Minä ja matkaunelmani

Tämän jutun aiheena ovat unelmat, unelmakohteeni maailmalla sekä yleinen unelmointi.

Unelmat, ne eivät lopu koskaan ja hyvä niin. Tein vuodenvaihteessa itselleni aarrekartan. Sellaisen, johon leikellään ja liimaillaan kuvia sekä tekstejä kuvastamaan omia tavoitteita ja unelmia. Tämän aarrekartan tehtävä on omalla kohdallani konkretisoida näitä miljoonia suuria ja pieniä unelmiani.

Ripustan aarrekartan vaatekaapin oveen ja aika ajoin otan itselleni pienen hetken katsoa karttaa ja miettiä, olenko menossa unelmieni suuntaan. Tässä siis askarteluidea teillekin: teetä kuppiin (tai lasi viiniä), hyvä musa soimaan ja leikkaamaan ja liimaamaan.

Osan unelmistani olen toteuttanut ja niiden tilalle tulee aina uusia. Itselleni suurimpia matkahaaveilun kohteita ovat olleet muun muassa luontomatkaajan unelmakohde eli Galapagossaaret sekä sademetsien ja useiden endeemisten lajien Borneo. Intian saariryhmä, Andamaanit, iskostui päähäni suurena unelmana erään matkailudokkarin seurauksena. Sinnekin oli päästävä.

Kaikki nämä unelmani olen toteuttanut ja ne vastasivat kaikkea sitä, mitä olin kuvitellut! Suosittelen näitä ehdottomasti kaikille luonto- ja seikkailumatkaajille! Andamaanit ei niinkään ole luontomatkakohde, mutta muilla tavoin todella upea ja paratiisinomainen paikka (kirjoittelinkin saarista muuten jo muutama kuukausi sitten blogissani).

Matkakohteista minulla on pitkän tähtäimen unelmia ja niitä, jotka on mahdollista toteuttaa lähitulevavaisuudessaIsompia unelmia ovat pakettiautomatka jonnekin ja monen Aasian reissun jälkeen mieli on taas alkanut haikailemaan Etelä-Amerikan suunnalle. Amazonia on ehdottomasti isona unelmana listallani ja samoin Bolivia. Juu, suola-aavikko Boliviassa. Sitten myös Argentiinan ja Chilen Patagonia. Onhan noita.

Ehkä ikuinen unelmani on Etelämanner. Huoh. Tuo unelma saattaa jäädä toteuttamatta ainakin nyt tai ehkä aina – ei ihan reppureissaajan budjetti anna sellaiselle periksi. Onneksi on myös niitä toteutettavissa olevia haaveita.

Tämän hetken realistisempia unelmakohteita on (yllätys, yllätys) monta. Jostakin syystä tällä hetkellä minua kiinnostaa kohteet, kuten Marokko ja Turkki. Istanbuliin olenkin menossa ihan pian eli yhtä pienemmän kokoluokan unelmaa pääsen minibreikillä toteuttamaan. Tästä on hyvä alkaa toteuttamaan niitä aarrekartalle kasattuja matkoja ja muita unelmia sekä tavoitteita – ainakin niitä, joiden totetumisesta olen aivan itse vastuussa!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.