pois näköalakylpylän altaissa.

Upea reissu on varmasti edessä! On hienoa päästä matkaamaan Suomessa, omassa kotimaassa. Lämpötilakin on alkuviikon paukkupakkasista ja lauhtunut, joten olosuhteet Suomiretkeilyyn ovat mitä mainioimmat. Minun ja muiden jutut löytyvät kaikkialta sosiaalisesta mediasta sanalla #nbefinland. Kannattaa tsekata, kotimaamme Suomi on juuri nyt suuri julkkis, suuri sosiaalisen median tähti.

Ei muuta kuin Pohjois-Karjala, here we come!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.