Missä majoittua Marokossa?

Missä majoittua Marokossa? Minä kerron teille omat vinkkini.

Marokko on arkkitehtuurisesti yksi maailman kiinnostavimmista kohteista. Rosoisia pintoja, haalistuneita maaleja, värikkäitä seiniä, yksityiskohtaisia ovia ja ikkunoita sekä kauniita muotoja. Marokkoon matkaavan ei kannata etsiä majoitusta tyypillisestä hotellista, yöt kannattaa viettää perinteisessä marokkolaisessa riadissa.

Kadulle näkyy usein vain vaatimaton ovi ja seinät, mutta sisäpihalla aukeaa paratiisi. Riadin keskellä on aina puutarha. Rakennuksissa on sisäpiha, jossa on usein kasvillisuutta ja suihkulähde. Riadin huoneet on sijoiteltu sisäpihaa ympäröiville käytäville ja rakennukset ovat kertakaikkisen kauniita ja koristeellisia.

Olen testannut ja hyväksi todennut kolme tällaista marokkolaista majapaikkaa, kaksi niistä sijaitsee Marrakechissa ja yksi etelän Essaouirassa. Voisin asua tällaisessa rakennuksessa, ne ovat niin kauniita ja harmonisia. Ei ihme, että marokkolainen tyyli on tällä hetkellä sisustuksen saralla muodissa.

Muutama majoitusvinkki Marokossa

Marokko riad majoitusRiad Alegria, Marrakech

Marrakechin medinassa sijaitseva, upea riad. Huoneet ovat siistit ja kauniit, kattoterassi kruunaa kaiken. Aamiainen kattoterassilla, Marrakechin kattojen yllä ja haikaroiden ympäröimänä on upea kokemus. Aamiaisen jälkeen voi loikoilla terassin aurinkotuoleissa ja pulahtaa pieneen uima-altaaseen.

 Mrokko Riad Alegria Riad Chorfa, Marrakech

Tämä upea riad sijaitsee myös loistavassa paikassa, Marrakechin medinan pienten ja sokkeloisten kujien uumenissa. Kaunis sisäpiha on tämän riadin houkuttavin paikka, kattoterassia ei tässä paikassa ainakaan tietääkseni ollut. Sisustus on täydellinen kaikkine pienine yksityiskohtineen. Meidän huoneemme oli kaksikerroksinen ja olisin voinut muuttaa siihen huoneistoon vaikka heti. Kaunis, kaunis, kaunis!

Riad marokko majoitusRiad Zahra, Essaouira

Tämä riad sijaitsee Essaouiran rantakaupungissa. Kokonaisuudessaan etenkin purjelautaiijoiden suosiossa oleva riad on myös erittäin kaunis. Riadissa on uima-allas, jossa hengailee muutama kilpikonna. Altaassa voi siis pulikoida kilpikonnien kanssa. Aamu-pala tarjoillaan marokkolaiseen tyyliin sisustetussa salissa, uima-altaan vieressä.

Rakennus on kaunis, mutta itse huoneet eivät vedä vertoja aiemmin kuvailemilleni Marrakechin riadien huoneille. Huoneet ovat kyllä siistit, mutta mieleenpainuvat yksityiskohdat puuttuvat. Toisaalta, eipä siellä huoneessa kovin paljon aikaa yleensä tule vietettyä.

Riad Zahra tarjoaa paljon eri aktiviteetteja purjelautailusta kameliratsastukseen. Suosittelen tätäkin lämpimästi!

Riad marokko essaouira

riad marokko majoitusmarokko majoitus

 

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate