sri lanka juna

Hyppää junan kyytiin Sri Lankalla

Harvoin matkan kohokohtiin kuuluu siirtymä paikasta toiseen, mutta voisin melkein väittää, ettei matka Sri Lankalla ole kokonainen ilman paikallista junaelämystä. Tämä elämys ei maksa maltaita, mutta se vie sinut ikimuistoiselle matkalle keskelle aitoa Sri Lankaa. Hyppää kanssani junan kyytiin Sri Lankalla.

Sri Lankan punaiset junat kiitävät eteenpäin ovet ja ikkunat avoimina. Välillä erittäin täysissäkin junissa paras mahdollinen paikka löytyy yllättävästä kohdasta, avonaisesta oviaukosta. Tunne tuuli kasvoilla ja ihaile maisemia, aitiopaikalta käsin.

Lapset huutavat kurkku suorana junan kiitäessä tunneleiden läpi. Junan käytävillä kulkee kaupustelijoita, eikä nälkäisenä tarvitse matkustaa. Mieti tarkkaan, mitä valitset. Ystävämme vatsatauti ei varmastikaan olisi mukava matkaseuralainen etenkään holtittomasti liikkuvassa junassa.

sri lanka juna
Maisemat junan ikkunasta vuoristoseudulla ovat upeat.
Juna Sri Lanka
Tunnelmia Ellan juna-asemalta.

sri lanka juna

Sri lanka juna
Sisareni kurkkii junan oviaukosta. Radan varrella näkyy jatkuvasti ihmisiä, eläimiä ja elämää.

Sri Lankan kaunein junareitti

Sri Lankan kaunein junareitti kulkee maan sisäosassa. Vuoristoinen reitti Ellasta Nuwara Eliyan kaupunkiin vie matkaajan teeplantaasien ohitse, pienten kylien läpi. Kaikkialla on katseltavaa, joko kaunista maisemaa tai elämänmakuista elämää. Matkan varrella kannattaa harkita päiväretkeä maailmanloppuun eli Horton’s plains -kansallispuistoon.

Myös rannikon junareitti on kokemisen arvoinen. Hyppää junaan vaikka Colombossa ja matkusta etelän Galleen asti. Etenkin Colombon seudulla junarata kulkee aivan rantaviivaa pitkin. Maisemiltaan tämä reitti ei vedä vertoja vuoristoreitille, mutta näissäkin junissa pääsee fiilistelemään vapautta, hiukset junan ikkunasta tai ovesta liehuen.

_MG_8452

_MG_8454

juna sri lanka

_MG_8544

_MG_8548

_MG_8550

_MG_8713
Maisemia Midigaman seudulta, jossa tyypilliseen tapaan junarata kulkee merimaisemissa.

_MG_8708

_MG_9301
Minne matka? Tästä ilmoitustaululta näkee ajat, erittäin selkeästi.
juna sri lanka
Ahangaman asemalla, lehmien kanssa.
_MG_9312
Tältä näyttää paikallisessa lipunmyyjän kopissa.
_MG_9316
Monilla asemilla on akvaario. Joissakin akvaarion edellisestä siivouskerrasta on saattanut hetki vierähtää.

_MG_8978

juna sri lanka
Junan 3-luokassa ei ole luksuksesta tietoakaan. Pidemmillä matkoilla kannattaa maksaa muutama euro enemmän ja ostaa 1-luokan lippu.

juna sri lanka

_MG_8974

_MG_8992

_MG_8994

Muilla kulkuneuvoilla Sri Lankalla

Maan bussiliikenne on asia erikseen. Täyteen ahdettu bussi on edullinen tapa liikkua paikasta toiseen. Penkit ovat pienet, viereesi istuu luultavasti uusi tuttavuus, joka haluaa istua aivan liian lähelle. Naisille suosittelen ainakin yöbusseissa etuosan penkkejä.

Bussiliikenne on Sri Lankalla oikeastaan aika kauheaa. Bussikuskien tuntitaksa tuntuu pyörivän sitä paremmin, mitä nopeammin he tiellä kaahaavat. Bussin iskunvaimentimet ovat kovassa hommassa, kun rötisköt heiluvat puolelta toiselle välillä huonoillakin teillä. Jos jossakin olen pelännyt bussin kyydissä, niin Sri Lankalla.

Kerran jouduin jo jäämään pähkähullun kuskin kyydistä pois ennen määränpäätä ja eräällä vuoristotiellä olin valmiusasemissa hyppäämään avonaisesta ovesta pois, jos bussi suistuu tieltä rotkoon.

Taksilla Sri Lankalla

Taksikyyti on Sri Lankalla helpoin, mutta myös kallein vaihtoehto. Itse suosin takseja vain harvoin, mutta isommalla porukalla se voi olla jo järkevääkin. Muista sopia hinnasta etukäteen. Toisenlainen privaattikyyti on tietysti riksha-kyyditys. Mopo kulkee hitaasti verrattuna autoon tai junaan, mutta matkanteko pienessä kotterossa on varsin hauskaa puuhaa.

1 ajatus aiheesta “Hyppää junan kyytiin Sri Lankalla”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top