malediivit resort

Malediivilainen resort-kokemus edullisemmin

Voiko Malediivien paratiisimaisille resort-saarille matkustaa pienellä budjetilla? Jos voi, kannattaako?

Pitkän laiturirakennelman päässä on mökki, josta pääsee tikkaita pitkin suoraan turkoosiin mereen. Vedessä pulikoi rauskuja ja hyvällä onnella voi bongata delfiinin. Tällaisia majapaikkoja näkyy lukuisissa Instagramin kuvissa ja jokainen noista kuvista yhdistyy yhteen ja samaan paikkaan, Malediiveille.

Nuo Malediivien tavaramerkiksi muodostuneet vetten päältä kohoavat rakennelmat eivät missään tapauksessa ole tarkoitettu pienellä budjetilla matkaaville reppureissaajille; niissä yöpyvät yleisesti ottaen häämatkalaiset tai muuten vain hieman varakkaammat ihmiset. Tuollaisissa paikoissa ei ole sielua, vaikka ne näyttäisivät kuinka kauniilta tahansa. Tämä on (vai pitäisikö sanoa oli) ainakin oma mielikuvani. Kaiken lisäksi nuo upeat mökit sijaitsevat yksityisomistuksessa olevilla resort-saarilla. Tällainen konsepti on aina hieman kyseenalainen.

_MG_8299

malediivit resort edullisemmin

_MG_8296

IMG_7873

En ole resort-matkaaja, sen te varmasti tiedätte. Siitä huolimatta en voi väittää, ettenkö olisi kiinnostunut tietämään, minkälaista resortissa on lomailla. Tänä vuonna pääsinkin jo kertaalleen helpon lomailun makuun yöpymällä muutaman yön resortissa Langkawilla. Uskokaa tai älkää, tykkäsin. Ainakin muutaman päivän ajan. (Lue kokemuksestani täältä.)

Malediivien matka ei olisi ollut kokonainen, ellen olisi päässyt kurkkaamaan malediivilaiseen resort-maailmaan ja jos en olisi päässyt käpyttelemään sellaisia pitkiä puulaitureita pitkin. Mielikuvani Malediiveistä ei olisi ollut täydellinen ilman tuollaisen kokemuksen kokemista. Se piti päästä kokemaan.

Mutta miten ihmeessä pienellä budjetilla Malediiveilla matkannut ihminen pääsee kokemaan tuollaista niin sanottua luksusta? Aika helposti itse asiassa. Hieman siitä piti maksaa, mutta halusin tuon kokemuksen siitäkin huolimatta.

Päiväretki resort-saarelle Malediiveilla

Vaikka yövyimme Malediivien matkan ajan paikallisilla saarilla, päiväretki resort-saarelle mahdollistaa perinteisemmän matkaunelman kokemisen – edes pienen pintaraapaisun verran. Tiettyihin resortteihin järjestetään paikallisilta saarilta päiväretkiä. Me valitsimme kohteeksemme yhden edullisimmista päiväretkikohteista, Adaaran-resortin.

IMG_7899

IMG_7879

Yöt Maafushilla, päiväretki resorttiin

Kuljetus Maafushin saarelta resort-saarelle kesti alle puoli tuntia ja sen hinta oli 35 dollaria. Kuljetusmaksun lisäksi resort-päivästä joutuu pulittamaan vielä varsinaisen sisäänpääsymaksun, joka oli tähän resorttiin tultaessa 70 dollaria. Hintaan kuuluu koko päivän oleskelu yksityisellä saarella, koko päivän tarjolla olevat juomat ja snackit sekä yksi iso päivällinen seisovasta pöydästä. Terveelliset hedelmäjuomat eivät kuulu pakettiin, siitä olin yllättynyt. Myös internetin käyttö maksaa useita euroja, joten päätin olla ilman sosiaalista mediaa.

Resort-saaret ovat ainoita saaria Malediiveilla, joilta saa alkoholia

Malediivit on muslimimaa. Paikallisilla saarilla ei tarjoilla alkoholia, joten alkoholia halajavat saavat nautiskella niistä liemistä resortin alueella. Sisäänpääsymaksun hinnalla saa juoda esimerkiksi olutta rajattomasti ja viiniä päivällisen kanssa, mutta eksoottisia drinkkejä vain omalla kustannuksella. Itselleni alkoholijuomat etenkääm muslimimaassa eivät ole mikään pakollinen juttu, mutta onhan se yksi tai kaksi olutta aika mukavaa lipittää kurkusta alas lomalla ollessa.

Adaaran resort malediivit
Drinksusta saa pulittaa Malediiveilla veroineen noin 15 euroa.

Adaaran Malediivit

resort malediivit
Buffet-pöydät notkuvat suolaista ja makeaa.

Vaikka en ole tyypillisin resort-ihminen (jos nyt ihmisiä pitää lokeroida), nautin päivästä Adaaran-resortissa. Saarella ei ollut tungosta ja siellä sai olla halutessaan aika omissa oloissaan. Tekemistä on sukelluksesta (saarella on sukelluskeskus) ja snorklailusta hierontaan, melontaan ja suppailuun. Lapsille Adaaranissa on hauska leikkipaikka ja aikuisille järjestetään välillä ohjelmaa live-musiikista tanssiesityksiin.

Siellä täällä on riippumattoja ja rantatuoleja sekä pieniä ja hiljaisia hiekkarantoja. Vesi on Malediiveille tyypillisesti kirkasta ja turkoosia, hiekka valkoista. Suoraan saaren isoimmalta hiekkarannalta saattoi syöksyä veteen snorklailemaan, sillä olimme ottaneet omat snorkkelit majatalostamme mukaan. Snorklailu resort-saaren ulkopuolella oli mahtavaa, korallit alkoivat välittömästi rannan läheisyydestä ja kilpikonnia sekä kaloja oli helppo bongailla.

Resortissa majaili kovin monenlaisia ihmisiä, lähinnä pariskuntia ja perheitä. Yksin reissaavia ei resort-saarilla juurikaan näy, luultavasti kustannussyistä. Päiväretkelle yksinkin reissaava voi hyvinkin osallistua! Itse koin tämän kaiken yhdessä tuon reissussa mukana olleen poikaystäväni kanssa.

_MG_8239

Adaaran Malediivit
Mitä kaikkea rseortissa saa tehdä ja mikä on kiellettyä?
_MG_8309
Lentävä kettu (flying fox) roikkuu puussa.

Maksaisinko Malediivien resortista niin paljon?

En maksaisi resortissa yöpymisestä satoja tai jopa tuhansia euroja, eikä minulla olisi siihen varaakaan. Silti koin päiväretken resorttiin hienona kokemuksena, jonka tekisin toistekin. Noin sadan euron hinnalla sai kuitenkin syödä ja juoda rajattomasti ja kokea jotakin uutta ja ainutlaatuista. Olisin voinut edullisemmalla hinnalla jopa harkita muutaman yön yöpymistä tuollaisella saarella. Malediivien resort-elämä on todella helppoa lomailua ja jos haluaa laittaa aivonsa täysin narikkaan, tällainen paikka on siihen yksi parhaista vaihtohdoista. Kokemuksesta voi kaiken lisäksi tehdä omanlaisensa, kaikkien ei tarvitse siemailla olutta muovituolissa. Sitä voi vaikka hyppiä laiturilta mereen, bongailla lentäviä kettuja (suuri lepakko) tai kiipeillä puihin.

Adaaran Malediivit
Aamiainen tällä laiturilla? Kyllä kelpaisi.
Adaaran
Suuri osa majoituksesta on muuta kuin veden päälle rakennettuja mökkejä.

IMG_7864

malediivit resort

Nautin päivästäni resortissa ja mursin muutaman omassa päässäni olevan myytin. Resortin elämän ei tarvitse olla tylsää ja resort-elämä voi olla erittäin ikimuistoista ja upeaa. Malediivien resortit ovat melko ainutlaatuisia ja juurikin niin kauniita kuin miltä kuvissa näyttää.

Tiedosta: Kuka malediivilaisen resortin omistaa?

Itse harkitsisin silti moneen kertaan, kenen omistamalle saarelle matkaisin. Jääkö paikallisille mitään käteen matkastasi heidän maahansa vai onko saari vain otettu pois paikallisen väestön käytöstä? Omistaako resortin halpatyövoimaa käyttävä ulkomaalainen vai tekeekö omistaja kenties hyvääkin Malediiveille?

Malediivit
Moikka, söpö pieni kaveri.

IMG_7889

Adaaran Malediivit
Resort-vieraat saavat käteensä rannekkeen.
_MG_8282
Kai saan laittaa edes yhden lomavarvaskuvan?

Ottaisin huomioon paikan ekologisuuden. Näin ainutlaatuisilla saarilla sijaitsevien majapaikkojen kannattaisi satsata erityisen hyvin kierrätykseen ja muuhun. Aurinkoenergiaa ainakin luulisi riittävän, vaikka itse sadekaudella siellä seikkailinkin. Kuka nyt haluaisi roskata paratiisisaaria? Tähän sanon, että ikävä kyllä erään toisen resortin viemäriputkisto oli ohjattu suoraan mereen. Kyllä, snorklailin suoraan tämän saastaputken päähän toisen päivän snorklailuretkellä. Yök, yök ja yök.

Yökötyksestä huolimatta huomasin, että selkeästikin Malediiveilla on herätty ekologisuusasioihin ja vihreyteen. Muutos on hidas, mutta suunta taitaa olla oikea. Ehkä näillä pienilläkin teoiolla voidaan välttää koko Malediivien uppoaminen mereen. Toivotaan ainakin niin, sillä onhan se aikamoinen paratiisi maan päällä!

Pssst! Jos menet pidemmäksi aikaa Malediiveille ja valitset majoitukseksi resortin, ota tarkasti selvää paikan sijainnista. Osa resorteista on melko lähennä Malén kaupunkia ja joihinkin lähimpiin (luultavasti halvimpiin) resorteihin saattaa kulkeutua poltettujen roskien haju Malén alueelta. Itse menisin mahdollisimman kauas kaikesta rakennetusta, jonnekin kaukaiselle atollille.

♥ Lukuvinkki: Voiko Malediiveille matkustaa omatoimisesti? ♥

2 ajatusta aiheesta “Malediivilainen resort-kokemus edullisemmin”

  1. Hei kiitos tuhannesti ihanasta malediivi kertomuksesta avasit silmäni uudelle kokemukselle jota pidin liian kalliina ehdottomasti menen maafushille ja teen päiväretkiä itse resortteihin

    L.A

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.