maitse matkailu

Maata pitkin matkalle

Maata pitkin matkustaminen on nostanut suosiotaan viime vuosina samaan aikaan, kun lentomatkustamisen päästöistä puhutaan entistä enemmän. Oli menopelisi sitten pyörä, auto tai juna, kaikki tavat kelpaavat.

Omiin maitse tehtyihin matkoihini lukeutuvat muun muassa kuukauden mittainen Interrail jo vuonna 2002, samoihin aikoihin Yhdysvalloissa tehdyt automatkat ja tietysti kotimaanmatkat. Olen istunut autossa ympäri puolikkaan Islannin. Olen liikkunut autolla pitkin Kreikkaa ja Espanjaa. Olen junaillut läpi Italian ja liftannut sekä liikkunut busseilla Balkanin maissa. Istuin bussissa läpi Ecuadorin ja matkustin niin sanotuilla chicken busseilla Nicaraguassa. On ollut bussimatkoja Malesiassaja Indonesiassa. Lista on pitkä ja tiekilometrejä on kertynyt paljon. Olen oikeastaan aina suosinut maitse tehtyjä matkoja, näkeehän silloin kaiken mahdollisen matkan varrelta.

Kolme vuotta sitten minusta tuli karavaanari, joka jopa asui yhden kesän verran osittain matkailuautossa. Viikonloppuihin kuului autoreissut moniin Suomen luontokohteisiin ja liikkuminen oli vapaata, majapaikastakaan ei tarvinnut huolehtia oman auton toimiessa sekä kulkuvälineenä, keittiönä ja makuuhuoneena.

Olen oikeastaan aina suosinut maitse tehtyjä matkoja, näkeehän silloin kaiken mahdollisen matkan varrelta.

Sama vanha matkailuauto, Oskari nimeltään, kuljetti minua myös Etelä-Euroopassa; Ranskasta Portugaliin asti. Auton omistaja ja tuolloinen poikaystäväni ajoi auton Suomesta Baltian ja Keski-Euroopan halki kohti lämpimämpiä seutuja ja surffiaaltoja. Manner-Euroopassa maitse matkaaminen onkin aivan oma lukunsa, me täällä Suomessa olemme ikävä kyllä hieman katveessa. Onneksi heti Viroon siirryttyä aukenee koko Euroopan tieverkosto. Oman autonkin saa helposti mukaan laivaan.

maitse matkustus

Auto, bussi ja juna ovat kaikki itselleni mieluisia liikkumisen muotoja ja jopa lihasvoimin taitettu reissu kiinnostaisi. Pitkän matkan pyöräilyyn ovat innostaneet monet esimerkilliset ystäväni, muun muassa Etelä-Amerikan halki polkenut Sissi Korhonen.

Olen suosinut maitse matkaamista aina, kun siihen on ollut aikaa ja mahdollisuus. Olen istunut etenkin busseissa tuntikausia ympäri maailmaa. Pitkät matkat olen luonnollisesti lentänyt, vaikka esimerkiksi Siperian ja Mongolian läpi kulkeva junareissu on ollut unelmieni listalla jo pitkään.

Olen koonnut alle vinkkejäni ja kokemuksiani maitse tehdyistä reissuista. Lista tulee täydentymään pikku hiljaa. Kommentteihin saa mielellään jättää hyviä vinkkejä ja linkkejä omiin kokemuksiin!

maitse matkustus

Lukuvinkkejä maitse matkaamiseen

  • Bussilla edullisesti Euroopassa: Eurolinesin bussit ovat edullinen tapa liikkua paikasta paikkaan. Lue lisää aiheesta täältä.
  • Voiko Thaimaassa matkustaa bussilla? Onko se helppoa? Entäs turvallista? Matkustin talvella Kaakkois-Aasiassa kolmisen kuukautta ja päätin matkustaa kaikki välimatkat maitse ja meritse. Lisää aiheesta täällä.
  • Tsekeissä paras tapa matkustaa on todella edullinen juna, Regioget. Juttu kokemuksestani on täällä.
  • Ajatuksia ja vinkkejä matkailuautolla ajamiseen Baltiassa on täällä.
  • Aina tieliikenne ei ole miellyttävää ja joissakin maissa autoilu on todella pelottavaa. Kokemukseni Sumatran teiltä on täällä.
  • Kokemukseni bussimatkailusta Intiassa on tallennettu tänne. Intian junamatkasta kerron tässä jutussa.
  • Sri Lankalla maitse tehdyistä reissuista ja vinkeistä kerron täällä.
  • Muutaman päivän pituinen pyöräreissu Etelä-Suomessa on taltioitu tänne.
  • Laaja vinkkiartikkeli matkailuautoiluun löytyy täältä.

Kiinnostavaa luettavaa maitse matkaamisesta muualla

1 ajatus aiheesta “Maata pitkin matkalle”

  1. Kyllä, maitse matkailu on ihan parasta! Usein kuulee sanottavan, että lentäminen on tehnyt maailmasta pienen, kun pitkälle pääsee nopeasti. Omasta mielestä maitse matkatessa sitä vasta huomaakin, kuinka pieni maailma onkaan. Tuntuu hullulta, että kirjoitan tätä tekstiä Kiinan Xingjiangissa, johon kuutisen viikkoa sitten lähdin hyppäämällä Helsinki-Vantaalla lentokoneen sijasta Pietariin vievään bussiin. Maanantaina olisi tarkoitus olla jo Pakistanissa. Meidän matkaa maitse Intiaan ja sen yli voi seurata osoitteessa http://www.goodridestories.com/fi .

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top