lombok vesiputous

Lombokin kaunein vesiputous

Yksi Lombokin löydöistä on ollut lähes koskematon vesiputous.

Eräs itselleni rakkaimmista matkakohteista löytyy Indonesiasta. Se on Balin itäpuolella sijaitseva Lombokin saari, joka on tavallaan kuin Bali kymmeniä vuosia sitten. Se on ainakin vielä kovin koskematon ja aito, jotenkin täydellinen juuri minulle. Sen tärkeydestä huolimatta en ole juurikaan päässyt vielä tästä kaukaisesta rakkaudestani teille pintaraapaisua enempää kertomaan.

Olen suhaillut Lombokilla ristiin rastiin ja oman skootterin vuokraaminen onkin erittäin kätevä tapa liikkua ympäriinsä. Tänään menemme Lombokin saaren pohjoisosaan, uiskentelemaan vesiputouksessa.

Tämä kaunis vesiputous, tai niitä taitaa itse asiassa olla kolme, sijaitsee Rinjani-tulivuoren lähettyvillä. Itse huristelin paikan päälle paikallisen ystäväni kyydittämänä ja en ehkä omin päin edes löytäisi perille asti. Tämä vesiputous on kuitenkin kullan arvoinen päiväretkikohde ja se kannattaa etsiä. Vesiputouksella on nimikin, se on Gangga. Paikalliset kyllä tietävät paikan.

Pelkkä matka pienillä teillä, paikallisten heilutellessa käsiään riisipelloilla, on kokemisen arvoinen. Lapset leikkivät auton sisäkumeilla joessa ja koirat juoksentelevat vapaina. Tunnelma on käsin kosketeltavan lämmin. Turisteihin ei selkeästi ole vielä kyllästytty tai sitten olin vain onnekas.

Vesiputoukselle saavuttaessa täytyy maksaa pieni, epävirallinen maksu ja pistää nimensä vierakirjaan. Paikan sisäänpääsykäytäntöä pyörittävä mies toi minulle myös hedelmiä syötäväksi ja kertoi mökistä, jota hän vuokraa. Tämä mökki sijaitsee aivan riisipeltojen keskellä, lähellä vesiputousta. Itse en siellä yöpynyt, mutta ehkä ensi kerralla saattaisinkin yöpyä.

Miltäs tuntuisi pulahtaa tähän vesiputoukseen pienelle uinnille? Minulle ainakin kelpasi ja kelpaisi uudestaankin!

EDIT 2020: Vesiputous on tuotteistettu ja paikka on huomattavasti entistä vilkkaampi.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top