galicia matkailuautolla

Multitaskattu reissu: Häitä, karavaanausta, tapaksia ja portviiniä

Seikkailu on täällä taas! Kesälomani ensimmäinen osa on pian täällä ja perjantaina suuntaan nokkani kohti Espanjaa ja Portugalia. Tämä matka vie minut vähän vahingossakin todella moneen paikkaan. Kaikista etapeista en edes ole vielä tietoinen, mutta se ei menoa haittaa. Spontaanisti mennään, kuten aina. Aurinkoa jahdataan ja surffiaaltoja seurataan.

Matkan ydin on karavaanausreissu Espanjan kauniissa Galiciassa. Oskari-matkailuauto on otettu talviteloilta taas käyttöön ja hieman reistaileva luottoautomme on jo päässyt ihailemaan merimaisemia muutaman päivän verran ennen saapumistani. Espanjalaiseni otti varaslähdön ja on jo jalassa punoittava punkinpurema reidessään valloittamassa Espanjan aaltoja, antibioottikuurin vaikutukset kropassaan.

Ydinmatkan ympärille rakentuikin myös toisenlainen seikkailu. Viikon karavaanauksen jälkeen hyppään lentokoneeseen Portugalin Portosta, suuntana Barcelona. Espanjalaiseni jääkin sitten koko loppukesäksi kotikonnuilleen.

Barcelona, yksi kaupunkirakkauksistani, on tällä kertaa rakkauden juhlakaupunki ja laittaudun heinäkuun ensimmäisenä päivänä nätiksi, juhlistaessani kollegani häitä Barcelonan hulppeimmalla paikalla. Aion myös suunnata ainakin Manu Chaon hauskaan baariin (jossa herra muuten oli itsekin viimeksi paikalla) ja Barcelonetan rannalle loikoilemaan. Tuolla rannalla olen viettänyt hetken jos toisenkin, kuluttaen myös erään Chirinquito-kuppilan penkkejä harva se päivä.

Barcelonassa verestän muistoja neljän päivän ajan. Kaupunkihan on minulle kovin tuttu ja asuin 14 pitkää vuotta sitten yhden pitkän kesän kaikin puolin kuumassa kaupungissa. Edellisen kerran taisin tallata Barcelonan kujilla kolmisen vuotta sitten. Jo onkin aika taas palata.

Ensimmäisen yön vietän bussissa matkalla Madridista Santiago de Compostelaan, viimeisen Tukholman lentokentällä. Kyllä, seikkailu on luvassa ja matkaan lähden pelkillä käsimatkatavaroilla.

Ettei seikkailu olisi aivan liian helppo ja vaatimaton, päätin hieman säätää lentojeni kanssa. Joskus viime tingassa varaaminen saa tekemään huonoja päätöksiä ja nyt taitan matkan molempiin suuntiin mahdollisimman vaikeasti. Saatanpa jopa menomatkalla nauttia Kööpenhaminasta yhden päivän verran, lentojen välissä. Seikkailua kaikki kaikessa!

Ensimmäisen yön vietän bussissa matkalla Madridista Santiago de Compostelaan, viimeisen Tukholman lentokentällä. Kyllä, seikkailu on luvassa ja matkaan lähden pelkillä käsimatkatavaroilla. Miten ihmeessä ängen samaan laukkuun sekä rantakamat, juhlakamppeet ja kaiken muun oleellisen? Aiheesta onkin muuten tulossa juttua jossain vaiheessa, pakkausvinkkien kera.

Luvassa on siis yhdet häät, yksi karavaanausreissu, monta kaupunkia, monta lentokenttää ja paljon tapaksia ja sangriaa. Ja ehkä vielä siemaus portviiniä Portugalin Portossa. Barcelonan nukkumapaikka taitaa olla kerrossänky, hostellin sekadormissa. Tästä on hidas matkailu nyt kaukana, mutta suorittaakaan ei voi, jos ei ole varsinaista suunnitelmaa. Nyt reppureissataan, aivan kohta mennään! Hasta luego ja niin edespäin!

Psst! Kannattaa muuten tsekkailla juttujani myös Instagramin puolella. Koska roaming-hinnat katosivat nettisurffailusta, aion päivittää Insta-storyyn hieman reissuvideoita!

2 ajatusta aiheesta “Multitaskattu reissu: Häitä, karavaanausta, tapaksia ja portviiniä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.