kylpyläloma viro

Wellness-loma Virossa on rentouttava tapa lähimatkailla

Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten matkatoimisto

Kun takki on tyhjä ja lihaksiakin jomottaa, voi kylpyläloma johonkin Viron lukuisista kylpylöistä tai kylpylähotelleista olla paras lääke. Viron kylpylähotellit ovat kokeneet kasvojenkohotuksen ja kylpyläloma sopii loistavasti myös nuoremmille wellness-matkailijoille.

Muistan, kuinka kuljin valkoisessa lainakylpytakissa pitkin suuren kylpylähotellin käytäviä. Hotellin nimi oli Tervis Paradiis ja meidät oli upgreidattu vanhemmasta Tervis-hotellista sen meren äärellä sijaitsevaan sisarhotelliin. Olivat kai ajatelleet meidän tyttöporukkamme sopivan paremmin uudempaan versioon Tervis-kylpylöistä; taisimme ikämme puolesta edustaa vähemmistöä ja tipauttaa kylpylälomailijoiden keski-ikää reilustikin tuohon aikaan.

Olin juuri ollut eteeristen öljyjen porekylvyssä, nyt olin menossa hierontaan. Olin elämäni ensimmäisellä pakettimatkalla, vuosi oli 2009. Tyttöporukkamme oli varannut yhteisen, muutaman päivän kylpyläpaketin Viron Pärnuun. Alkumatkan huvittuneet naureskelut meille itsestäänselvienkin asioiden ohjeistamiselle (mehän olimme kaikki kokeneita maailmanmatkaajia), istuessamme ison bussin kyydissä matkalla Tallinnan satamasta kohti Pärnun rantakaupunkia, muuttuivat rentoutuneeksi olotilaksi jo lähes heti vaihdettuamme hotellilla vaatteet kylpytakkeihin.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Uniikit majapaikat Suomessa

kylpyläloma viro

Siellä, eläessäni elämää kylpytakissa ja vaeltaessani hoidosta hoitoon, olin unohtanut arjen kiireen ja stressin. Olin jo vakuuttunut, että kylpylälomailu on paras tapa rentoutua, ainakin yksi parhaimmista. Jos en ollut hoidettavana, joko pakettiin kuuluvissa hoidoissa tai erikseen varaamissani hoidoissa, nautin kylpylän antimista tyttöjen kanssa tai herkuttelin jossakin Pärnun ravintoloista. Taisimme jopa osallistua johonkin eläkeläisille suunnattuun vesijumppaankin. Helppoa autuutta, sanon minä.

Siellä, eläessäni elämää kylpytakissa ja vaeltaessani hoidosta hoitoon olin unohtanut arjen kiireen ja stressin. Olin jo vakuuttunut, että kylpylälomailu on paras tapa rentoutua, ainakin yksi parhaimmista.

Tyttöjen kylpylälomareissu sai jatko-osan vielä seuraavanakin vuonna, tuolloin suuntasimme Saarenmaan Grand Rose Spa -kylpylään. Romanttinen, ruusuin koristeltu ja pienempi kylpylä, oli hotellina edellisvuoden isoa hotellia enemmän omaan makuuni. Osasin jo toimia kylpylähotellissa ja osasin jo ottaa kaiken ilon irti, olinhan jo kokenut konkari. Osasin varata entistä enemmän hoitoja jo etukäteen, tietäen niiden olevan suosittuja. Osasin heittäytyä nautiskeluun kenties aiempaa enemmänkin. Nautiskelin kaikilla aisteilla.

Viron kylpylälomat vuonna 2019 – wellness-matkailua parhaimmillaan

Mielikuvat kymmenen vuoden takaisista, rentouttavista kylpylälomista, olivat vielä kirkkaana mielessä vuoden 2019 kesällä – vain hetki sitten. Aiemmista Viron kylpyläreissuista oli jo kulunut aikaa, vaikka maailmalla olen kerennyt viimeisten kymmenen vuoden aikana kylpeä ja olla hemmoteltavana vaikka ja missä. Oli tullut taas aika varata aikaa hemmotteluun lähellä ja kutsuin noin vuosi sitten äidiksi tulleen sisareni mukaani rentoutumaan naapurimaahamme. Tiesin, että oma aika tekee sisarelleni hyvää, samoin kuin laatuaika isosiskon kanssa. Tiesin myös, että Viron kylpylät ovat viime vuosina kokeneet kasvojenkohotuksen ja että moni perinteinenkin kylpylä on nykyään siisti ja moderni. Tiesin rentoutumisen olevan taattu.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: 4 x kylpylä aikuiseen makuun

Suunnitelma oli seuraava: minä, sisareni ja sisareni auto seikkailisimme Länsi-Virossa ja yöpyisimme Viron kylpylöissä muutaman päivän ajan. Varasin matkat heposti Ikaalisten matkatoimiston valikoimasta ja räätälöin meille sopivan loman Viroon. Reissusta olen kertonut jo aiemmissa jutuissani (juttu rantakohteista ja kooste Viron reissusta ), nyt esittelen teille kolme tällä reissulla testaamaani kylpylähotellia ja annan muutaman täsmävinkin kaikille kylpylälomailijoille. Valitsimme hotellimme tällä kertaa reittimme varrelta ja halusimme testata useaa erilaista kylpylähotellia.

Tiesin myös, että Viron kylpylät ovat viime vuosina kokeneet kasvojenkohotuksen ja että moni perinteinenkin kylpylä on nykyään siisti ja moderni.

Kolme testattua kylpylähotellia Virossa

1. Koko perheen valinta: Hestia Hotel Laulasmaa Spa

Laulasmaan kylpylähotelli sijaitsee Tallinnasta vain noin 35 kilometrin päässä eli on oiva valinta vaikka viikonloppumatkailijoille. Suuri hotelli sijaitsee aivan merenrannalla ja etenkin kesäaikaan pitkä ranta on loistava jatke kylpylän uintimahdollisuuksille. Itse hotellirakennus on aika vanha, eikä saa aikaan rakkautta ensisilmäyksellä -efektiä. Huoneet ovat siistit ja useista on kaunis näköala merelle.

Hotelli sijaitsee omassa rauhassaan ja onkin oiva paikka niille, jotka haluavat saada kaiken helposti ja läheltä. Hotellilla on kuntosali, ilmaista joogaa ja pilatesta, kylpylä- ja saunaosasto, hoitola ja kaksi ravintolaa. Itse uima-allasalue on melko vanha ja omaan makuuni meluisa sekä eläväinen (sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheille), mutta saunaosasto on uudistettu ja todella mukava. Tarjolla on monta erilaista saunaa ja japanilainen allas. Täällä viihdyin erittäin hyvin. Miinuksena päiväretkeläiset, jotka saattavat välillä kansoittaa allasosastoa.

Hestian Hotel Laulasmaan hoitola, Hibiscus Spa, saa täydet pisteet ja olimme sisareni kanssa molemmat todella tyytyväisiä hoitoihimme. Myös alakerran aulabaarin menu on todella hyvä, etenkin vegaanipurilainen (hinta noin 7e) oli herkullinen ja myös edullinen. Kannattaa kokeilla.

laulasmaa spalaulasmaa spahoitola viro

2. Perinteinen kylpylävalinta: Fra Mare, Haapsalu

fra mare

Fra Mare -kylpylä on perinteinen ja sopii hyvin esimerkiksi vanhemmille pariskunnille tai lapsiperheille. Esteetikko minussa kaipasi hieman lisää luksusta sisustukseen. Tämä paikka on tunnettu etenkin mutahoidoista, jotka muun muassa vilkastuttavat verenkiertoa. Suosittelen testaamaan tätä perinteistä hoitoa, jossa koko keho kääritään mutakääreeseen. Itse ainakin nukahdin rentouttavaan kääröön.

Varaa matkasi Fra Mare -kylpylään täältä.

3. Moderni kylpylävalinta Virossa: Wasa Hotel, Pärnu

wasa resort

Pärnun kylpylähotellien uusin tulokas on moderni Wasa Hotel. Huoneet ovat todella siistit ja kaikki on kiiltävän uutta. Tässä hotellissa tyyli saa pisteet. Sisustus on moderni ja tyylikäs. Kylpyläosasto on kaunis ja toimiva, ei tosin järin suuri. Sijainnista myös plussaa, Pärnun keskusta ja hiekkaranta ovat aivan lähellä.

Tämänkin hotellin aularavintola on hyvä valinta, etenkin kala-ateria oli herkullinen. Aamiaisella oli välillä ruuhkaa, mutta ruoka oli maistuvaa ja valikoima laaja. Paikan hoitolan hieronta oli loistava, myös sisareni kokeilema jalkahoito oli todella onnistunut ja rentouttava.

wasa resort

wasa resortwasa resortkylpyläloma virokylpyläloma virokylpyläloma viro

wasa resortwasa resort pärnu

Varaa matka Wasa Resort -kylpylähotelliin täältä.

kylpyläloma viro

 

× Lukuvinkki: Viron kylpylät aikuiseen makuun ×

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top