itä-turkki Van

Merkitykselliset kohtaamiset

Sitä ei aina ajattelekaan, kuinka merkityksellinen yksi muka merkityksetön kohtaaminen voi olla. Joskus yksi ihminen tai yksi lause voi muuttaa päivän hyvästä huonoksi tai päinvastoin.

Selailin valokuvia koneeltani ja löysin kuvat pienestä tytöstä, jollakin tasolla merkityksellisestä kohtaamisesta. Olimme kiivenneet Itä-Turkin reissullamme Vanin linnoitukseen, joka sijaitsee korkealla vuoren päälle.

On hetkiä, jolloin eräs aikuisiällä riesakseni liittynyt rasittava vaiva nostaa päätään. Korkeanpaikankammo on jotain, mitä en ole toivottanut tervetulleeksi. Tuo korkealle vuorelle kiipeäminen oli yksi niistä, jolloin inhottava pelko nousi pintaan.

Van turkkiMuu porukka meni kiekkumaan vuoren rinteille, minä hieman kauemmaksi reunasta. Jossakin vaiheessa annoin ahdistuksen tunteelle liikaa valtaa ja palasin hieman alaspäin. Siellä yritin rauhoittaa mieltäni ja katsella ympärilläni lentäviä lintuja, kuvatakin niitä.

Pian luokseni saapui perhe, Iranilainen perhe. Oli nainen, mies ja pieni, hattupäinen tyttö. He jutustelivat minulle huonolla englannilla, kyselivät nimeäni ja ammattiani. Aikuiset kertoivat olevansa lääkäripariskunta ja kotoisin jostakin Iranin paikasta, josta en ole koskaan kuullutkaan.

He antoivat minulle puhelinnumeronsa ja halusivat saada minun numeroni. Kynää ei ollut ja he halusivat varmuuden vuoksi kännykkään tallentamisen lisäksi vielä ottaa toisenlaisen varmistuksen numerostani. Siinä sitten raapustelin kepin pätkällä hiekkaiseen maahan puhelinnumeroani._MG_5484itä-turkki vanHe halusivat ottaa kanssani kuvia. Minä halusin kuvata söpöä nappisilmäistä tyttöä. Tyttöä pyydettiin poseeraamaan kameralle, hän oli kovin hämmentynyt. Sormi meni suuhun. Heidän jatkaessa matkaansa tyttö vilkutti yhtä hämmentyneesti minulle heipat. Sain myös kutsun Iraniin ja tarjouksen ilmaisesta majapaikasta. Tämä aina ilahduttaa; Suomessa ei koskaan tapahtuisi tällaista.

Korkeanpaikankammoni kaikkosi hetkeksi ja hyvä niin. Tuolla kohtaamisella oli merkitystä, tuon kohtaamisen muistan. Nuo nappisilmät ja niiden rauhoittavan vaikutuksen muistan. Ihania, pieniä, mutta niin kullanarvoisia hetkiä.

Kullanarvoisten hetkien täyteistä viikonloppua kaikille!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top