majoitus

Majoitusta maailmalla

En ole reissuillani nirso majoituksen suhteen. Tarvitsen vain katon pääni päälle. Oikeastaan aina en tarvitse edes sitä. Yövyn mieluummin tunnelmallisissa ja lämminhenkisissä paikoissa kuin ketjuhotelleissa. Yleesä on ikimuistoisempaa nukkua vaikka riippumatossa taivasalla kuin persoonattomassa hotellissa tai majatalossa.

Länsimaissa matkaillessani yöpaikat ovat vaihdelleet hostellien kerrossängyistä pilvenpiirtäjän sviittiin. Jälkimmäistä en tosin ole itse maksanut ja olin onnekas, kun sain matkata seurueessa, joka mahdollisti minullekin tällaisen. Olihan se kieltämättä aika ikimuistoista!

Etenkin Jenkeissä amerikkailaisen vaihto-oppilasperheeni kanssa matkaillessani olen päässyt näkemään toinen toistaan upeampia hotelleja, joihin en omilla reppureissuillani olisi koskaan päätynyt. Toisaalta jopa sielläkin päin maailmaa olemme reissailleet ympäriinsä myös asuntoautolla sekä yöpyneet teltoissa.

Yksinkertaista majoitusta tropiikissa

Tropiikin maiden hintataso on usein matala ja välillä sielläkin on kieltämättä luksusta yöpyä oikein upeassa paikassa. Tämä on kohdallani harvinaisempaa ja kontrastina sille luksusyölle voi seuraavan yön majoitus olla vaikka telttailu leirintäaälueella.

Lähtökohtaisesti en halua matkustaa köyhiin maihin ja elää siellä leveästi varattomien ihmisten edessä. All inclusive-hotellit ovat helppo vaihtoehto joillekin, mutta itse en hakeudu tällaisiin paikkoihin. Ne eivät ole minua varten.

Yleensä esimerkiksi Aasiassa reissaillessani yövyn milloin missäkin. Halvalla ja yksinkertaisesti. Intiassa yksi yö söpössä bambumajassa taisi maksaa kaksi euroa ja monessa muussa Aasian maassa yö majatalossa tai bungalow-mökissä on tainnut yleensä maksaa 5-15 euroa. Yksin reissatessa olen usein päätynyt jakamaan huoneen jonkun tai joidenkin mukavien reissaajien kanssa, jos edullisia huoneita ei ole saatavilla.

Huone spontaanisti ja yksinkertaisesti

Huoneessa en tarvitse paljoa. Oma vessa ja suihku ovat aina plussaa, mutta yhteisilläkin pärjää. Tarvitsen sängyn ja hyttysverkon. Jos hyttysverkkoa ei ole, kannan mukanani omaani. Riippumatto on aina plussaa, mutta sellaistakin kannan usein rinkassani. Se on yksi tärkeimmistä reissutavaroistani.

En halua televisiota, vaikka välillä on kieltämättä aika viihdyttävää katsoa vieraassa maassa paikallisia tv-ohjelmia. Aasian ohjelmissa ainakin riittää usein dramatiikkaa ja teatraalisuutta!

En yleensä varaa majoituksia etukäteen. Ensimmäisen yön majoituksen olen joskus varannut edellisiltana, mutta en läheskään aina. Mielestäni on mukavampaa kokea löytämisen riemua ja nähdä majapaikat sekä tuntea niiden tunnelma vasta paikan päällä. Sesongin aikana suosituissa paikoissa kannattaa kyllä ehdottomasto varata jotakin etukäteen! Itse olen muun muassa saapunut Kroatiassa Plitvicen kansallispuiston alueelle keskellä yötä ja nukkunut hotelli kokoustilassa, koska kaikki huoneet kaikissa hotelleissa olivat täynnä.

Muutamia erityisesti mieleeni jääneitä majapaikkoja ja hotelleja maailmalta

Hosteria Mandala, Puerto Lopez, Ecuador

Majapaikka oli meren lähellä. Huoneisiin mentiin puutarhan läpi. Kulkuväylät yksittäisiin mökkeihin olivat trooppisten kukkien ympäröimiä ja huoneessa oli suomalaisen suunnittelijan, Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia huonekaluja.

Cafe Cultura, Quito, Ecuador

Kaunis putiikkihotelli. Jokainen huone oli yksilöllinen ja kaikki huoneet olivat erimuotoisia ja erivärisiä. Persoonallinen hotelli!

Hotel Budir, Snaefellsnes, Islanti

Upealla paikalla sijaitseva hotelli läntisessä Islannissa. Huoneen ikkunasta oli näköala vesiputoukselle ja merelle. Kaunis, tunnelmallinen sisustus!


♥  Kiinnostavatko uniikit majapaikat? Tutustu aiheeseen täällä!  ♥

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.