Melontaa Ahvenanmaan vesillä

Ahvenanmaan matkaajien kannattaa ehdottomasti varata matkaohjelmaansa tilaa melontaretkelle.

Heinäkuinen kesäpäivä oli loistava hetki ottaa kajakit alle Maarianhaminan kupeessa sijaitsevasta SGU-melontakerhosta ja suunnata ammattitaitoisen oppaan kanssa vesille.

Itse olin melonut aiemminkin ja samoin Laura let´s go -blogin Laura, mutta reissussa mukana ollut Vaimomatskuu-blogin Juulia pääsi vesille ensimmäistä kertaa elämässään, joten pieni opastus ennen kajakkien vesille laskemista oli varsin tarpeellinen.

Ahvenanmaan vedet ovat kirkkaita. En edes tiennyt, että Suomen meri voi olla niinkin kirkas. Helsigin edustalla vesi on ikävä kyllä hieman eri väristä. Melontareitin voi kukin räätälöidä haluamallaan tavalla ja melomaan voi lähteä oppaan kanssa tai ilman. Kajakin voi jopa vuokrata pidemmäksikin aikaa, jos haluaa suunnata vaikka yöpymään jollekin lukuisista lähisaarista. Tässä voisikin olla ideaa seuraavalle Ahvenanmaan reissulle.

Meloimme pari tuntia ihanasti heiluttavassa, kevyessä aallokossa. Meloimme korkeiden kallioden vieressä ja aurinko lämmitti huonon kesäkuun jälkeen täydellisesti. Meri, ystävät, kalliot, kajakki ja aurinko. Elämä oli aika kivaa tuollakin hetkellä. Jos siis suuntaat Ahvenanmaalle, muista lähteä vesille. Siellä se Ahvenanmaan taika piilee!

*Olimme Ahvenanmaalla Visit Ålandin kutsumina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top