juhannus latviassa

Latvian rannat ovat oiva vaihtoehto juhannuksen juhlijoille

Kun kaipaat rantalomaa vaikka juhannuksena, älä unohda Latviaa.

Kun elää elämäänsä nopeammin kuin mitä kerkeää kirjoittamaan, jää kirjoitusten to do -listalle valtava määrä juttuja. Keskikesän juhla on jo nurkan takana, enkä ole tainnut vinkata vielä kaikkia viime juhannuksenkaan vinkeistä. Ehkä pitäisi, ehkä haluaisin. Tuumasta toimeen siis. Nyt vien teidät hetkeksi Latvian hiekkarannoille, juhannuksen viettoon.

Ennen kuin kerron tämän juhannuksen suurista suunnitelmista, haluan vihjata teitä mahdollisesti kiinnostavasta ja läheltä löytyvästä vaihtoehdosta Jussin juhlahumuun. Viime vuoden keskikesäähän juhlistin karavaanaamalla Virossa. Viron muuttuessa sateiseksi, ajoimme vaivaiset pari-kolme tuntia Latviaan, ja kappas, olimme helteisellä hiekkarannalla.

Latvia juhannus

Latvia

Latvia

Latvia

Virossa saimme Hiidenmaan rauhaisissa tunnelmissa nauttia kesästä, samaan aikaan kun Suomessa paleltiin lähes pakkasessa. Kesän siirtyessä etelämpään, siirryimme mekin. Matkailuauto allamme vapaus oli paras seuralaisemme. Valitsimme vapauden ja valitsimme auringon.

Jo pian Virosta Latvian puolelle huristeltuamme kelikin muuttui. Latviaan saavuttaessa ei tarvitse ajaa etelän rannoille asti, aivan rajankin tuntumasta löytyy pitkiä hiekkarantoja. Päiväksi parkkeerasimme tien viereiselle parkkipaikalle, josta pakkasimme kimpsut ja kampsut mukaan rannalle.

Ranta näkyi jo tieltä, samoin kuin muutama kanssakaravaanari. He olivat valloittaneet aitiopaikkoja parkkipaikalta. Olimme selkeästi siellä, missä kuului olla. Kaiken kukkuraksi rannan vieressä oli metsä, jossa oli grillipaikkoja. Ripustin riippumattoni puiden väliin. Grillasimme ja nautiskelimme, otimme ilon irti kesästä ja helteestä.

Latvia

Latvia

Virossa, ainakin Hiidenmaalla, juhannusta vietettiin yleisesti melko rauhaisasti ja päivää ennen Suomea. Latviassa juhannus vaikutti olevan täynnä menoa ja meininkiä. Eräs ranta, jolle saavuimme, oli täynnä bilettäviä ja festaroivia nuoria. Siellä viihdyimme vain hetken, pitihän sekin silti kokea.

Aiemmat yöt olimme puskaparkkeeranneet Virossa, mutta välillä kaipaamme palveluita ja nyt halusin kunnon suihkuunkin. Leiripaikka yöksi löytyi lopulta navigaattorin avulla. Suuri kiitos nykyteknologialle, joka helpottaa kaikkea suunnattomasti! Suuntasimme kyllä ensin toiselle leirintäalueelle, joka oli aivan liian meluisa. Latvian leirintäalueet saattavat olla perheiden valloittamia juhannuksen aikaan, eikä ihme.

Sitten löytyi helmi; rauhaisa leirintäalue, jossa oli jopa hyvä ja tasokas ravintolakin. Leirintälueen nimi on unohtunut, harmi. Se on yksi niistä ensimmäisistä, jotka rajan jälkeen tulevat vastaan oikealla puolella tietä. Onneksi Latviassa on monia hyviä leirintäalueita, etsi vain oma helmesi.

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Jos siis Suomen juhannuskeli näyttää tuttuun tapaansa  epäilyttävän huonolta, jo tuon meren toiselle puolella saattaa olla sinisempi taivas! Jos juhannus menee omalla mökillä tai muualla, paina silti mieleesi helppo vaihtoehto kesän rantalomasta, joka löytyy suoraan tuon itäisen rapakon takaa.

Vai onko sinulla jo parempi vaihtoehto juhannuksen viettoon? Mitä teet ja minne menet? Itse suuntaan tänä juhannuksena toisenlaisen meren rannalle, mutta siitä lisää aivan pian!

 

1 ajatus aiheesta “Latvian rannat ovat oiva vaihtoehto juhannuksen juhlijoille”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top