paratiisisaari

Miltä näyttää paratiisisaari?

Uskotko paratiisisaariin? Minä ainakin uskon. Uskoin jo ennen kuin edes näin.

Paratiisisaaria on oikeastikin olemassa, ne eivät kuulu vain satuihin ja elokuviin. Turkoosi vesi liplattaa, palmut huojuvat ja lapset leikkivät leikkejään. Rannoilla lojuu valtavia näkinkenkiä ja taivas on sininen.

Sipadan

Sipadan

Elämä on yksinkertaista ja asumukset tehty luonnonmateriaaleista. Stressiä ei tunneta, eikä aikakäsitystä ole.

Itse en vaihtelunhaluisena ihmisenä haluaisi elää tällaisella paratiisisaarella, mutta olen saanut tilaisuuden käydä kurkkaamassa ihka oikean paratiisisaaren elämää pienellä sukellusretkellä Malesian Borneon itä-rannikolla.

Sipadan

Sipadan

Tällä hetkellä koko tuota aluetta kehotetaan välttämään terrorismin uhan ja epävakaan turvallisuustilanteen takia. Juuri nyt ei ole siis oikea hetki matkata noille pienen pienille saarille, joissa majoitusmahdollisuuksiakaan ei tosin ole.

Sipadan

Sipadan

Sipadan

Sipadan

Tuskin kenelläkään tulisi mieleenkään pelätä mitään muuta kuin korkeintaan tsunamia tai haita valkohiekkaisessa paratiisissa, mutta ikävä kyllä ihmisenkin toimet aiheuttavat ongelmia. Tästä huolimatta, paratiisisaari näyttää paratiisilta ja tuollaisessa paikassa ollessani ainakin minä pystyin unohtamaan koko ympäröivän maailman. Nauttikaa!

IMG_3565

IMG_3531

IMG_3564

IMG_3552

IMG_3538

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top