matkapaivakirja

Kirjoitatko sinäkin matkapäiväkirjaa tai bujoiletko?

Olen aina pitänyt päiväkirjaa. Matkoiltanikin olen raapustanut jo monta vihkollista tarinoita, aikana ennen blogeja. Yhdysvalloissa asuessani innostuin leikekirjojen maailmasta eli scrapbookeista. Kävin askartelukaupoissa hamstraamassa kaiken maailman tilpehööriä ja tarvikkeita, joiden avulla vaihto-oppilasvuoden kaikki kauneimmat muistot pahvisine leffalippuineen ja tanssijoukkueen kilpailuinfoineen saisi tallennettua kauniisti kovien kansien väliin.

Osaan olla hamstraajaluonne ja trendikäs konmaritus on itselleni haastavaa. Tunnearvotavaroista on todella vaikeaa luopua. Olen säilyttänyt ensimmäisen Interrail-lipun ja ensimmäiset lentolippuni, ties mitä muutakin. Jotkut noista matkamuistoista lojuvat irrallisina laatikoiden pohjalla, mutta jossakin vaiheessa matkojani aloin organisoidummaksi matkapäiväkirjailijaksi.

matkapaivakirja

matkapaivakirja

Aloin kirjoittamaan matkapäiväkirjoja arjen päiväkirjan lisäksi aina matkustaessani. Liimailin vihkojen väliin pääsylippuja, muistoja ja uusien tuttavien sähköpostiosoitteita tai joskus jopa kirjasuosituksia tai musiikkilistoja. Tämä kaikki tapahtui arvatenkin aikana ennen sosiaalista mediaa.

Olen kiitollinen, että elin myös ajan, jolloin kaikesta jäi pysyvämpi jälki muualle kuin bittiavaruuteen. Matkojeni päiväkirjat ovat upeaa luettavaa ja niiden kautta voin palautella mieleeni monenlaisia sattumia ja kommelluksia reissuiltani. Osa alkaa muuten jo unohtua, tehdä tilaa uusille muistoille.

matkapaivakirja

matkapaivakirja

Nyt olen innostunut päiväkirjan ja kalenterin välimuodosta, bullet journalista. Bujoilu on hauskaa hommaa, vaikka meinaankin olla liian kriittinen kirjani ulkonäön suhteen. Jos teen ajan kanssa, en saa mitään aikaan ja jos teen nopeasti, se ei miellytä visuaalista silmääni.

Olen myös Instagramissa seuraillut innoissani monia upeisiin matkapäiväkirjoihin hurahtaneita ihmisiä. Löysin jonkin aikaa sitten suomalaisen Essin, joka myy tekeleitään Internetissä. Hän jakoi tarinansa Seikkailijattarissa ja kirjoitti myös vinkit täydellisen matkapäiväkirjan pitämiseen. Näitä samoja vinkkejä olen kai itsekin noudattanut paperisten matkapäiväkirjojeni kanssa ja eipä noista neuvoista olisi haittaa bloggaavallekaan minulle.

matkapaivakirja

Kirjoittaako teistä kukaan paperista matkapäiväkirjaa? Säilytättekö lippulappusia vai meneekö kaikki, kartat mukaanlukien, ronskisti roskiksen suuhun?


Does any of you wriite a traditional travel journal? I still do.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.