Liikkuva koti on meille paras festarimajoitus

Oletko koskaan miettinyt, miten moneen tarpeeseen matkailuautosta onkaan? Nyt matkailuautomme toimi majoituksena festivaaleilla. 

Ystäväni laittoi minulle jonkin aikaa sitten viestin, jossa kysyi matkailuauto-Oskariamme lainaksi Pori Jazz -viikonlopun ajaksi. Kaikki Porin hotellit olivat olleet jo pitkään varattuina, eikä edes Airbnb tuottanut tulosta. Upea ehdotus, vaikkakin Oskari on jo sen verran iäkäs kaveri, ettei sitä oikein enää uskalla (tai halua) lainailla. Koskaan ei tiedä, milloin tuosta toistaiseksi terhakkaasta kaverista aika jättää, joten olemme pitäneet sen lähinnä meidän seuranamme.

Ideana ystäväni ehdotus oli mitä parhain. Ihmettelenkin, mikseivät vaikka kaveriporukat vuokraa festarireissujen majoitukseksi matkailuautoa useamminkin. Ei tarvitse varata hotellihuonetta kuukausia etukäteen ja menopelikin paikan päälle pääsyyn on hoidossa. Kaksi kärpästä on lätkäisty yhdellä kevyellä iskulla.

Matkailuautolla Ruisrockissa

Me majoituimme viime vuoden Ruisrock-festareiden aikaan aitiopaikalla, Aurajoen rannalla. Siinä se Oskari törrötti koko tapahtuman ajan ja toimi täydellisenä tukikohtana meidän festaroinnin aikana. Meillä oli jääkaappi täynnä herkkuja aamun brunssitarpeista mojitoihin ja muihin virkistysjuomiin. Kahvit kiehuivat omalla hellalla ja sänky kulki matkassa mukana, kuten aina Oskarillamme seikkaillessamme.

_MG_0842

_MG_0845

Vessahädän iskiessä myös hotelli Helpotus on aina lähellä. Sitä todellakin tarvitsee, jos yhtään festariolutta lipittää kurkustaan alas. Meidän Oskariimme mahtuu nukkumaan periaatteessa neljä henkilöä, hädässä enemmänkin. Viime vuoden Ruisrockin aikana emme tosin liikkuvaa kotiamme muiden kanssa jakaneet, yön olimme espanjalaiseni kanssa kaksin.

Tiedän, että matkailuautojen vuokraus on välillä aika hintavaa, mutta jos miettii vaikka neljän hengen porukan majoituskulujen säästöä (ellei puhuta teltasta), omien ruokien kokkailussa säästämistä, matkakuluja (ellei mene esimerkiksi Onnibussilla) ja pelkästään helppouden ja mukavuuden hintaa, niin matkailuauton viikkovuokra alkaakin olla jo todella kohtuullinen. Mehän ei edes makseta vuokrasta, koska muutaman tuhannen euron verran maksanut vanha Oskari on meidän ikioma. Meidän parkkipaikkakin Turussa oli ilmainen ja parempi kuin mitä kuvitella tai toivoa olisi saaattanut.

_MG_0843

_MG_0844

Se viime vuoden Ruisrockista ja festaroinneista. Tänä vuonna Ruisrock sattui samalle viikonlopulle Natural High Healing Festival -hyvinvointitapahtuman kanssa, joten kompromissina vietimme Turussa vain yhden päivän. Oskarille löytyi paikka samoilta kulmilta kuin vuotta aiemmin, aitiopaikalta joen ääreltä. Kyllä taas kelpasi.

Ruisrockin parhaat palat

Festivaalitkin jäivät tänä vuonna aika lyhyeen, mutta Patti Smith veti minut sanattomaksi. Tuo nainen ei ole enää aivan nuori, mutta hän otti lavan haltuunsa, valloitti karismallaan ja veti kitaransa kielet irti paljaalla kädellä. Hänessä yhdistyvät hippi sekä anarkisti, elämänviisaudella ja maailmanparantajan aatteilla kuorrutettuna. Upea tapaus, jonka musiikin rytmit korvissa kaikuen oli hyvä ajaa kohti Helsinkiä, sumuisten teiden läpi.

Ruisrock 2016

Onko teillä kokemusta matkailuautosta tai muunlaisesta liikkuvasta kodista festareilla? Eikös olekin aika toimiva tapa majoittua? Kuka muu oli Ruisrockissa?

*Juttu on osa 8-osaista juttusarjaa, joka on toteutettu yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat Ry:n kanssa. Päätän itse, mistä kirjoitan ja jutuissani kerron itse valitsemastani elämäntavasta aidosti ia suurella sydämellä. Juttu sisältää myös yhteistyökumppaneiden linkkejä.


Vinkki: Haluatko vuokrata matkailuauton? Nyt se on helpompaa kuin koskaan! (edit 3/22)

Ajatuksiini vastattiin ja Suomeen on hiljattain rantautunut hollantilainen Camptoo, joka yhdistää matkailuautojen omistajat ja vuokraajat. Palvelu toimii kuin asuntoja välittävä Airbnb ja palvelussa vuokraajat ja asiakkaat voivat antaa toisilleen arvioita, mikä lisää molemminsuuntaista luottamusta. Kannattaa tutustua!

Myös uusi Housecar on varsin toimiva matkailuajoneuvojen alusta, joka toimii myös samaan tapaan kuin Airbnb. Housecarin kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata omistamiaan matkailuajoneuvoja liikkuvista kodeista kiinnostuneille reissaajille. Autoja tulee valikoimaan jatkuvasti lisää! Tutustu palveluun täällä.

2 ajatusta aiheesta “Liikkuva koti on meille paras festarimajoitus”

  1. Siis nimenomaan festarireissuille matkailuauto on ihan täydellinen ratkaisu! Itse haaveilen omasta matkailuautosta tai asuntovaunusta, jolla reissailla halki Suomen. Voi olla, että viimeistään sitten kun on perhettä täytyy tämä unelma toteuttaa. Omien lapsuusmuistojen parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti meidän perheen karavaaniretket Suomessa ja Pohjois-Euroopassa 🙂

    1. Urbaanilaura

      Suosittelen! Oltiin muuten taas viime viikonloppuna festaroimassa Oskarilla ja kyllä oli muuten mukava pidellä sadetta autossa eikä teltassa ;).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top