snorklaus malediivit

Snorklaus Malediiveilla – miltä pinnan alla näyttää?

Minkälaista on snorklata Malediivien kirkkaissa vesissä? Hyppää kyytiini!

Ulkona sataa räntää ja tänään mieleni vaeltelee aivan muunlaisissa kosteissa ympäristöissä, Malediivien kirkkaissa vesissä. Syy Malediivien pyörimiseen mielessäni lienee, että seikkailin noilla kuvankauniilla saarilla tasan vuosi sitten. Snorklausta ja chillausta. Huokaus.

Malediivien juttu taitaa maan pinnalla olevan paratiisin lisäksi olla niiden vedenalainen maailma. Voisin jopa väittää, ettei Malediivien matka ole täydellinen ilman vedenalaisen maailman kokemista.

Malediivien vedet ovat täydelliset sukeltajille ja snorklaajille. Sukeltajat voivat parhaimmillaan bongailla valashaita ja delfiinejä, snorklaamallakin näimme värikkäiden ja värittömien kalojen lisäksi kilpikonnia ja paholaisrauskuja.

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Snorklaus Malediiveilla vei kilpikonnan luokse

Mieleenpainuvin hetki oli tilanne, kun näin kilpikonnan nousevan jostakin syvyyksistä kohti pintaa. Tuo söpöläinen nousi aivan viereeni ja siinä me sitten tuijottelimme hetken toisiamme ennen kuin se sukelsi takaisin meren syvyyksiin.

Snorklaamaan pääsee suoraan useiden resort-alueiden rannoilta, mutta järjestetyt päiväretket ovat myös suosittuja. Järjestettyjen retkien etu on usein sijainti (venekuljetus vie usein kauemmille ja kauniimmille riutoille), mutta haittana välillä isokin porukka. Itse kauhistelin järjestetyllä retkellä snorklaajien tietämättömyyttä: katsoa saa, muttei koskea. Osa porukasta ahdisti kilpikonnaa piirittämällä tuon raukan ahtaaseen kohtaan. Näin ei toimita!

Korallit ovat osittain hyvässä kunnossa, paikoitellen pahastikin kärsineet. Muistetaanhan veden alla olla koskematta koralliinkaan, joohan?

G0265740

GOPR5829

Mistä järjestää sukellusta ja snorklausta Malediiveilla?

Sukellusmatkoja järjestetään useista resorteista ja esimerkiksi Maafushin saarelta. Hinnat snorklailuretkiin ovat varsin kohtuullisia suhteessa matkakohteeseen, me taisimme maksaa muutaman tunnin snorklausretkestä noin 25 dollaria. Sukellukset ovat luonnollisesti kalliimpia, mutta varmasti hintansa arvoisia.

Nyt sukella kanssani hetkeksi Malediivien kirkkaisiin vesiin, unohdetaan hetkesi räntä ja pian edessä oleva loska. Ah, Malediivit! Viekää minut snorklaamaan tai sukeltamaan, haluan taas kalojen keskelle!

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

GOPR6263

Malediivit snorklaus

Malediivit snorklaus

GOPR6283

_MG_8320

GOPR5524

GOPR6259

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top